ΑρχικήbusinessNvidia: Επέκταση συνεργασίας με Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Nvidia: Επέκταση συνεργασίας με Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Nvidia ανακοίνωσε μια σημαντική επέκταση της συνεργασίας της με την BYD και άλλους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στοχεύοντας στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων που τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη.

Nvidia ηλεκτρικά προβλήματα

Με αυτόν τον τρόπο, η Nvidia ενισχύει τις συνδέσεις της με την κινεζική βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρόλο που οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την εξαγωγή ΑΙ τεχνολογιών στην Κίνα.

Η BYD είναι η πιο πρόσφατη κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί το DRIVE Thor της Nvidia, ένα σύστημα ελέγχου οχημάτων all-in-one, που διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης.

«Σήμερα ανακοινώνουμε ότι η BYD, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, υιοθετεί την επόμενη γενιά μας AV computer», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang.

Δείτε επίσης: Τα θρυλικά αυτοκίνητα και gadgets του James Bond εκτίθενται σε μουσείο

Σύμφωνα με την Nvidia, και άλλες μεγάλες κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των XPeng, Li Auto, ZEEKR και GAC Aion, έχουν επίσης υιοθετήσει την πλατφόρμα Thor.

«Το DRIVE Thor είναι έτοιμο να φέρει επανάσταση στο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας, εγκαινιάζοντας μια εποχή όπου το generative AI καθορίζει την οδηγική εμπειρία», δήλωσε η Nvidia.

Η BYD θα χρησιμοποιήσει επίσης την υποδομή της Nvidia για «τεχνολογίες ανάπτυξης και εκπαίδευσης τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται στο cloud».

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την πώληση ισχυρών τσιπ της σε κινεζικές εταιρείες

Οι ΗΠΑ έχουν θέσει αυτούς τους περιορισμούς, επειδή πιστεύουν ότι η Κίνα χρησιμοποιεί αυτές τις τεχνολογίες για να ενισχύσει τις στρατιωτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας της.

Δείτε επίσης: Alef Model A: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει ήδη 2000 προπαραγγελίες

Το Πεκίνο έχει κατηγορήσει αυτούς τους περιορισμούς ως «εκφοβισμό» και «τεχνολογική τρομοκρατία».

Ο Danny Shapiro, αντιπρόεδρος της Nvidia για την αυτοκινητοβιομηχανία, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι πελάτες σε αυτόν τον τομέα δεν επηρεάζονται από τους περιορισμούς.

Nvidia BYD
Nvidia: Επέκταση συνεργασίας με Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ωστόσο, λέγεται ότι το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής (MIIT) ζήτησε από εταιρείες αυτοκινήτων, όπως η BYD, να ενισχύσουν τις αγορές τους από εγχώριους κατασκευαστές τσιπ, για να μην εξαρτώνται από τις ΗΠΑ και γενικά από ξένες χώρες.

Δείτε επίσης: Τι μπορείτε να κάνετε το παλιό σας αυτοκίνητο;

Η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ της Nvidia, της BYD και άλλων κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά. Πρώτον, θα επιταχύνει την ανάπτυξη και την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, η οποία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δεύτερον, η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των κινεζικών κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην παγκόσμια σκηνή, καθώς θα τους παρέχει πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες και εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Τρίτον, η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της υποδομής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα, καθώς η Nvidia και η BYD θα μπορούσαν να συνεργαστούν για την εφαρμογή λύσεων για την επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αγορά, όπως η ανάγκη για πιο αποδοτικούς σταθμούς φόρτισης και η βελτίωση της ασφάλειας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τέλος, η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την Nvidia στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η εταιρεία θα μπορούσε να επωφεληθεί από την αυξημένη ζήτηση για τις λύσεις της σε αυτόν τον τομέα.

Πηγή: www.freemalaysiatoday.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS