ΑρχικήSecurityRotech Healthcare: Εξετάζει την κυβερνοεπίθεση στη Philips Respironics

Rotech Healthcare: Εξετάζει την κυβερνοεπίθεση στη Philips Respironics

Η Rotech Healthcare, μια εταιρεία ιατρικών συσκευών με έδρα τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξετάζει εκ νέου μια λίστα ασθενών που ενδέχεται να έχουν πληγεί από μια κυβερνοεπίθεση που πλήττει τη Philips Respironics.

Philips Respironics

Η Rotech με έδρα το Ορλάντο αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή της ότι η Philips Respironics, η οποία εξειδικεύεται στην πώληση αναπνευστήρων για τη θεραπεία της υπνικής άπνοιας, ενημερώθηκε στις 5 Ιουνίου για ένα περιστατικό που αφορούσε την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Σε αυτό το περιστατικό, ένας μη εξουσιοδοτημένος χρήστης κατάφερε να χρησιμοποιήσει software με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες που ήταν αποθηκευμένες στον διακομιστή της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: UnitedHealth: Το Optum hack προκάλεσε πρόβλημα στη χρέωση των υπηρεσιών υγείας

Η Rotech είπε ότι η Respironics έλαβε αμέσως μέτρα για την ασφάλεια των συστημάτων και πραγματοποίησε περαιτέρω έρευνα και ανάλυση.

Κατά την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τρίτοι εξήγαγαν αρχεία από τον διακομιστή στις 31 Μαΐου 2023, αποκτώντας πρόσβαση σε πιθανά αρχεία με ευαίσθητες λεπτομέρειες όπως προσωπικά δεδομένα ασθενών.

Η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Philips απάντησε μέσω email ότι η μονάδα της ενημέρωσε τους πελάτες για ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας που αφορούσε το MOVEit Transfer. Πρόκειται για μια third-party software εφαρμογή που επιτρέπει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να μεταφέρουν αρχεία ασθενών με θεραπευτικά δεδομένα από τις 20 Δεκεμβρίου.

Η Rotech ανέφερε ότι η Respironics είχε παραδώσει μια λίστα ασθενών στις 26 Δεκεμβρίου, η οποία πιθανότατα περιείχε άτομα που επλήγησαν και τώρα εξετάζονται. Ωστόσο, δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους ασθενείς που ενδέχεται να είχαν επηρεαστεί.

Philips Respironics Rotech Healthcare κυβερνοεπίθεση

Δείτε επίσης: Integris Health: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 2,4 εκατ. άτομα

Τα προϊόντα της Rotech περιλαμβάνουν αναπνευστήρες, φιάλες οξυγόνου, προϊόντα φροντίδας τραυμάτων, διαχείριση διαβήτη και ιατρικό εξοπλισμό για οικιακή χρήση.

Πηγή: usnews.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS