ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαUber Eats delivery robot: Μεταφορές γευμάτων στο Τόκιο

Uber Eats delivery robot: Μεταφορές γευμάτων στο Τόκιο

To πράσινο delivery robot της Uber Eats (ένα αυτοοδηγούμενο όχημα παράδοσης) ξεκινά τις μεταφορές γευμάτων στο Τόκιο.

Uber Eats delivery robot Τόκιο

Από την Τετάρτη, οι παραδόσεις θα είναι διαθέσιμες σε μια μικρή περιοχή της πόλης. Η Uber Eats ελπίζει να εξαπλώσει την υπηρεσία ευρύτερα στην Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία άλλαξε τους νόμους κυκλοφορίας πέρυσι για να επιτρέψει τα delivery robot σε δημόσιους δρόμους. Διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Panasonic, δοκιμάζουν χαριτωμένα νέα μηχανήματα για τη μεταφορά αγαθών.

Δείτε επίσης: Verdie: Νέο AI ρομπότ συντήρησης εξωτερικού χώρου

Uber Eats Delivery Robot

Όσον αφορά στα robot της Uber Eats, έχουν τετράγωνους προβολείς για “μάτια” και τρεις τροχούς σε κάθε πλευρά για να μετακινούνται εύκολα στους δρόμους και στα κράσπεδα. Υπολογίζουν τις διαδρομές μόνα τους, χρησιμοποιώντας αισθητήρες για να αποφεύγουν τους πεζούς και άλλα εμπόδια.

Το delivery robot της Uber Eats μετακινείται με ταχύτητα έως και 5,4 χιλιόμετρα την ώρα. Yπάρχει ένας ανθρώπινος χειριστής σε αναμονή σε περίπτωση προβλήματος.

Οι χρήστες της εφαρμογής πρέπει να περιμένουν έξω για να φτάσει το ρομπότ με το γεύμα τους. Ωστόσο, κάποια στιγμή θα μπορούσε να έρχεται και στην πόρτα τους, σύμφωνα με την εταιρεία. Η υπηρεσία θα μπορούσε επίσης μια μέρα να φτάσει σε αγροτικές περιοχές, όπου πολλοί κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι και οι οδηγοί είναι σπάνιοι.

Ο Alvin Oo της Uber Eats είπε ότι οι σημερινοί οδηγοί δεν χρειάζεται να ανησυχούν γιατί ακόμη και τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια, θα υπάρχει πάντα δουλειά για τους ανθρώπους που παραδίδουν γεύματα στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Heavy Picker & Fast Picker: AI ρομπότ για διαλογή απορριμμάτων

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η ανάπτυξη των delivery robot είναι απλώς άλλη μια χαμένη μάχη για ευκαιρίες απασχόλησης για τους ανθρώπους στην πόλη.

Το Uber Eats και παρόμοιες εφαρμογές αντιμετώπισαν απεργίες τον περασμένο μήνα, και η Uber έχει επικριθεί για την αποφυγή των κανόνων για τον κατώτατο μισθό και τις αποδοχές των αδειών υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοί της δεν είναι υπάλληλοι αλλά ανεξάρτητοι εργολάβοι.

Αρχικά, τα delivery robot της Uber Eats, που αναπτύχθηκαν με τη Mitsubishi Electric και την αμερικανική Cartken θα παραδίδουν φαγητό από μερικά μόνο εστιατόρια στην πολυσύχναστη περιοχή Nihonbashi.

Οι χρήστες δεν μπορούν να επιλέξουν παράδοση μέσω ρομπότ. Εάν επιλεγεί για αυτούς, μπορούν να αποδεχτούν ή να απορρίψουν την προσφορά.

Η αντίδραση του κόσμου του Τόκιο στα delivery robots της Uber Eats είναι μεικτή. Από τη μία πλευρά, υπάρχει ενθουσιασμός για την εφαρμογή της υψηλής τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή και την ευκολία που προσφέρει.

Δείτε επίσης: Σας ταλαιπωρεί η εύρεση parking; Έρχεται το parking robot “Parkie”

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια, καθώς τα ρομπότ κινούνται σε δημόσιους χώρους και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με απώλεια θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, ορισμένοι εκφράζουν ανησυχίες για την ιδιωτικότητα, καθώς τα ρομπότ μπορεί να συλλέγουν δεδομένα κατά την κίνησή τους.

Παρ’ όλα αυτά, η Uber Eats συνεχίζει να επενδύει σε αυτή την τεχνολογία, πιστεύοντας ότι θα είναι μέρος της μελλοντικής εξέλιξης της εταιρείας.

πηγή: www.news.com.au

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS