ΑρχικήinetΚλήση ΕΣΡ στον YouTuber Αρχηγό - Hayate Kirino: Προσβολή και Βία στο...

Κλήση ΕΣΡ στον YouTuber Αρχηγό – Hayate Kirino: Προσβολή και Βία στο Διαδίκτυο ή κάτι άλλο;

Ο γνωστός YouTuber Αρχηγός πιο γνωστός ως Hayate Kirino, δέχτηκε κλήση του ΕΣΡ για περιεχόμενο που προβλήθηκε μέσω του καναλιού του HayateNetwork Wins και πιθανόν σχετίζεται με σοβαρές κατηγορίες. Η κλήση του στο ΕΣΡ αναδεικνύει τις προκλήσεις της ρυθμιστικής εποπτείας στον κυβερνοχώρο και τη σημασία της διατήρησης ηθικών και νομικών ορίων στο περιεχόμενο που διανέμεται στο Διαδίκτυο.

Δείτε Ακόμα: Στη φυλακή ο 42χρονος youtuber που βασάνιζε ΑΜΕΑ σε live μετάδοση

Η κλήση αφορά την προβολή οπτικοακουστικού προγράμματος που φαίνεται να περιλαμβάνει διοικητικά αδικήματα, όπως προσβολή της ανθρώπινης αξίας, προσβολή της ηθικής και πνευματικής ανάπτυξης ανηλίκων, προβολή σκηνών βίας, και έμμεση ενθάρρυνση βίας και μίσους κατά πληθυσμιακών ομάδων. Η προσέγγιση του ΕΣΡ αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ανησυχία για το πώς τα διαδικτυακά κανάλια μπορούν να επηρεάζουν την κοινωνική συνείδηση και την ανάπτυξη των νέων.

Το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) είναι το όργανο εποπτείας και ρύθμισης των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Η κλήση ενός ατόμου ή ενός φορέα στο ΕΣΡ συνήθως συμβαίνει όταν υπάρχει υπόνοια για παράβαση των κανονισμών που διέπουν τα μέσα ενημέρωσης, όπως η παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας, παραπληροφόρηση, ή ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η διαδικασία κλήσης στο ΕΣΡ συνήθως περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  • Εισαγωγή της Υπόθεσης: Η υπόθεση εισάγεται στο ΕΣΡ, είτε μέσω αναφοράς από τρίτους, είτε μέσω εσωτερικής παρακολούθησης των μέσων.
  • Προκαταρκτική Έρευνα: Το ΕΣΡ διενεργεί μια προκαταρκτική έρευνα για να καθορίσει εάν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για να προχωρήσει σε επίσημη κλήση.
  • Επίσημη Κλήση: Εάν κρίνεται απαραίτητο, το άτομο ή ο φορέας καλείται επισήμως να εμφανιστεί ενώπιον του ΕΣΡ για να δώσει εξηγήσεις ή να απολογηθεί για το εν λόγω θέμα.
  • Διεξαγωγή Ακρόασης: Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, το άτομο ή ο φορέας έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πλευρά του, να υποβάλλει αποδείξεις και να απαντήσει σε ερωτήσεις.
  • Απόφαση και Ενδεχόμενες Κυρώσεις: Μετά την ακρόαση, το ΕΣΡ αποφασίζει εάν έχει συμβεί παράβαση και εάν χρειάζεται να επιβληθούν κυρώσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν πρόστιμα, προσωρινή αναστολή εκπομπής, ή άλλες ποινικές κυρώσεις.

Η ακριβής φύση της υπόθεσης του Hayate Kirino και των συγκεκριμένων λεπτομερειών της κλήσης του στο ΕΣΡ δεν είναι σαφής.

Συνδυάζοντας την κλήση του YouTuber Hayate Kirino απο το ΕΣΡ με την πρόσφατη υπόθεση του 42χρονου YouTuber από το Κερατσίνι, που κατηγορείται για βασανισμό ατόμων με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση και προφυλακίστηκε δεν είναι σαφές εαν υπάρχει επαρκής συσχετισμός των δύο υποθέσεων. Ναι μεν πολλά απο τα πρόσωπα που εμφανίζοταν και στα δυο κανάλια είναι κοινά, όμως στην περίπτωση του Youtuber Hayate Kirino δεν εχει κατηγορηθεί (μέχρι την στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο) για αντίστοιχες παραβάσεις ή για εμπλοκή σε περιστατικά κακοποίησης. Φαίνεται μάλιστα οτι στο παρελθόν υπήρξε περιστατικό βιαίας συμπλοκής στο σπίτι του Youtuber Hayate Kirino με θύμα τον ίδιο και πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο YouΤuber απο το Κερατσίνι για άγνωστους λόγους το οποίο μάλιστα έγινε κατα την στιγμή live μετάδοσης.

Ακολουθεί η κλήση προς τον Youtuber Michael “Hyate Kirino” Zannis

Οι υποθέσεις αυτές υπογραμμίζουν την ανάγκη για αυστηρότερη ρύθμιση και εποπτεία του διαδικτυακού περιεχομένου αλλά και τις συνέπειες της ανεξέλεκτης ψηφιακής επικοινωνίας.

Επιπροσθέτως, ΔΕΝ έχει επιβεβαιωθεί εαν ο Youtuber Hayate Kirino ελέγχεται απο αστυνομικές ή φορολογικές αρχές για τα έσοδα απο το κανάλι που διατηρεί στο Youtube ή τις πωλήσεις απο ρουχισμό και άλλες δραστηριότητες ή για συσχετισμό του με την υπόθεση του Youtuber απο το Κερατσίνι. Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην ομάδα του “Αρχηγού” και επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ανέφεραν μετ’επιτάσεως ότι ουδεμία σχέση έχει ο Youtuber Hayate Kirino με τον Youtuber απο το Κερατσίνι. Aνέφεραν μάλιστα ότι πολλά χρόνια φροντίζει αρκετά απο τα άτομα που εμφανίζονται στα live του, τους φιλοξενεί, τους παρέχει ρουχισμό στέγη και τροφή ενώ παράλληλα εαν δεν επιθυμούν συμμετοχη στα challenges δεν τους έχει εξαναγκάσει ποτε για κάτι τέτοιο. Ανέφεραν δε χαρακτηριστικά οτι τα δυο προσωπα που κατήγγειλαν τον Youtuber απο το Κερατσίνι και για τα οποία αναζητείτε δομή για να τα στεγάσει, φιλοξενούνται ΑΥΤΗ την στιγμή στο σπίτι του Hayate Kirino, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετα ερωτηματικά αναφορικά με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Τις ανωτέρω δηλώσεις των προσώπων που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, τις μεταφέρει το SecNews με κάθε επιφύλαξη. Το SecNews συνεχίζει την έρευνά του και θα επανέλθει με οτιδήποτε νεότερο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS