ΑρχικήinetFord: Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδόν αποσύρθηκε από την Αυστραλία

Ford: Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδόν αποσύρθηκε από την Αυστραλία

Ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Ford, Jim Farley, ισχυρίζεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «σχεδόν αποσύρθηκε» από την Αυστραλία.

Ford Αυστραλία

Η απόσυρση της από την αγορά της Αυστραλίας, οφείλεται στα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων. Η αναταραχή αυξήθηκε μετά την ανακοίνωση της Holden για απόσυρση το 2020. Το Ford Ranger αναδείχθηκε ως το δημοφιλέστερο όχημα του 2023 στην Αυστραλία. Παρά όμως τη μετεγκατάσταση της παραγωγής σε άλλες χώρες, η Ford διατηρεί ακόμη δραστηριότητες σχεδίασης στη χώρα, παρόλο που το προηγούμενο έτος μειώθηκε το προσωπικό της.

Πέρυσι, εκτός από άλλα μέτρα, η Ford μείωσε περίπου 400 από τους 1800 τοπικούς υπαλλήλους της, με τη μεγαλύτερη μείωση στους τομείς της ανάπτυξης και του σχεδιασμού προϊόντων. Αυτό αποτέλεσε μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και την προσαρμογή των δραστηριοτήτων της προκειμένου να ανταποκριθεί στις μελλοντικές ανάγκες.

Ford Ranger Αυστραλία

Δείτε επίσης: Ford: Προχωρά σε μια πιο προσιτή προσέγγιση των EV οχημάτων

Η Ford ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία θα παραμείνει κέντρο ανάπτυξης για τα Ranger και Everest, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση για τη διατήρηση της παρουσίας της εταιρείας στην αγορά. Η απόφαση της General Motors να καταργήσει την Holden προκάλεσε αντιδράσεις. Νέα πρότυπα εκπομπών θα υποχρεώσουν τους κατασκευαστές να προσαρμοστούν, με αναμενόμενη αύξηση στη ζήτηση για ηλεκτρικά και χαμηλές εκπομπές αυτοκίνητα, οι Αυστραλιανοί πολίτες ωστόσο, αμφισβητούν την υπόσχεση εξοικονόμησης $1000 ετησίως από αυτά τα νέα πρότυπα, καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη πρόσθετα κόστη, όπως η απόσβεση και η ασφάλιση. Η ζήτηση για SUV μπορεί να μειωθεί λόγω των νέων προτύπων εκπομπών.

Σύμφωνα με την κ. King, δεν πρόκειται να υπάρξει επίπτωση στις τιμές των αυτοκινήτων λόγω των νέων πολιτικών. Αντίθετα, ο διευθυντής εκτελεστικός της FCAI, Tony Weber, υποστηρίζει ότι οι επιπτώσεις στους καταναλωτές θα είναι σημαντικές. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να δημοσιεύσει τα δεδομένα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εμπιστευτικές πληροφορίες. Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις από αντιπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας, μερικοί από τους οποίους προειδοποιούν για πιθανή αύξηση των τιμών.

Ford Raptor Αυστραλία

Οι αντιπρόσωποι της Toyota και της Mazda εκφράζουν τη στήριξή τους στις νέες πρωτοβουλίες, προτείνοντας παράλληλα μέτρα για τη διασφάλιση της προσιτότητας των αυτοκινήτων για τους καταναλωτές.

Πηγή: news.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS