ΑρχικήSecurityRCMP: Κυβερνοεπίθεση βγάζει το site της εκτός λειτουργίας

RCMP: Κυβερνοεπίθεση βγάζει το site της εκτός λειτουργίας

Η Αυτοκρατορική Αστυνομία του Καναδά (RCMP), η εθνική αστυνομική δύναμη της χώρας, αποκάλυψε ότι πρόσφατα αντιμετώπισε μια κυβερνοεπίθεση που στόχευε τα δίκτυά της.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση κλείνει το γραφείο δημόσιας υπεράσπισης του Κολοράντο

RCMP κυβερνοεπίθεση

Το RCMP ξεκίνησε ποινική έρευνα για το ζήτημα, καθώς προσπαθεί να προσδιορίσει την έκταση της παραβίασης ασφαλείας.

RCMP: Καμία απειλή για την ασφάλεια των Καναδών

Σύμφωνα με έκθεση του CBC, ο Paul L. Brown, αρχηγός ασφαλείας της RCMP, δήλωσε ότι η αστυνομία διαχειρίζεται μία κυβερνοεπίθεση και έχει προειδοποιήσει τους υπαλλήλους να παραμείνουν επιφυλακτικοί.

Η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα, αλλά προς το παρόν, δεν υπάρχει επίδραση στις επιχειρήσεις της RCMP και δεν υπάρχει καμία γνωστή απειλή για την ασφάλεια των Καναδών,” δήλωσε εκπρόσωπος της RCMP σε ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης.

Αν και μια παραβίαση αυτού του μεγέθους είναι ανησυχητική, η γρήγορη εργασία και οι στρατηγικές κατά της μείωσης που τέθηκαν σε εφαρμογή αποδεικνύουν τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Αστυνομία του Καναδά για τον εντοπισμό και την πρόληψη αυτών των ειδών απειλών.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ξένες αστυνομικές και υπηρεσίες πληροφοριών επηρεάστηκαν από το κυβερνοεπεισόδιο. Το Γραφείο του Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων (OPC) ειδοποιήθηκε για την κυβερνοεπίθεση στην RCMP.

Δείτε ακόμα: Το Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας δέχεται κυβερνοεπίθεση

Η ιστοσελίδα της RCMP είναι εκτός λειτουργίας

Σύμφωνα με το BleepingComputer, η ιστοσελίδα της RCMP ήταν εκτός λειτουργίας και εμφάνιζε μήνυμα σφάλματος HTTP 404 (Δεν Βρέθηκε).

Τα setup scripts, όπως το install.php, συνήθως συνδέονται με φρέσκες εγκαταστάσεις ιστότοπων, όπως αυτές που χρησιμοποιούν προϊόντα CMS όπως το WordPress και το Drupal – το τελευταίο φαίνεται να χρησιμοποιείται από την RCMP, βάσει της προκαταρκτικής αξιολόγησης, και ήταν αυτό που επηρεάστηκε από την κυβερνοεπίθεση.

Το γεγονός ότι ένας διακομιστής ανακατευθύνει οποιαδήποτε εισερχόμενα αιτήματα σε μια σελίδα install.php είναι γενικά ενδεικτικό ότι ένας νέος ιστότοπος χρειάζεται να διαμορφωθεί από τους συστημικούς διαχειριστές πριν μπορέσει να λειτουργήσει και να ξεκινήσει να παρέχει περιεχόμενο στο κοινό. Σε σωστά διαμορφωμένους ενεργούς ιστότοπους, τα σενάρια εγκατάστασης δεν είναι προσβάσιμα ούτε πρέπει γενικά να γίνουν προσβάσιμα στο κοινό.

Update: Η ιστοσελίδα έχει πλέον αποκατασταθεί.

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Δικαστική υπηρεσία επηρεάστηκε από κυβερνοεπίθεση

Τα κυβερνοπεριστατικά, όπως η κυβερνοεπίθεση στην RCMP, εξελίσσονται συνεχώς, με νέες τάσεις που εμφανίζονται καθημερινά. Μία από αυτές είναι η αύξηση των επιθέσεων ransomware, όπου οι επιτιθέμενοι κρυπτογραφούν τα δεδομένα του θύματος και απαιτούν λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους. Επίσης, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων είναι μια άλλη σημαντική τάση. Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση και την πρόληψη των επιθέσεων πριν αυτές συμβούν. Τέλος, η αύξηση της χρήσης των συσκευών Internet of Things (IoT) έχει οδηγήσει σε μια αύξηση των επιθέσεων σε αυτές τις συσκευές. Οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύονται την αδυναμία ασφάλειας πολλών από αυτές τις συσκευές για να εισβάλλουν σε δίκτυα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS