ΑρχικήinetGoogle: Ενισχύει τους Δημοκρατικούς και λογοκρίνει τους Ρεπουμπλικάνους

Google: Ενισχύει τους Δημοκρατικούς και λογοκρίνει τους Ρεπουμπλικάνους

Η Google υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές διαδικασίες, χρησιμοποιώντας τη δύναμή της για να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με ορισμένες ακροδεξιές απόψεις στα μέσα ενημέρωσης, παρέχει συνδρομή στους Δημοκρατικούς, καθώς κρίνει αρνητικά τους Ρεπουμπλικάνους.

google

Το Κέντρο Ερευνών ΜΜΕ δημοσίευσε μια έκθεση που αναφέρει 41 περιπτώσεις “εκλογικής παρέμβασης” από τη μηχανή αναζήτησης από το 2008.

Δείτε περισσότερα: Το Google Chrome αποκτά Real-Time URL Protection στο iOS

To MRC δημοσίευσε μια έκθεση κατηγορώντας τη Google ότι χρησιμοποίησε την επιρροή της για να συνδράμει στην εκλογική νίκη των πιο φιλελεύθερων υποψηφίων, ενώ στοχεύει τους αντιπάλους τους για λογοκρισία.

Οι πληροφορίες αυτές έγιναν γνωστές εβδομάδες μετά την ανάλυση που πραγματοποίησε το AllSides και διαπίστωσε ότι το Google News συγκέντρωσης ειδήσεων παραμένει υπερβολικά αντίθετο από τα γραφήματα το 2023.

Η Google δέχτηκε κριτική εξαιτίας του γεγονότος ότι η γεννήτρια εικόνων Gemini AI δημιούργησε εικόνες που ήταν ιστορικά ανακριβείς, όπως η απεικόνιση μαύρων Βίκινγκς.

Η Google αρνήθηκε τις κατηγορίες της MRC.

Ο Elon Musk, ο ιδρυτής της Tesla και ηγέτης της SpaceX, ανέφερε το θέμα μέσω μιας ανάρτησης στον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Musk ανέφερε ότι “η Google παρεμβαίνει επανειλημμένα για να υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς κατά τη διάρκεια κάθε εκλογικής περιόδου”.

«Αυτό συμβαίνει όταν οι ομάδες λογοκρισίας, γνωστές και ως «Trust & Safety», έχουν αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις.», έγραψε ο Musk.

Ο Elon Musk ανταποκρίθηκε σε μια δημοσίευση που περιείχε ένα στιγμιότυπο εικόνας του άρθρου της The Post που αναφερόταν στην MRC.

Το 2008, η MRC κατηγόρησε τη Google ότι απέσυρε την υποστήριξή της από τον τότε Σενατέρ Μπαράκ Ομπάμα (D-Ill.) καθώς ανταγωνιζόταν την Hilary Klinton για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών.

google

Σύμφωνα με την έκθεση του MRC, η Google «στόχευσε την υποστήριξη της Χίλαρι Κλίντον για λογοκρισία» «αναστέλλοντας τους λογαριασμούς συγγραφέων που έγραψαν ιστολόγια επικριτικά για τον Obama κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εναντίον της Klinton».

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Google αρνήθηκε να διορθώσει μία αναφορά που επηρέασε τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ρικ Σαντόρουμ, παρά το γεγονός ότι είχε προηγουμένως υποστηρίξει τον Ομπάμα έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την έκθεση.

Η έρευνα του MRC παρουσίασε στοιχεία από τον Dr. Robert Epstein, ο οποίος κατέθεσε στο Κογκρέσο ότι ο αλγόριθμος αναζήτησης της Google «μετέθεσε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ψήφους» από την Κλίντον στον αντίπαλό της, τον Donald Trump, σε έναν αγώνα που η νίκη του τελικά κατέληξε στον Trump.

google Trump

Ο Epstein υποστήριξε ότι διεξήγαγε πολλά ελεγχόμενα πειράματα που αποκάλυψαν τον αντίκτυπο της προκατάληψης της Google.

Ωστόσο, μια πηγή κοντά στην εταιρεία αποσύρθηκε, αναφέροντας ατέλειες στη μεθοδολογία του Epstein που προκάλεσαν ισχυρισμούς που «αποδείχθηκαν αβάσιμοι ευρέως».

Το 2020, η Google «στόχευσε» την Tulsi Gabbard, τη Δημοκρατική βουλευτή από τη Χαβάη που διεκδικούσε την υποψηφιότητα του κόμματος για πρόεδρος, «απενεργοποιώντας τον λογαριασμό Ads της Gabbard ακριβώς καθώς έγινε η υποψήφια με τις περισσότερες αναζητήσεις μετά την πρώτη προκριματική συζήτηση του Δημοκρατικού Κόμματος», το MRC.

Μια πηγή διέψευσε τον ισχυρισμό, αναφέροντας ότι τα αυτοματοποιημένα συστήματα της εταιρείας ανέδειξαν μη συνηθισμένη δραστηριότητα λόγω μεγάλων αλλαγών στις δαπάνες, με σκοπό να αναχαιτιστεί η απάτη.

Η υπόθεση λύθηκε εντός έξι ωρών, σύμφωνα με την πηγή, η οποία αναφέρει πως η μετέπειτα αγωγή του Gabbard εναντίον της εταιρείας απορρίφθηκε.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός επέμεινε ότι η Google απέκλεισε ειδησεογραφικές πηγές που επίκρινε αρνητικά τον Joe Biden.

Το MRC υποστήριξε ότι η αριστερή προκατάληψη της Google επηρέασε τον αγώνα για τη Γερουσία της Γεωργίας το 2022, μεταξύ του πρώην ποδοσφαιριστή και Ρεπουμπλικανού Χέρσελ Γουόκερ και του νικητή, του Δημοκρατικού Ραφαέλ Γουόρνοκ.

Δείτε επίσης: Google Messages: Ξεκινά την κυκλοφορία προσαρμοσμένων χρωμάτων RCS

Σύμφωνα με την έκθεση, τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ευνοούσαν τον Warnock στην επικείμενη εκλογική περιφέρεια, όπου πιθανώς κατοικούν υψηλά ποσοστά αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

“Δεν υπάρχει κάτι πρωτόγνωρο εδώ – είναι μια απλή ανακύκλωση αναληθών καταγγελιών που έχουν απορριφθεί από τρίτους και πολλές από αυτές έχουν απορριφθεί και από τα δικαστήρια”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Google στην εφημερίδα The Post.

«Οι αριστεροί πολιτικοί έχουν επίσης μακρά ιστορία στο να καταθέτουν παρόμοιες διατυπώσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας: «Έχουμε ένα σαφές επιχειρηματικό κίνητρο να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας όλοι, επομένως δεν επιθυμούμε να τα κάνουμε μεροληπτικά ή ανακριβή και έχουν θεσπίσει δικλείδες ασφαλείας για να το διασφαλίσουν αυτό».

Ο εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι πολλοί συντηρητικοί έχουν επιτύχει στη χρήση των πλατφορμών μας για να διαδώσουν αποτελεσματικά το μήνυμά τους σε ευρύ κοινό.

Πηγή: nypost.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS