ΑρχικήUpdatesΤο Threads έφτασε στους χρήστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Threads έφτασε στους χρήστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η πλατφόρμα Threads της Meta είναι πλέον διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Mark Zuckerberg. “Σήμερα ανοίγουμε το Threads σε περισσότερες χώρες στην Ευρώπη“, έγραψε ο Zuckerberg σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα. Η εφαρμογή είχε κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ και σε περισσότερες από 100 άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Ιούλιο του 2023. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν ήταν διαθέσιμη για τους χρήστες στην ΕΕ και η εταιρεία είχε αποκλείσει ακόμη και την πρόσβαση μέσω VPN.

Threads Ευρωπαϊκή Ένωση

Πέρα από την κυκλοφορία της πλατφόρμας, η Meta δίνει στους χρήστες της περιοχής τη δυνατότητα να περιηγούνται στο Threads χωρίς να χρειάζονται προφίλ. Ωστόσο, η δημοσίευση ή η αλληλεπίδραση με περιεχόμενο θα εξακολουθεί να απαιτεί έναν λογαριασμό Instagram.

Δείτε επίσης: Το Threads φέρνει τώρα τα tags (παρόμοια με τα hashtags)

Λέγεται ότι η Meta είχε καθυστερήσει να φέρει το Threads στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω ενός πρόσφατου νόμου για τις ψηφιακές αγορές που έχει σχεδιαστεί για να χαλιναγωγήσει τις καταχρήσεις των Big Tech εταιρειών και να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού. Παρόλο που η Meta δεν κατονόμασε απευθείας αυτόν τον νόμο, ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ανέφερε ότι η καθυστέρηση οφειλόταν “στην πολυπλοκότητα της συμμόρφωσης με ορισμένους από τους νόμους που θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος“.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τo Threads χωρίς λογαριασμό Instagram;

Υπήρξαν εικασίες ότι η στενή σύνδεση του Threads με το Instagram θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα με τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ. Όταν κυκλοφόρησε η εφαρμογή, τον Ιούλιο του 2023, οι χρήστες έπρεπε να εγγραφούν μέσω των υπαρχόντων λογαριασμών τους στο Instagram. Το Threads συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε λίγες μέρες, αλλά προκάλεσε ανησυχίες ότι η Meta θα μπορούσε να παραβεί τους κανόνες κατά του self-preferencing.

Threads Ευρώπη

Πλέον, το Threads δεν είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με το Instagram. Στα μέσα Νοεμβρίου, η πλατφόρμα πρόσθεσε τη δυνατότητα στους χρήστες να διαγράφουν τον λογαριασμό τους Threads χωρίς να επηρεάζεται ο λογαριασμός του Instagram. Αλλά χρειάζεστε ακόμα έναν λογαριασμό Instagram για να δημοσιεύσετε στην υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό Threads

Ενώ το Threads έγινε αμέσως πολύ δημοφιλές (λόγω Instagram και λόγω του χάους που επικρατούσε εκείνο το διάστημα με τον Elon Musk και το Twitter), τα δεδομένα έδειξαν ότι οι χρήστες μειώθηκαν σταδιακά. Τώρα, με κυκλοφορία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Threads θα αποκτήσει πολλούς νέους χρήστες. Μένει να δούμε την ανταπόκριση που θα έχει από το κοινό.

Καθώς το Threads συνεχίζει να εξελίσσεται, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτή η πλατφόρμα θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες επικοινωνούν και μοιράζονται πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Πηγή: www.theverge.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS