ΑρχικήyoutubeΔείτε ζωντανά την 3η δοκιμαστική πτήση του SpaceX Starship

Δείτε ζωντανά την 3η δοκιμαστική πτήση του SpaceX Starship

Η SpaceX πρόκειται να πραγματοποιήσει την τρίτη δοκιμαστική πτήση του Starship την Πέμπτη 14 Μαρτίου, και μπορείτε να παρακολουθήσετε το γεγονός online.

Δείτε επίσης: Πρώτη προσπάθεια του Starship για εκτόξευση σε τροχία. Θα γίνει;

Με ύψος πάνω από 122 μέτρα, αυτός ο τεράστιος πύραυλος αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο είναι ένα ανακυκλώσιμο ανοξείδωτο ανώτερο στάδιο γνωστό και ως “Starship”, ενώ το δεύτερο είναι ο ενισχυτής Super Heavy. Το Starship είναι επί του παρόντος ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ο τελικός του στόχος είναι να βοηθήσει τους αστροναύτες να ταξιδέψουν στη Σελήνη, και τελικά στον Άρη, καθώς ξεκινούν πιο μακροχρόνιες αποστολές στο διάστημα και ίσως ξεκινήσουν τη δημιουργία εποικισμών σε άλλους πλανήτες.

SpaceX Starship δοκιμαστική πτήση

Η SpaceX ανακοίνωσε την εκτόξευση στο X feed της, αναφέροντας ότι η μετάδοση της τρίτης δοκιμαστικής πτήσης του Starship θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 7:30 π.μ. ώρα Ανατολικής Ηπείρου. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι η μετάδοση θα ξεκινήσει 30 λεπτά πριν την εκτόξευση, υποδεικνύοντας έτσι μια περίπου προσωρινή ώρα απογείωσης στις 8 π.μ. EDT.

Προηγούμενες δοκιμαστικές πτήσεις

Το Starship πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση από τον διαστημικό ιστό της SpaceX στο Νότιο Τέξας τον Απρίλιο του 2023. Η εκτόξευση αυτή ολοκληρώθηκε όταν τα δύο στάδια του πυραύλου απέτυχαν να διαχωριστούν, με αποτέλεσμα να εκραγεί εκούσια μόλις τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση.

Δείτε ακόμα: Η δεύτερη εκτόξευση του SpaceX Starship λήγει με έκρηξη

Η δεύτερη δοκιμαστική πτήση του Starship το Νοέμβριο του 2023 ήταν ελαφρώς πιο επιτυχημένη, με το διαστημικό όχημα να πετυχαίνει μια κανονική καύση του πρώτου σταδίου κι ένα διαχωρισμό σύμφωνα με το πρόγραμμα. Περίπου οκτώ λεπτά μετά την εκτόξευση ωστόσο, ο πύραυλος εξερράγη κατά τη διάρκεια της εκπνοής υγρού οξυγόνου. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε ότι η έκρηξη αυτή δεν θα είχε συμβεί εάν το Starship είχε μεταφέρει φορτίο κατά τη δεύτερη πτήση, διότι σε αυτό το σενάριο δεν θα μεταφερόταν υγρό οξυγόνο.

Πριν από την τρίτη δοκιμαστική πτήση του Starship, η SpaceX πραγματοποίησε ένα κρίσιμο δοκιμαστικό γέμισμα καυσίμου στις εγκαταστάσεις της Starbase κοντά στο Boca Chica του Τέξας. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, πάνω από 10 εκατομμύρια λίβρες υγρού μεθανίου και υγρού οξυγόνου μεταγγίστηκαν στο πύραυλο.

Ο Elon Musk, έγραψε σε μια ανάρτηση στο X ότι το Starship Flight 3 ετοιμάζεται για την εκτόξευση, συνοδευόμενο από φωτογραφίες της δοκιμής μετάγγισης καυσίμων.

Δείτε επίσης: SpaceX Starship: Εξερράγη κατά την πρώτη τροχιακή δοκιμαστική πτήση

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκτόξευση της τρίτης δοκιμαστικής πτήσης του Starship της SpaceX στην επίσημη ιστοσελίδα της ή στο κανάλι YouTube του space.com.

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS