ΑρχικήUpdatesWaze: Θα σας ειδοποιεί σχετικά με το "ιστορικό ατυχημάτων" ενός δρόμου

Waze: Θα σας ειδοποιεί σχετικά με το “ιστορικό ατυχημάτων” ενός δρόμου

Το Waze φέρνει μια νέα λειτουργία που επικεντρώνεται στην ασφάλεια και θα βοηθήσει τους χρήστες να λάβουν πιο σωστές αποφάσεις σχετικά με τη διαδρομή που θέλουν να ακολουθήσουν. Η εφαρμογή πλοήγησης που ανήκει στην Google έχει κυκλοφορήσει crash history alerts. Πρόκειται για ειδοποιήσεις της Waze που θα σας ενημερώνουν για το “ιστορικό ατυχημάτων” ενός δρόμου, ώστε να ξέρετε αν κατευθύνεστε σε ένα δρόμο όπου συμβαίνουν πολλά ατυχήματα. Έτσι, θα μπορείτε να επιβραδύνετε, να δώσετε περισσότερη προσοχή ή να αποφύγετε έναν επικίνδυνο δρόμο.

Waze "ιστορικό ατυχημάτων" ενός δρόμου

Η εφαρμογή αποφασίζει εάν θα σας εμφανίσει μια ειδοποίηση με βάση τις αναφορές από την κοινότητα του Waze και μια ανάλυση της διαδρομής που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Αναλύει διάφορα στοιχεία, όπως τα επίπεδα κυκλοφορίας, το υψόμετρο και το είδος του δρόμου (αυτοκινητόδρομος ή μικρότερος τοπικός δρόμος). Δεν θα σας εμφανίζει ειδοποιήσεις για πιθανότητα ατυχήματος για διαδρομές που συνηθίζετε να ακολουθείτε, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι περισπασμοί. Στόχος της νέας λειτουργίας του Waze είναι να σας προειδοποιήσει σχετικά με τον κίνδυνο σε δρόμους και μέρη που δεν γνωρίζετε.

Δείτε επίσης: Uber: Διαδρομές με πλήρως αυτόνομα οχήματα της Waymo

Η Waze έχει κυκλοφορήσει πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας που έχουν σκοπό να σας κρατήσουν ασφαλείς στο δρόμο. Πριν από μερικά χρόνια, άρχισε να στέλνει δεδομένα ατυχημάτων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε μια εναλλακτική διαδρομή εάν χρειαστεί και να μπορούν οι αρμόδιοι να φτάσουν νωρίτερα στις τοποθεσίες ατυχημάτων.

Δείτε επίσης: Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να φτιάξουν δρόμους στο φεγγάρι

Όσον αφορά στη νέα λειτουργία, είναι πολύ χρήσιμη. Λαμβάνοντας προειδοποιήσεις για το ιστορικό ατυχημάτων σε μια οδό, οι οδηγοί μπορούν να είναι πιο προσεκτικοί και προετοιμασμένοι για ενδεχόμενους κινδύνους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ατυχημάτων και των τραυματισμών στον δρόμο.

Waze: Θα σας ειδοποιεί σχετικά με το “ιστορικό ατυχημάτων” ενός δρόμου

Επιπλέον, η νέα λειτουργία μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των οδηγών σχετικά με την ασφάλεια. Λαμβάνοντας συνεχείς ειδοποιήσεις για το ιστορικό ατυχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να γίνουν πιο προσεκτικοί και να αναπτύξουν καλύτερες συνήθειες οδήγησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ασφαλή οδική συμπεριφορά και να μειώσει τον αριθμό των ατυχημάτων γενικά.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Εντοπίστηκε σε δρόμο να ρυμουλκεί μεγάλο τρέιλερ

Τέλος, η νέα λειτουργία του Waze μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας των οδικών υποδομών. Αν οι οδηγοί αναφέρουν συχνά ατυχήματα σε μια συγκεκριμένη οδό, αυτό μπορεί να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές, ώστε να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια σε αυτήν την περιοχή. Με την αντίδραση των αρχών, μπορεί να γίνουν αναβαθμίσεις στην οδική υποδομή και να αυξηθεί η ασφάλεια για όλους τους οδηγούς.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS