ΑρχικήUpdatesΤα Android πλέον θα δείχνουν ένδειξη υγείας μπαταρίας

Τα Android πλέον θα δείχνουν ένδειξη υγείας μπαταρίας

Η Google επιτέλους μπορεί να σας ενημερώσει όταν η μπαταρία του Android τηλεφώνου σας είναι χαμηλή, σύμφωνα με τον Mishaal Rahman.

android μπαταρία

Ενώ οι χρήστες iPhone μπορούν εύκολα να ελέγξουν την κατάσταση της μπαταρίας τους από τις ρυθμίσεις, οι κάτοχοι Android πρέπει επί του παρόντος να χρησιμοποιούν μια έξτρα εφαρμογή ή ειδικούς κωδικούς εντολών για να ελέγξουν την κατάσταση της μπαταρίας τους.

Διαβάστε επίσης: Beeper: Η προσπάθεια να διατηρήσει το iMessage σε Android γίνεται όλο και πιο περίπλοκη

Το Pixel Feature Drop αυτού του μήνα έχει ήδη προσθέσει νέες πληροφορίες για την μπαταρία. Αυτή τη στιγμή, εμφανίζει την ημερομηνία κατασκευής και τον αριθμό κύκλων της μπαταρίας σας. Ωστόσο, το Android 14 QPR2 Beta 2 προσθέτει μια κρυφή σελίδα για την “υγεία της μπαταρίας”, σύμφωνα με τον Rahman. Παρόλο που δεν περιλαμβάνει ακόμη έναν πραγματικό μετρητή υγείας της μπαταρίας, ο κώδικας υποδεικνύει ότι θα μπορούσε να παρέχει πληροφορίες όπως το “εκτιμώμενο ποσοστό φόρτισης που διατηρείται αυτή τη στιγμή σε σύγκριση με την αρχική του κατάσταση.”

Ο Rahman ανακάλυψε εικονίδια που φαίνεται να αντιπροσωπεύουν πράγματα, όπως η μειωμένη χωρητικότητα της μπαταρίας ή η μη ανίχνευση της. Επιπλέον, αναφέρει ότι η εφαρμογή Ρυθμίσεις θα στέλνει “συμβουλές” όταν υπάρχουν ενημερώσεις σχετικά με την υγεία της μπαταρίας, για παράδειγμα, αν το τηλέφωνό σας δεν μπορεί να ανιχνεύσει την μπαταρία σας ή αν η κατάσταση της μπαταρίας επιδεινωθεί.

Ο δείκτης υγείας της μπαταρίας αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό για τους κατόχους iPhone, οι οποίοι έχουν ήδη πρόσβαση σε πληροφορίες για την υγεία της μπαταρίας εδώ και χρόνια. Ωστόσο, είναι ευχάριστο να δούμε, αν οι κάτοχοι Android μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες απευθείας μέσω της τυπικής εφαρμογής “Ρυθμίσεις“.

android μπαταρία

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς τα γνήσια ανταλλακτικά (συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών) και οι οδηγοί αυτοεπισκευής γίνονται πλέον πιο εύκολα προσβάσιμοι.

Δείτε περισσότερα: Το Play Store προσθέτει υποστήριξη για το uninstall εφαρμογών από άλλες συσκευές Android

Πηγή: theverge.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS