ΑρχικήinetApple Car: Η Apple ακύρωσε το project για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Apple Car: Η Apple ακύρωσε το project για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορούν αναφορές που λένε ότι η Apple ακύρωσε τα σχέδιά της για την κυκλοφορία του αυτόνομου, ηλεκτρικού αυτοκινήτου Apple Car. Η εταιρεία εργαζόταν πάνω στο Apple Car ή το Project Titan, όπως ήταν η κωδική του ονομασία, για περισσότερο από μια δεκαετία και είχε επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξή του.

Λέγεται ότι ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams, ανακοίνωσε την ακύρωση του project στους περίπου 2.000 υπαλλήλους που εργάζονταν γι’ αυτό. Οι εργαζόμενοι που ασχολούνταν με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μετακομίσουν στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple, για να εργαστούν στο generative AI υπό τον επικεφαλής John Giannandrea.

Για το Apple Car εργάζονταν αρκετοί μηχανικοί και σχεδιαστές αυτοκινήτων. Κάποιοι από αυτούς θα απολυθούν, ενώ άλλοι μπορεί να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα εντός της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Xiaomi: Παρουσιάζει το πρώτο της αυτοκίνητο!

Apple Car ακύρωσε Project Titan

H Apple ακύρωσε το Apple Car project μετά από μια δεκαετία

Η ιδέα για το Apple Car εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2014, αλλά υπήρχαν αρκετές δυσκολίες στην υλοποίησή του. Είχαν φύγει πολλά άτομα που ήταν επικεφαλής του έργου αυτού, ενώ υπήρξαν και πολλές απολύσεις, βασικές αλλαγές στη στρατηγική και πολλές καθυστερήσεις.

Ωστόσο, στα τέλη του περασμένου μήνα, είχε ειπωθεί ότι η Apple θα προσπαθούσε να κυκλοφορήσει το δικό της αυτοκίνητο στην αγορά το 2028. Ενώ αρχικά οραματιζόταν ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, η εταιρεία συμβιβάστηκε με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με πιο συμβατικά χαρακτηριστικά. Είχε ειπωθεί ότι θα εισάγονταν βασικές λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού, παρόμοιες με τις τρέχουσες δυνατότητες της Tesla. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιούσε αυτό που είναι γνωστό ως σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2+.

Δείτε επίσης: Ford: Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδόν αποσύρθηκε από την Αυστραλία

Μάλιστα, η εταιρεία είχε κάνει συναντήσεις με πιθανούς κατασκευαστικούς εταίρους στην Ευρώπη για να συζητήσουν τη νέα προσέγγιση. Μετά το ντεμπούτο του αρχικού αυτοκινήτου, η Apple ήλπιζε ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει αργότερα ένα αναβαθμισμένο σύστημα που θα υποστήριζε την αυτονομία επιπέδου 4.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις νέες αναφορές, τα στελέχη της Apple αποφάσισαν να ακυρώσουν το Apple Car project. Η αλήθεια είναι ότι οι προκλήσεις στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αρκετές και ακόμα περισσότερες για εταιρείες που δεν είναι το αντικείμενό τους.

Η ανάπτυξη και η παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία.

Apple Car: Η Apple ακύρωσε το project για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Επιπλέον, η Apple θα έπρεπε να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Tesla, η οποία έχει ήδη καταστήσει το όνομά της συνώνυμο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Microlino Lite: Το πιο χαριτωμένο μίνι αυτοκίνητο, στυλ Mr. Bean

Και μην ξεχνάμε την πρόκληση της δημιουργίας μιας υποδομής φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ή την ανάπτυξη τεχνολογίας για την ευκολότερη φόρτιση των αυτοκινήτων στο σπίτι.

Τέλος, η εταιρεία μπορεί να έκρινε ότι η ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν ταιριάζει με την κεντρική της επιχειρηματική στρατηγική. Η εταιρεία είναι γνωστή για την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, όπως οι υπολογιστές, τα smartphones και τα tablets, ενώ τώρα θέλει να δώσει έμφαση και στο κομμάτι του AI.

Πηγή: www.macrumors.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS