ΑρχικήsecurityFast Company hack: Οι χάκερ στέλνουν ρατσιστικό μήνυμα μέσω του Apple News

Fast Company hack: Οι χάκερ στέλνουν ρατσιστικό μήνυμα μέσω του Apple News

Fast Company hack: Πολλοί χρήστες των Apple News έλαβαν μια ειδοποίηση push την Τρίτη που περιείχε ρατσιστικό μήνυμα.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ πειραματίζονται με επιθέσεις «data destruction»

Fast Company apple

Το επιθετικό μήνυμα ήρθε σε push alert γύρω στις 8:18 p.m. Eastern από τον λογαριασμό του περιοδικού επιχειρηματικών ειδήσεων Fast Company, προσθέτοντας ότι «ο Thrax ήταν εδώ». Δεν ήταν σαφές ποιος ακριβώς ήταν ο Thrax ή σε πόσους χρήστες της Apple στάλθηκε η ειδοποίηση, αλλά φαινόταν να είναι ευρέως διαδεδομένη.

Ένα παρόμοιο μήνυμα εμφανίστηκε στον ιστότοπο της Fast Company, μαζί με έναν ισχυρισμό από τους χάκερ για το πώς μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία δημοσίευσης του ιστότοπου. Τα μηνύματα διαγράφηκαν από τη σελίδα και η Fast Company έβγαλε τον ιστότοπό της εντελώς offline για προφύλαξη, όπου, από το midnight Eastern, οι χρήστες είδαν μόνο ένα μήνυμα σφάλματος “404 Not Found”.

Δείτε επίσης: Meta: Καταργεί επιχειρήσεις πολιτικής επιρροής από Κίνα και Ρωσία

«Ο λογαριασμός Apple News της Fast Company παραβιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης», ανέφερε η εταιρεία σε ένα tweet. «Δύο άσεμνα και ρατσιστικά push notifications στάλθηκαν με διαφορά περίπου ενός λεπτού. Τα μηνύματα είναι χυδαία και δεν συνάδουν με το περιεχόμενο και το ήθος της Fast Company. Διερευνούμε την κατάσταση και έχουμε αναστείλει το feed και το κλείσιμο του http://FastCompany.com μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η κατάσταση έχει επιλυθεί

Δείτε επίσης: Το νέο info-stealer malware Erbium διανέμεται μέσω game cracks

«Προς διευκρίνιση: το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) της Fast Company παραβιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης, γεγονός που επηρέασε τις ειδοποιήσεις μας στα Apple News», πρόσθεσε αργότερα η Fast Company.

Πηγή πληροφοριών: marketwatch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS