ΑρχικήSecurityΚυβερνοασφάλεια & Cloud Computing στην Τυνησία

Κυβερνοασφάλεια & Cloud Computing στην Τυνησία

Η Τυνησία έχει θέσει την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας ως μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές της για τα επόμενα χρόνια.

Cloud Computing Τυνησία

Αναμένεται ότι αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες για παρόχους τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ), ειδικά στους τομείς του cloud και της κυβερνοασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Fresno: Συνεργασία με πανεπιστήμια για την αύξηση των επαγγαλματιών κυβερνοασφάλειας

Η αναγνώριση της σημασίας του ψηφιακού μετασχηματισμού και των σχετικών κινδύνων από την κυβέρνηση οδήγησε στην λήψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των μέτρων κυβερνοασφάλειας και την προώθηση της υιοθέτησης του cloud. Η ίδρυση της εθνικής υπηρεσίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (ANSC) μέσω του νομοθετικού διατάγματος, έχει ως στόχο την παροχή ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τις πολιτικές διακυβέρνησης της ασφάλειας, τα προγράμματα εκπαίδευσης και την πιστοποίηση των παρόχων cloud. Αυτό θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη στους τομείς cloud και κυβερνοασφάλειας στην Τυνησία.

Η χώρα προετοιμάζεται να ξεκινήσει το πρώτο έργο cloud computing και να δημιουργήσει έναν εθνικό χώρο αποθήκευσης δεδομένων. Η πιστοποίηση των παρόχων cloud από το ANSC, συμπεριλαμβανομένων των ετικετών G-cloud και N-cloud, προσφέρει ευκαιρίες στους παρόχους υπηρεσιών cloud να εξυπηρετήσουν κυβερνητικούς φορείς και κρατικούς οργανισμούς.

Η υιοθέτηση ψηφιακών πλατφορμών στην Τυνησία φέρνει μακροπρόθεσμη επιτυχία και βελτιωμένη συνδεσιμότητα, αλλά και ψηφιακές απειλές. Αυτό απαιτεί ισχυρές λύσεις ασφάλειας στο cloud και στον κυβερνοχώρο. Η ανάγκη για ασφαλή αποθήκευση δεδομένων και η εφαρμογή της εφοδιαστικής αλυσίδας με την αυξανόμενη ψηφιακή ζήτηση μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την υιοθέτηση προηγμένων λύσεων ασφάλειας βασισμένων σε λογισμικό.

Cloud Computing

Δείτε περισσότερα: Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Rubrik υποβάλλει αίτηση για IPO

Η προώθηση της έξυπνης αυτοματοποίησης και οι βελτιωμένες εμπειρίες των καταναλωτών συμβάλλουν στην αύξηση των ευκαιριών ανάπτυξης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην Τυνησία.

Πηγή: itnewsonline

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS