ΑρχικήSecurityΒιετνάμ: Εκδίδει οδηγίες για κυβερνοασφάλεια

Βιετνάμ: Εκδίδει οδηγίες για κυβερνοασφάλεια

Ο Πρωθυπουργός της Βιετνάμ, Pham Minh Chinh, έδωσε εντολή για μια πλήρη ανασκόπηση της κατάστασης της κυβερνοασφάλειας στη χώρα, καλώντας τα υπουργεία, τους οργανισμούς και τις τοπικές διοικήσεις να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη διαδικασία.

βιετνάμ κυβερνοασφάλεια

Από τα τέλη Μαρτίου, περιστατικά ransomware έχουν πλήξει επιχειρήσεις, όπως η χρηματοοικονομική συμβουλευτική εταιρεία VnDirect, η αλυσίδα πρατήριων καυσίμων PVOil και ένας πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, επισημαίνοντας την κρίσιμη ανάγκη για την υιοθέτηση ενισχυμένων μέτρων κυβερνοασφάλειας. Η ανάλυση του DFDL αποκαλύπτει ότι το Βιετνάμ κατέχει την 12η θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά την χρήση του διαδικτύου, με πάνω από 72 εκατομμύρια χρήστες. Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ακόμα ανεπαρκής, εν μέρει λόγω της έλλειψης συνεργασίας μεταξύ κρατικών υπηρεσιών και του ιδιωτικού τομέα.

Δείτε περισσότερα: Κυβερνοασφάλεια & Cloud Computing στην Τυνησία

Οι κυβερνοεπιθέσεις προκαλούν σημαντικές οικονομικές ζημίες, αυξάνοντας τις απώλειες μέσω επιθέσεων phishing και παραβιάσεων δεδομένων. Μια πρόσφατη μελέτη από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Bkav Corporation, που έχει διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, υποδεικνύει ότι οι ζημιές από ιούς υπολογιστών στους Βιετναμέζους χρήστες για το 2023 ανήλθαν σε εκτίμηση 17,3 τρισεκατομμυρίων VND (περίπου 716 εκατ. USD). Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, η δικηγορική εταιρεία DFDL προτείνει στις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις κυβερνοασφάλειας.

· Είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν προληπτικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η προστασία των πληροφοριών σε επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς. Μέτρα όπως η στήριξη της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων για την Κυβερνοασφάλεια του Βιετνάμ (VNCERT/CC) είναι κρίσιμα για την αποτροπή και την αντιμετώπιση περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων ή κυβερνοασφαλείας.

· Παρακαλούμε να ενημερώσετε προληπτικά το VNCERT/CC για την ανίχνευση περιστατικών κυβερνοασφάλειας στο Βιετνάμ, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας διαθέσιμα στη διεύθυνση https://vncert.vn/. Συγκεκριμένα, πρέπει να ενημερώνετε εντός 72 ωρών το Υπουργείο Κυβερνοασφάλειας και Πρόληψης του Εγκλήματος Υψηλής Τεχνολογίας (DCHCP) για οποιαδήποτε παραβίαση του απορρήτου δεδομένων που επηρεάζει Βιετναμέζους πολίτες.

βιετνάμ κυβερνοασφάλεια

· Προσαρμοστείτε στις απαιτήσεις για την ανίχνευση και την αρχειοθέτηση δεδομένων σχετικά με τον φάκελο αξιολόγησης επιπτώσεων της επεξεργασίας δεδομένων και τον φάκελο αξιολόγησης επιπτώσεων της διασυνοριακής μεταφοράς δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Filigran: Γαλλική cybersecurity startup συγκέντρωσε 15 εκατ. € για παροχή λύσεων διαχείρισης απειλών

· Συνεργαστείτε με τις κρατικές αρχές κατόπιν αιτήματος.

Πηγή: law.asia

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS