ΑρχικήsecurityBrave: Τερματίζει την προστασία μέσω αποτυπωμάτων «Strict»

Brave: Τερματίζει την προστασία μέσω αποτυπωμάτων «Strict»

Το Brave Software ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταργήσει τη λειτουργία προστασίας ‘Strict‘ από το πρόγραμμα περιήγησης Brave Browser, καθώς προκαλεί σφάλματα σε πολλά sites.

Δείτε επίσης: Brave Search: Προσθέτει δυνατότητα αναζήτησης ιδιωτικών εικόνων και βίντεο

Brave

Η προστασία μέσω αποτυπωμάτων στον Brave Browser είναι μια λειτουργία που σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την ιδιωτικότητα των χρηστών, αποτρέποντας τις ιστοσελίδες από το να παρακολουθούν τους χρήστες μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται αποτύπωση.

Αυτή η μέθοδος παρακολούθησης δεν εξαρτάται από τη χρήση cookies, αλλά αντιθέτως συλλέγει διάφορα δεδομένα συσκευής και περιηγητή που μπορούν να συνδυαστούν για να προκύψει ένα μοναδικό και σταθερό αναγνωριστικό προφίλ.

Το Brave προσφέρει δύο λειτουργίες προστασίας, αναφορικά με τη διάκριση σε “Standard” και “Strict“, που υλοποιούν διαφορετικά επίπεδα αποκλεισμού γνωστών μεθόδων αναγνώρισης αποτυπώματος.

Όπως εξηγεί η ανακοίνωση, η ομάδα του Brave έχει συνειδητοποιήσει με την πάροδο του χρόνου ότι η Λειτουργία Strict, προκαλεί περισσότερα προβλήματα από ό,τι αξίζει τόσο για το έργο όσο και για τους χρήστες του.

Η λειτουργία Strict που μπλοκάρει επιθετικά την ανίχνευση αποτυπωμάτων έχει σαν αποτέλεσμα οι ιστότοποι να μην λειτουργούν σωστά, και να υποβαθμίζεται σημαντικά η περιήγηση στο διαδίκτυο.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι η λειτουργία Strict χρησιμοποιείται από περίπου το 0,5% των χρηστών του Brave, με τους υπόλοιπους να χρησιμοποιούν την προεπιλεγμένη ρύθμιση, που είναι η Standard λειτουργία. Αυτό το χαμηλό ποσοστό καθιστά αυτούς τους χρήστες πιο ευάλωτους στο fingerprinting, παρά τη χρήση του πιο επιθετικού αποκλειστή, επειδή αποτελούν ένα ξεχωρίσιμο υποσύνολο χρηστών που ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους.

Η ομάδα του Brave πιστεύει ότι η αφιέρωση πόρων για τη διατήρηση της λειτουργίας για έναν σχετικά μικρό αριθμό χρηστών δεν είναι η πιο αποδοτική χρήση των ήδη περιορισμένων πόρων του έργου.

Strict

Η λειτουργία ανίχνευσης αποτυπωμάτων του Brave με την επιλογή ‘Standard’ θα συνεχίσει να υπάρχει, βελτιωμένη και βελτιστοποιημένη για σταθερή προστασία από την παρακολούθηση, οπότε οι περισσότεροι χρήστες δεν θα αισθανθούν σημαντική επίδραση.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι “η προστασία από την αναγνώριση αποτυπωμάτων του Brave είναι ήδη πολύ εκτεταμένη και η ισχυρότερη από κάθε άλλο μεγάλο πρόγραμμα περιήγησης.

Η αφαίρεση της προστασίας Strict fingerprinting έχει ήδη γίνει στη δοκιμαστική έκδοση “Nightly” και θα εφαρμοστεί με την έκδοση 1.64 για υπολογιστή και για Android. Η τρέχουσα έκδοση είναι η 1.61, οπότε αναμένεται η αλλαγή να υλοποιηθεί σε λίγους μήνες.

Βασισμένο στο ποσοστό 0,5% που κοινοποίησε η ομάδα της Brave στην ανακοίνωσή της και έναν αναφερόμενο αριθμό 65,5 εκατομμυρίων ενεργών μηνιαίων χρηστών, αναμένεται ότι αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει άμεσα πάνω από 330.000 χρήστες.

Ο Brave Browser είναι ένας περιηγητής που έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην ιδιωτικότητα και την ταχύτητα. Ενσωματώνει ένα σύστημα αποκλεισμού διαφημίσεων και ανιχνευτών, το οποίο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε επιπλέον επεκτάσεις για να αποφύγετε τις διαφημίσεις και τους ανιχνευτές.

Επιπλέον, ο Brave Browser χρησιμοποιεί την τεχνολογία HTTPS Everywhere, η οποία αναβαθμίζει αυτόματα τις συνδέσεις από HTTP σε HTTPS για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό είναι κάτι που δεν προσφέρουν οι περισσότεροι άλλοι περιηγητές.

Δείτε επίσης: Brave version 1.49: Μπλοκάρει “open in app” prompts και pool-party επιθέσεις

Ο Brave επίσης προσφέρει μια ενσωματωμένη λειτουργία Tor για ανώνυμη περιήγηση, κάτι που δεν είναι διαθέσιμο στους περισσότερους άλλους περιηγητές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο χωρίς να αφήνετε ίχνη.

Τέλος, ο Brave Browser προσφέρει τη δυνατότητα να συμμετέχετε στο σύστημα Brave Rewards, το οποίο σας επιτρέπει να κερδίζετε κρυπτονομίσματα (BAT) παρακολουθώντας διαφημίσεις που σέβονται την ιδιωτικότητά σας. Αυτό είναι κάτι που δεν προσφέρει κανένας άλλος περιηγητής.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS