ΑρχικήReviewsSony Alpha 9 III: Χαρακτηριστικά και Firmware Ενημερώσεις

Sony Alpha 9 III: Χαρακτηριστικά και Firmware Ενημερώσεις

Η Sony Electronics παρουσιάζει τη νέα κάμερα Sony Alpha 9 III, με έναν παγκόσμιου φήμης αισθητήρα εικόνας κλείστρου πλήρους καρέ.

Sony Alpha 9 III

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Αισθητήρας Full-Frame Global Shutter 24.6MP
  • Λήψη Συνεχούς Λήψης με AF/AE έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
  • Λειτουργία pre-capture. Κουμπί επιτάχυνσης
  • Συγχρονισμός φλας έως και 1/80,000 δευτερόλεπτο.
  • Βίντεο 4K 120p 10-bit με S-Log3 & S-Cinetone.
  • Φάση 759-Point-Ανίχνευση AF με παρακολούθηση
  • 8-Stop 5-Axis In-Body Σταθεροποίηση εικόνας
  • 9.44m-Dot EVF with 240 fps Ρυθμό ανανέωσης
  • 3.2″ 2.1m-Dot 4-Axis Οθόνη αφής LCD
  • Διπλή υποδοχή CFexpress Type A/SD Card Slots

Προηγμένη απόδοση χωρίς παραμόρφωση

Ο νέος αισθητήρας εικόνας πλήρους καρέ κλείστρου επιτρέπει την ανάγνωση και την απεικόνιση όλων των εικονοστοιχείων ταυτόχρονα, επιτρέποντας τη φωτογράφιση με ταχύτητες έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, χωρίς παραμόρφωση ή σκίαση. Συνδυάζεται με το σύστημα AF της Sony, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εκτελεί έως και 120 υπολογισμούς εστίασης ανά δευτερόλεπτο, συμπεριλαμβανομένου του συγχρονισμού του φλας σε όλες τις ταχύτητες λήψης. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει τη χρήση φλας σε υψηλές ταχύτητες κλείστρου, ενώ η συμβατή μονάδα φλας της Sony εξασφαλίζει ομοιόμορφο φωτισμό σε όλη την εικόνα. Το καθολικό κλείστρο αποτρέπει τυχόν παραμορφώσεις σε γρήγορα κινούμενα σκηνικά, παρέχοντας ταυτόχρονα αξιόπιστη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, υποστηρίζει τη χρήση φλας σε υψηλές ταχύτητες κλείστρου για βέλτιστα αποτελέσματα.

Η νέα Sony Alpha 9 III είναι η πρώτη κάμερα της σειράς Alpha που μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, χωρίς να περικόπτει την εικόνα. Επιπλέον, υποστηρίζει λήψη βίντεο 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο με υπερδειγματοληψία 6K. Η κάμερα ενσωματώνει το προφίλ εικόνας S-Cinetone, το οποίο προσφέρει επιλογές για εμφάνιση βίντεο με κινηματογραφική αισθητική και εστίαση. Επιπλέον, υποστηρίζει την εγγραφή σε S-Log3 και επιτρέπει στους χρήστες να φορτώσουν το δικό τους LUT μέσω CFexpress Type A. Είναι επίσης συμβατό με την επερχόμενη εφαρμογή Monitor & Control που θα είναι διαθέσιμη τον Δεκέμβριο.

Όσον αφορά τα φυσικά χαρακτηριστικά, η κάμερα έχει βάρος περίπου 617 γραμμάρια και διαστάσεις 136,1 x 96,9 x 82,9 χιλιοστά. Μπορεί να εγγράψει σε διάφορα φορμάτ, όπως XAVC S και AVCHD, παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε ποικίλες ταχύτητες.

Προδιαγραφές Βίντεο

Οθόνη επιπέδου ήχου, επίπεδο εγγραφής ήχου, επιλογέας PAL/NTSC, εγγραφή μεσολάβησης, TC/UB (Προεπιλογή TC/Προεπιλογή UB/Μορφή TC/Εκτέλεση TC/Διαγραφή TC/Χρόνος εγγραφής UB), Αυτόματο αργό κλείστρο, Έλεγχος REC, Καθαρισμός πληροφοριών HDMI.

Αισθητήρας

Το Alpha 9 III διαθέτει προηγμένο αισθητήρα CMOS με περίπου 24,6 megapixels και ενσωματωμένη μνήμη. Σε συνδυασμό με τη μηχανή επεξεργασίας BIONZ XR, προσφέρει υψηλές ταχύτητες λήψης έως 120 fps, ενώ η επεξεργασία AI επιτρέπει βελτιωμένη αναγνώριση. Επιπλέον, η κάμερα διαθέτει λειτουργία Pre-Capture για την αποτύπωση κρίσιμων στιγμών πριν το κλείστρο απελευθερωθεί, και προηγμένους αλγόριθμους AF για υψηλή ακρίβεια ενώ επιτυγχάνει ακόμα πιο υψηλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Playback Image Filter

Το Alpha 9 III προσφέρει πληθώρα νέων δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένου playback image filter, που επιτρέπει συνεχόμενες λήψεις και ενός “Playback Function Menu” που επιτρέπει την εκχώρηση λειτουργιών προτού αναπαραχθούν οι εικόνες. Η κάμερα διαθέτει επίσης μικρόφωνο για φωνητικά μηνύματα, μπορεί να μεταφέρει δεδομένα γρηγορότερα και υποστηρίζει κάρτες μνήμης, όπως το CFexpress Type A, SD UHS-I και UHS-II. Η επιλογή των CFexpress Type A μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση του μικρού μεγέθους της κάμερας και στη μείωση της θερμότητας.

Firmware ενημερώσεις για τα μοντέλα Alpha 1 & Alpha 7S III

Η Sony ανακοίνωσε Firmware ενημερώσεις για τις κάμερες Alpha 1 και Alpha 7S III, προσθέτοντας νέες λειτουργίες, όπως το Focus Breathing Compensation (αντιστάθμιση αναπνοής εστίασης), δυνατότητα workflow (ροής εργασιών) IPTC και FTP, και υποστήριξη format C2PA. Επίσης, το Alpha 1 θα λάβει τη δυνατότητα Relay Playback, ενώ το Alpha 7S III θα υποστηρίζει Shooting format DCI 4K 24.00P. Αυτές οι ενημερώσεις λογισμικού θα είναι διαθέσιμες την άνοιξη του 2024.

Sony Alpha 9 III

Τιμολόγηση & Διαθεσιμότητα

Η κάμερα Alpha 9 III είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία από τις 8 Νοεμβρίου 2023, με τιμή λιανικής 5.999,99 $ USD (~5.623€) και 8.299,99 $ CAN (~5.643€).

Πηγή: newsshooter.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS