Αρχικήinet"Go f--- yourself" λέει ο Elon Musk σε εταιρείες που αποσύρουν διαφημίσεις...

“Go f— yourself” λέει ο Elon Musk σε εταιρείες που αποσύρουν διαφημίσεις από το X

Go f— yourself” λέει ο Elon Musk σε εταιρείες που αποσύρουν διαφημίσεις από το X, μετά την εμφάνιση αντισημιτικών αναρτήσεων, που υποστήριξε και ο ίδιος.

Μιλώντας στο οικονομικό συνέδριο DealBook 2023 στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), έδειξε το θυμό του για τις εταιρείες που αποφασίζουν να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα, λόγω της ύπαρξης αντισημιτικών αναρτήσεων.

Πολλές εταιρείες διέκοψαν τη διαφημιστική τους συνεργασία με το X, καθώς έχουν παρατηρήσει ότι μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον επιχειρηματία, υπάρχει έντονη τοξικότητα και ρατσιστικό περιεχόμενο με τον ίδιο τον Musk να στηρίζει αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, ο Musk προώθησε και υποστήριξε προφορικά κάποιες αναρτήσεις που σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ήταν “αντισημιτικές και ρατσιστικές“.

Ο Elon Musk  αναγνώρισε ότι ήταν λάθος του, λέγοντας ότι αυτά τα tweets ήταν “ένα από τα πιο ανόητα αν όχι το πιο ανόητο πράγμα που έχει κάνει ποτέ στην πλατφόρμα. Λυπάμαι για αυτό το tweet ή ανάρτηση“, πρόσθεσε.

Elon Musk go fuck yourself

Ωστόσο, αυτές οι αναρτήσεις του Musk στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, οδήγησαν μεγάλες εταιρείες, όπως τη Disney, την Apple, την Paramount, τη  NBCUniversal και άλλους να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα X.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Αποθαρρύνει τη χρήση στολών ασφαλείας λόγω…χρώματος

Elon Musk προς διαφημιστές που φεύγουν από το X: “Go f— yourself”

Παρά την αυτοκριτική του για αυτές τις ανάρμοστες αναρτήσεις, ο Elon Musk υποστήριξε ότι η απόφαση των εταιρειών να αποσύρουν τις διαφημίσεις είναι εκβιαστική.

Αν κάποιος προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφημίσεις; Να με εκβιάσει με χρήματα; Πήγαινε να γα….είς. Πήγαινε να γα….είς. Είναι σαφές; Γεια σου Μπομπ αν είσαι εδώ στο κοινό“, είπε ο εκνευρισμένος ο δισεκατομμυριούχος, απευθυνόμενος στον Rober Iger, διευθύνοντα σύμβουλο της Disney.

Υπονόησε επίσης ότι οι θαυμαστές του θα μποϊκοτάρουν αυτούς τους διαφημιστές. “Όλος ο κόσμος θα ξέρει ότι αυτοί οι διαφημιστές σκότωσαν την εταιρεία και θα το τεκμηριώσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια“, απείλησε ο Musk.

Σίγουρα αυτό το ξέσπασμα του Musk θα το θυμόμαστε για καιρό και για να είμαστε ειλικρινείς, μάλλον οι εταιρείες “δεν θα το πάρουν με πολύ καλό μάτι”. Ποια εταιρεία θα ήθελε να επιστρέψει με διαφημίσεις στην πλατφόρμα μετά από αυτό;

Δείτε επίσης: Grok: Το AI bot του Elon Musk που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT

Ο θυμός του Musk ίσως δείχνει την απόγνωσή του, καθώς η απώλεια διαφημιστικών εσόδων, λόγω της απομάκρυνσης των εταιρειών έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για το X. Ο ίδιος ο Musk είπε ότι με αυτή την κίνηση, οι εταιρείες σκοτώνουν την πλατφόρμα.

elon musk X διαφημίσεις

Επιπλέον, η απομάκρυνση των εταιρειών επηρεάζει αρνητικά την εικόνα και το κύρος του X. Οι εταιρείες συνήθως επιλέγουν να συνεργάζονται με πλατφόρμες που έχουν καλή φήμη και αξιοπιστία. Η αποχώρηση των εταιρειών λόγω αντισημιτικών δημοσιεύσεων μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για το X και να προκαλέσει απώλεια εμπιστοσύνης από το κοινό του.

Δείτε επίσης: Το Twitter επιτρέπει τη διάδοση μίσους για το Ισραήλ και την Γάζα

Τέλος, η μεγάλη προβολή που έχει πάρει το θέμα με τις αντισημιτικές αναρτήσεις και την αποχώρηση των διαφημιστών μπορεί να προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις από το κοινό και την κοινωνία γενικότερα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της κοινωνικής αποδοχής και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιβίωση και την επιτυχία του X.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS