ΑρχικήinetElon Musk για Bob Iger: Θα έπρεπε να απολυθεί από τη Disney

Elon Musk για Bob Iger: Θα έπρεπε να απολυθεί από τη Disney

Ο Elon Musk εξέφρασε την άποψη ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, θα έπρεπε να “απολυθεί αμέσως” μετά τη συμμετοχή της εταιρείας στο διαφημιστικό μποϊκοτάζ που γίνεται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Elon Musk Bob Iger

Ο Musk, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του X, ξέσπασε πρόσφατα ενάντια στις εταιρείες που σταματούν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες στον ιστότοπο. Οι εταιρείες έχουν αποχωρήσει λόγω αντισημιτικών tweet που εμφανίζονται στην πλατφόρμα και που φαίνεται να τα υποστηρίζει και ο Musk.

Ο Walt Disney θα στριφογυρνά στον τάφο του με όσα έκανε ο Μπομπ στην εταιρεία του“, είπε ο Musk σε μια σειρά από tweets. “Θα πρέπει να απολυθεί αμέσως“.

Δείτε επίσης: “Go f— yourself” λέει ο Elon Musk σε εταιρείες που αποσύρουν διαφημίσεις από το X

Διάφορες εταιρείες, όπως η Disney, η IBM και η Apple έχουν “παύσει” τις διαφημιστικές δαπάνες τους στο X, από τον περασμένο μήνα, αφού ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ένα tweet που κατηγορούσε Εβραίους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος ξέσπασε σε μια συνέντευξή του, λέγοντας: “Αν κάποιος πρόκειται να προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφημίσεις, να με εκβιάσει με χρήματα, ας πάει να γα…θεί“.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι το αμφιλεγόμενο tweet του ήταν αντισημιτικό, αλλά ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι μπορεί να ήταν το πιο “ανόητο” πράγμα που είχε ανεβάσει στην πλατφόρμα.

Δηλαδή, κοίτα, λυπάμαι για αυτή την… ανάρτηση”, είπε. “Ήταν ανόητο εκ μέρους μου. Από τις 30.000 αναρτήσει μπορεί να είναι κυριολεκτικά η χειρότερη και πιο ανόητη ανάρτηση που έχω κάνει ποτέ. Και προσπάθησα να το διευκρινίσω από την Κυριακή, αλλά ξέρετε νομίζω ότι θα είναι προφανές ότι, στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν είμαι αντισημίτης, αλλά φιλοσημίτης“.

Δείτε επίσης: Ζευγάρια DINK: Τι είναι η νέα τάση και γιατί διαφωνεί ο Elon Musk;

Ο θυμός του Musk σχετικά με τις διαφημίσεις και τον Bob Iger ίσως δείχνει την απόγνωσή του, καθώς η απώλεια διαφημιστικών εσόδων, λόγω της απομάκρυνσης των εταιρειών έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για το X. Ο ίδιος ο Musk είπε ότι με αυτή την κίνηση, οι εταιρείες σκοτώνουν την πλατφόρμα.

Disney

Επιπλέον, η απομάκρυνση των εταιρειών επηρεάζει αρνητικά την εικόνα και το κύρος του X. Οι εταιρείες συνήθως επιλέγουν να συνεργάζονται με πλατφόρμες που έχουν καλή φήμη και αξιοπιστία. Η αποχώρηση των εταιρειών λόγω αντισημιτικών δημοσιεύσεων μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για το X και να προκαλέσει απώλεια εμπιστοσύνης από το κοινό του.

Τέλος, η μεγάλη προβολή που έχει πάρει το θέμα με τις αντισημιτικές αναρτήσεις και την αποχώρηση των διαφημιστών μπορεί να προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις από το κοινό και την κοινωνία γενικότερα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της κοινωνικής αποδοχής και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιβίωση και την επιτυχία του X.

Δείτε επίσης: Οι κάτοχοι Samsung μπορούν να αποκτήσουν έως και έναν χρόνο δωρεάν συνδρομή στο Disney+

Όσον αφορά στην αποχώρηση της Disney και του Bob Iger από το X, ο Musk έγραψε ότι ο Iger “ρίχνει περισσότερες βόμβες από ένα B-52“. Κατηγόρησε, επίσης, τη Disney για διαφήμιση σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που φιλοξενούσαν επίσης αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Η Disney αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS