ΑρχικήSecurityΚυβερνοεπίθεση κλείνει το γραφείο δημόσιας υπεράσπισης του Κολοράντο

Κυβερνοεπίθεση κλείνει το γραφείο δημόσιας υπεράσπισης του Κολοράντο

Μια κυβερνοεπίθεση εναντίον του Γραφείου του Δημόσιου Υπερασπιστή της Πολιτείας του Κολοράντο ανάγκασε τον οργανισμό να απενεργοποιήσει το δίκτυο των υπολογιστών του, κλειδώνοντας τους δημόσιους υπερασπιστές σε ολόκληρη την πολιτεία έξω από τα κρίσιμα συστήματα εργασίας και προτρέποντας τους δικηγόρους να ζητήσουν αναβολές στις δικαστικές τους υποθέσεις.

Δείτε επίσης: Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Κυβερνοεπίθεση Κολοράντο

Ο εκπρόσωπος του γραφείου James Karbach, επιβεβαίωσε την παραβίαση σε μια δήλωση τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι οι αρχές “πρόσφατα ενημερώθηκαν ότι ορισμένα δεδομένα στο σύστημα υπολογιστών μας κρυπτογραφήθηκαν από κακόβουλο λογισμικό.

Ο Karbach δεν ανέφερε πόσο καιρό αναμένεται να παραμείνει κλειστό το γραφείο δημόσιας υπεράσπισης του Κολοράντο λόγω της κυβερνοεπίθεσης ή πότε συνέβη η επίθεση, αλλά εσωτερικά emails που εξέτασε το The Denver Post υποδεικνύουν ότι το γραφείο σε επίπεδο πολιτείας δεν λειτουργεί και η διακοπή μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα.

Οι δημόσιοι υπεράσπιστες του Κολοράντο δεν έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές εργασίας τους, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία των δικαστηρίων ή στις δικαστικές καταθέσεις και δεν μπορούν να εκτελούν σημαντικό έργο για τους πελάτες τους στο δικαστήριο, σύμφωνα με ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουν αποσταλεί στο προσωπικό του γραφείου.

Η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε περίπου στις 11 π.μ. την Παρασκευή, σύμφωνα με μια ειδοποίηση που απεστάλη μέσω email από την Υπηρεσία Πληροφορικής και Τεχνολογίας του Δικαστηρίου του Κολοράντο σε δικαστές και δικαστικό προσωπικό. Η εν λόγω ειδοποίηση υποδείκνυε ότι ο κυβερνοεπίθεση δεν απειλεί τον ευρύτερο δικαστικό σύστημα.

Δείτε ακόμα: Ελβετία: Περιφερειακό δικαστήριο έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Το δικαστήριο τη Δευτέρα το πρωί, οι δημόσιοι υπεράσπιστες ζήτησαν επανειλημμένα να αναβληθούν οι ακροάσεις.

Το ευρύτερο σύστημα των δικαστηρίων είναι “πλήρως λειτουργικό” παρά την κυβερνοεπίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δικαστικής Υπηρεσίας του Κολοράντο, Rob McCallum, τη Δευτέρα.

Οι επιθέσεις ransomware απευθύνονται όλο και περισσότερο σε κυβερνητικούς φορείς, σύμφωνα με τον Mark Weatherford, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έδρα το Colorado Springs.

Πρόσθεσε ότι μια τρέχουσα τάση στις επιθέσεις με ransomware είναι ότι ακόμα κι αν μια οργάνωση πληρώσει το αντίτιμο και αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της, οι επιτιθέμενοι θα κρατήσουν ένα αντίγραφο αυτών των πληροφοριών και θα απειλήσουν να αποκαλύψουν δημόσια αυτά τα δεδομένα, εκτός αν πληρωθεί ένα δεύτερο αντίτιμο.

Δείτε επίσης: Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στόχευε στην κατασκοπεία

Ποιες είναι οι λύσεις αντιμετώπισης μετά από μια κυβερνοεπίθεση ransomware, όπως αυτή στο Κολοράντο;

Αμέσως μετά από μια επίθεση ransomware, είναι σημαντικό να απομονώσετε τον υπολογιστή ή το δίκτυο που έχει προσβληθεί για να αποτρέψετε την περαιτέρω εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού.

Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να αναφέρετε την επίθεση στις τοπικές αρχές και στις αρμόδιες υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των επιτιθέμενων και στην πρόληψη μελλοντικών επιθέσεων.

Είναι επίσης σημαντικό να αναζητήσετε τη βοήθεια ειδικών στην κυβερνοασφάλεια για την αποκατάσταση των δεδομένων και την επαναφορά των συστημάτων. Οι ειδικοί αυτοί μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκτηση των δεδομένων χωρίς να πληρώσετε το απαιτούμενο λύτρο.

Τέλος, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε μέτρα πρόληψης για το μέλλον, όπως η εκπαίδευση του προσωπικού σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων και η εγκατάσταση ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας.

Πηγή: denverpost

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS