ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ GreenPower κυκλοφορεί τα πρώτα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία στη Δυτική Βιρτζίνια

Η GreenPower κυκλοφορεί τα πρώτα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία στη Δυτική Βιρτζίνια

Η GreenPower Motor Company κυκλοφορεί τα πρώτα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου βρίσκεται και το νέο εργοστάσιο της εταιρείας.

Greenpower ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία

Τέσσερα σχολικά λεωφορεία Type A Nano BEAST θα κυκλοφορήσουν από το εργοστάσιο της GreenPower στην κομητεία Kanawha (Το BEAST βγαίνει από τη φράση battery electric automotive school transportation). Αυτή την εβδομάδα, τα ηλεκτρικά σχολικά θα παραδοθούν στις σχολικές περιφέρειες Cabell County, Clay County, Kanawha County και Monongalia County στη Δυτική Βιρτζίνια.

Το Type A Nano BEAST διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 150 kW max και μπαταρία LiFePo4 χωρητικότητας 118 kWh. Σύμφωνα με την GreenPower, αυτό το όχημα είναι το μόνο ειδικά κατασκευασμένο ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο τύπου Α στην αγορά. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 24 μαθητές και έχει αυτονομία έως και 150 μίλια. Είναι κατάλληλο και για παιδιά με κινητικά προβλήματα και διαθέτει επιλογή για ασφάλιση αναπηρικού αμαξιδίου.

Δείτε επίσης: Toyota: Προσθέτει προσομοίωση χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η GreenPower μετακόμισε στις εγκαταστάσεις τον Αύγουστο του 2022 και προετοιμαζόταν όλο αυτό το διάστημα για την παραγωγή τόσο των ηλεκτρικών σχολικών λεωφορείων Type A Nano BEAST όσο και των Type D BEAST. Το Nano BEAST βρίσκεται ήδη σε παραγωγή και δοκιμάζεται από τον Ιούνιο. Η παραγωγή του BEAST θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GreenPower, Fraser Atkinson, δήλωσε: “Το κράτος έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη της σημερινής κυκλοφορίας (των ηλεκτρικών σχολικών λεωφορείων). Από την εξασφάλιση της εγκατάστασης παραγωγής έως την αγορά σχολικών λεωφορείων GreenPower αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων, η Δυτική Βιρτζίνια υπήρξε το είδος του συνεργάτη που βοηθά μια εταιρεία να επιτύχει την παραγωγή και τους οικονομικούς της στόχους εκκίνησης“.

Η εταιρεία στοχεύει να έχει 200 ​​εργαζόμενους στο εργοστάσιο κατασκευής των σχολικών μέχρι το τέλος του 2024 και θέλει να δημιουργήσει έως και 900 νέες θέσεις εργασίας εκεί.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck review: Μάθετε τα πάντα για το ηλεκτρικό όχημα

Η GreenPower κυκλοφορεί τα πρώτα ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία στη Δυτική Βιρτζίνια

Πλεονεκτήματα ηλεκτρικών σχολικών λεωφορείων

Ένα από τα κύρια οφέλη της μετάβασης σε ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία λειτουργούν με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, καθιστώντας τα πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα παραδοσιακά λεωφορεία που λειτουργούν με καύσιμα. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην προστασία της υγείας των παιδιών και των κατοίκων των περιοχών όπου κυκλοφορούν τα σχολικά λεωφορεία.

Ένα άλλο όφελος της μετάβασης σε ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία (π.χ. GreenPower) είναι η μείωση του θορύβου. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία λειτουργούν με πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου σε σύγκριση με τα παραδοσιακά λεωφορεία. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των κατοίκων των περιοχών.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck for Kids: Το δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα τώρα και για παιδιά

Η μετάβαση σε ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία έχει επίσης οικονομικά οφέλη. Αν και η αρχική επένδυση για την αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων μπορεί να είναι υψηλότερη από τα παραδοσιακά λεωφορεία, οι λειτουργικές δαπάνες είναι συνήθως χαμηλότερες.

Τέλος, η μετάβαση σε ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία προάγει την τεχνολογική καινοτομία. Η ανάπτυξη και η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ενθαρρύνει την έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με την αποθήκευση και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω καινοτομίες και βελτιώσεις στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, επηρεάζοντας θετικά την ανάπτυξη του τομέα των μεταφορών.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS