ΑρχικήSecurityΗ Βουλή των ΗΠΑ απαγορεύει τη χρήση του Microsoft Copilot

Η Βουλή των ΗΠΑ απαγορεύει τη χρήση του Microsoft Copilot

Για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων, το Κογκρέσο των ΗΠΑ απαγόρευσε στο προσωπικό του τη χρήση του βοηθού τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, Copilot.

ΗΠΑ απαγόρευση

Αυτή η απόφαση βασίζεται σε ανησυχίες για την κυβερνοασφάλεια όσον αφορά τον κίνδυνο διαρροής δεδομένων σε μη εγκεκριμένες υπηρεσίες cloud, σύμφωνα με την ομάδα κυβερνοασφάλειας του Κογκρέσου. Ένας εκπρόσωπος της Microsoft αναγνώρισε τις ιδιαίτερες ανάγκες ασφάλειας δεδομένων των κυβερνητικών χρηστών και αναφέρθηκε σε σχέδια για την υιοθέτηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη συμμόρφωση με τα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφαλείας μέσα στο τρέχον έτος.

Δείτε ακόμα: Google Podcasts: Σταματάει στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα

Παρότι δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες, είναι προφανές ότι η ενέργεια από τη Βουλή των Αντιπροσώπων υπογραμμίζει τον αυξανόμενο έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης στις κυβερνητικές επιχειρήσεις.

Αυτή η απόφαση αποτελεί μέρος μιας συνεχούς συζήτησης της κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας AI, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη στις ομοσπονδιακές διαδικασίες. Πέρυσι, μέλη της Γερουσίας από διάφορα κόμματα προσπάθησαν να εγκρίνουν νομοθετικά μέτρα κατά των πληροφοριών που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ψευδώς τις πολιτικές εκστρατείες.

Η απαγόρευση του Microsoft Copilot στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, υπογραμμίζει τις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε ευαίσθητους τομείς όπως οι κυβερνητικές λειτουργίες. Η απόφαση για περιορισμό του Copilot αντανακλά την αυξημένη σημασία της κυβερνοασφάλειας στην εποχή της προηγμένης τεχνολογίας, ειδικά στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που χειρίζονται εμπιστευτικές πληροφορίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια. Αυτό το περιστατικό αποκαλύπτει τη σημασία του προσεκτικού ελέγχου των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πληρούν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας πριν αναπτυχθούν σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου.

Το πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, που περιλαμβάνει εργαλεία όπως οι βοηθοί τεχνητής νοημοσύνης, αναπτύσσεται δυναμικά. Σύμφωνα με προβλέψεις, αναμένεται σημαντική ανάπτυξη τα προσεχή χρόνια. Η εξέλιξη στη μηχανική μάθηση και η αυξανόμενη χρήση του cloud computing επιταχύνουν αυτή την ανάπτυξη.

Ακόμα, τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη για την βελτίωση λειτουργιών, τη μείωση κόστους και την βελτίωση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων.

Ωστόσο, η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε αυτούς τους τομείς φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά ζητημάτων. Η ανησυχία για το απόρρητο είναι κρίσιμη, καθώς τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης επεξεργάζονται συχνά μεγάλους όγκους προσωπικών δεδομένων. Υπάρχει, επίσης, ο κίνδυνος μεροληψίας στη λήψη αποφάσεων από την τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί για να αποφευχθούν αδικαιολόγητα αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ, ο κίνδυνος αντικατάστασης κάποιων θέσεων εργασίας από την τεχνητή νοημοσύνη παραμένει θέμα σημαντικής συζήτησης και ανησυχίας.

Για θεσμικά όργανα όπως η Βουλή των Αντιπροσώπων, που απαιτούν υψηλά επίπεδα προστασίας δεδομένων, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί μια λεπτή ισορροπία μεταξύ προώθησης καινοτομίας και διατήρησης της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των δεδομένων. Η ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που συμμορφώνονται με τα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφαλείας, όπως προτείνεται από τη Microsoft, θα είναι κρίσιμη για τη μείωση των κινδύνων και για την ασφαλή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διοίκηση.

ΗΠΑ απαγόρευση

Δείτε επίσης: Υπουργείο Παιδείας ΗΠΑ & CISA δημιουργούν συμβούλιο για τη βελτίωση της κυβερνοασφάλειας στα σχολεία

Πέρα από τις επιπτώσεις στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, η απαγόρευση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μπορεί να λειτουργήσει ως καμπάνα προειδοποίησης για άλλους κυβερνητικούς φορείς και βιομηχανίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προσεκτική εφαρμογή και αυστηρή εποπτεία των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: ytech

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS