ΑρχικήUpdatesRivian: Έφτασε τις 100.000 παραγωγές EV οχημάτων

Rivian: Έφτασε τις 100.000 παραγωγές EV οχημάτων

Η νεοσύστατη εταιρεία EV Rivian πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο ανακοινώνοντας την παραγωγή του 100.000 ηλεκτρικού οχήματος της την Τετάρτη.

rivian

Η Rivian συνεχίζει την ανάπτυξή της με τα «Electric Adventure Vehicles», συμπεριλαμβανομένων του αμιγώς ηλεκτρικού pickup R1T και του R1S SUV.

Αφού το R1T της Rivian έγινε το πρώτο ηλεκτρικό pickup που κυκλοφόρησε στην αμερικανική αγορά τον Σεπτέμβριο του 2021, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων κατέγραψε άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα.

Διαβάστε ακόμη: Η Rivian ανακοίνωσε τα R2, R3 και R3X: Τα νέα ηλεκτρικά SUV

Ο CEO RJ Scaringe ανακοίνωσε ότι η Rivian κατασκεύασε το 100.000ο ηλεκτρικό όχημα την Τετάρτη, σχεδόν τρία και μισό χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του μοντέλου από τη γραμμή παραγωγής.

Το R1S, το ηλεκτρικό SUV της Rivian με χώρο για επτά άτομα, προστέθηκε στη γκάμα τους, με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να ξεκινούν τον Αύγουστο του 2022. Αν και η Rivian παρέδωσε τα πρώτα μοντέλα R1S τον Δεκέμβριο του 2021, αυτά καταλήγηκαν στον Scaringe και στην Οικονομική Διευθύντρια Claire McDonough.

Η Rivian βρίσκεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης φέτος, καθώς ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων φαίνεται να επεκτείνεται περαιτέρω. Η εταιρεία διακόπτει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Normal, IL, προκειμένου να εφαρμόσει νέες τεχνολογίες και πρακτικές παραγωγής, με στόχο τη μείωση του κόστους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοινώθηκαν οι αναβαθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος αναμένεται να μειώσουν σημαντικά το κόστος των υλικών. Μέχρι το τέλος του 2024, η Rivian προβλέπει μια «μέτρια αύξηση των κερδών».

Λόγω διακοπής λειτουργίας, η Rivian προβλέπει ότι οι παραδόσεις θα παραμείνουν σταθερές φέτος, περίπου στις 57.000 μονάδες. Η Rivian ανακοίνωσε ότι κινείται προς την επίτευξη των στόχων της, μετά την παραγωγή 13.980 ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες παράδοσης με 13.588 οχήματα που παραδόθηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του 2024.

Η εταιρεία προέβλεπε ότι οι παραδόσεις θα μειώνονταν περίπου κατά 10% έως 15% από το τέταρτο τρίμηνο, παρουσίασαν όμως μείωση μόνο 3%. Με απώλεια περίπου 43.372 $ (~€) ανά όχημα που παράχθηκε το 4ο τρίμηνο, η Rivian προσπαθεί να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Αν και αυτή είναι μια σημαντική απώλεια, μειώθηκε δραστικά κατά 124.162 $ (~€) ανά όχημα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Η Rivian ολοκλήρωσε το τέταρτο τρίμηνο με πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις, ποσό επαρκές για να την χρηματοδοτήσει μέσω της έκδοσης της επόμενης γενιάς R2.

Η Rivian αποκάλυψε τον περασμένο μήνα το πιο μικρό και προσιτό μοντέλο R2 EV. Με αρχική τιμή περίπου 45.000 $ (~€), φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον νέων αγοραστών. Επιπλέον, έκανε εντύπωση με τα ακόμη πιο συμπαγή και οικονομικά μοντέλα R3 και R3X.

rivian ev

Δείτε επίσης: Rivian: Αποκαλύπτει τα ηλεκτρικά SUV R2 και R3X

Ο Scaringe αποκάλυψε ότι το R2 συγκέντρωσε πάνω από 68.000 κρατήσεις μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, καθώς η ζήτηση για προσιτά ηλεκτρικά οχήματα αυξάνεται.

Παρά την πρόοδο, η μετοχή της Rivian βρίσκεται σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, καθώς οι νεοφυείς εταιρείες αντιμετωπίζουν υψηλά επιτόκια. Οι μετοχές της Rivian έχουν παρουσιάσει μείωση άνω του 30% τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων προσπαθεί να διευρύνει την επιρροή της μάρκας του.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS