ΑρχικήUpdatesDuckDuckGo: Νέα συνδρομητική υπηρεσία "Privacy Pro"

DuckDuckGo: Νέα συνδρομητική υπηρεσία “Privacy Pro”

Η DuckDuckGo κυκλοφόρησε τη νέα συνδρομητική υπηρεσία “Privacy Pro” που προσφέρει ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), μια υπηρεσία αφαίρεσης προσωπικών δεδομένων και μια λύση αποκατάστασης από κλοπή στοιχείων ταυτότητας.

DuckDuckGo Privacy Pro

Η DuckDuckGo ξεκίνησε ως μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο με έμφαση στην προστασία του απορρήτου και την αποτροπή της διαδικτυακής παρακολούθησης. Σταδιακά, η δημοτικότητα της DuckDuckGo μεγάλωσε και έτσι η εταιρεία άρχισε να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες με έμφαση στο απόρρητο (π.χ. browsers, επεκτάσεις, υπηρεσίες προώθησης email και εφαρμογές).

Δείτε επίσης: Το DuckDuckGo αποκτά νέο χαρακτηριστικό Sync & Backup με κρυπτογράφηση end-to-end

DuckDuckGo VPN

Η υπηρεσία Privacy Pro VPN, που προσφέρεται από την DuckDuckGo, δίνει επίσης έμφαση στο απόρρητο, την ασφάλεια και την απλότητα. Η εταιρεία λέει ότι δεν αποθηκεύει δεδομένα που συνδέουν τους χρήστες με τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες.

Επιπλέον, η διαδικασία πληρωμής και εγγραφής θα διεκπεραιωθεί με ασφάλεια μέσω πλατφορμών τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των Stripe, Google Play και Apple App Store. Οι χρήστες λαμβάνουν ένα τυχαίο αναγνωριστικό για να αποσυνδέσουν την ταυτότητά τους από την υπηρεσία VPN.

Η υπηρεσία VPN της DuckDuckGo καλύπτει την πραγματική διεύθυνση IP του χρήστη και κρυπτογραφεί όλο το traffic στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε οι ιστότοποι και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) να μην μπορούν να παρακολουθούν τους χρήστες.

Το επιλεγμένο πρωτόκολλο VPN είναι το WireGuard, ενώ η προεπιλεγμένη διαμόρφωση είναι η αυτόματη σύνδεση στον πλησιέστερο διαθέσιμο διακομιστή για βέλτιστη ταχύτητα και σταθερότητα. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικού διακομιστή.

Το VPN component εγκαθίσταται απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης DuckDuckGo, επομένως δεν απαιτείται αυτόνομη εφαρμογή. Μπορεί να καλύψει έως και πέντε συσκευές.

Δείτε επίσης: Google Workspace: Φέρνει τα “multi-party approvals” για περισσότερη ασφάλεια

DuckDuckGo Νέα υπηρεσία

DuckDuckGo Privacy Pro: Αφαίρεση προσωπικών δεδομένων και αποκατάσταση από κλοπή ταυτότητας

Η δυνατότητα αφαίρεσης προσωπικών πληροφοριών λειτουργεί απευθείας από τη συσκευή του χρήστη, για τον εντοπισμό και την αφαίρεση ευαίσθητων στοιχείων από data broker sites.

Η DuckDuckGo λέει ότι η υπηρεσία της σαρώνει δεκάδες data broker sites και χειρίζεται αυτόματα back-and-forth confirmation emails με οντότητες που διατηρούν τα δεδομένα του χρήστη, για να βελτιστοποιήσει την κατάργησή τους.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία κάνει τα εξής όταν προκύπτει κλοπή ταυτότητας:

  • Παγώνει το credit report και διορθώνει λάθη που οφείλονται σε απάτη, αντιστρέφοντας δόλιες συναλλαγές με τράπεζες
  • Επιστρέφει τα έξοδα από κλοπή ταυτότητας, σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της Iris
  • Βοηθά στην ακύρωση και αντικατάσταση βασικών εγγράφων
  • Παρέχει έως και 500 $ για ταξίδια έκτακτης ανάγκης σε απόσταση άνω των 100 μιλίων από το σπίτι
  • Συνεργάζεται με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για την επίλυση δόλιων ιατρικών ισχυρισμών

Δείτε επίσης: Chrome Enterprise Premium: Ενισχυμένη ασφάλεια σε επιχειρήσεις

Στην εποχή μας, η προστασία της διαδικτυακής ιδιωτικότητας είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό είναι κάτι που η DuckDuckGo γνωρίζει καλά και έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία μιας εφαρμογής που να συμπληρώνει απλά και αποτελεσματικά αυτήν την ανάγκη. Με το ‘Privacy Pro’, η DuckDuckGo στοχεύει να προστατεύσει την ιδιωτική σας ζωή με απλούς τρόπους, μειώνοντας τη συλλογή δεδομένων και αυξάνοντας τον έλεγχο που έχετε στις προσωπικές σας πληροφορίες.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το κόστος συνδρομής για τη νέα υπηρεσία 3 σε 1, DuckDuckGo Privacy Pro, έχει οριστεί σε 9,99 $/μήνα ή 99,99 $/έτος.

Η υπηρεσία, όμως, θα είναι διαθέσιμη για χρήστες με έδρα τις ΗΠΑ. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για σχέδια επέκτασης.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS