ΑρχικήyoutubeUber: Διαδρομές με πλήρως αυτόνομα οχήματα της Waymo

Uber: Διαδρομές με πλήρως αυτόνομα οχήματα της Waymo

Οι πελάτες που καλούν ένα Uber στο Phoenix της Αριζόνα, έχουν πλέον την επιλογή να χρησιμοποιήσουν πλήρως αυτόνομα οχήματα, δηλαδή οχήματα χωρίς οδηγό. Η ανακοίνωση ήρθε από την εταιρεία χθες, Πέμπτη.

Γι’ αυτό το εγχείρημα, η Uber συνεργάστηκε με την εταιρεία αυτόνομων αυτοκινήτων Waymo, η οποία ανήκει στη μητρική της Google, Alphabet. Η συνεργασία έχει ξεκινήσει από τον Μάιο. Το Phoenix είναι η πρώτη πόλη όπου η Uber προσέφερε δημόσια πρόσβαση στα αυτοκίνητα της Waymo, εν μέρει επειδή είναι “η μεγαλύτερη πλήρως αυτόνομη περιοχή εξυπηρέτησης στον κόσμο“, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Honda: Ταξί χωρίς οδηγό στο Τόκιο από το 2026

Οι διαδρομές Uber με τα οχήματα χωρίς οδηγό θα εξυπηρετούνται από οχήματα Waymo και οι βόλτες θα έχουν την ίδια τιμή με τις παραδοσιακές διαδρομές με αυτοκίνητο που προσφέρει η Uber. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι τόσο η Uber όσο και η Waymo έχουν λάβει έγκριση από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές.

αυτόνομα οχήματα Waymo Uber

Οι πελάτες που ζητούν μια βόλτα με UberX, Uber Comfort, Uber Comfort Electric ή Uber Green, εντός της περιοχής λειτουργίας της Waymo, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα από τα αυτόνομα αυτοκίνητά της. Οι χρήστες θα ειδοποιηθούν στην εφαρμογή Uber εάν έχουν συνδυαστεί με ένα πλήρως αυτόνομο όχημα και μπορούν να επιλέξουν να αποδεχτούν ή να απορρίψουν το αυτοκίνητο.

Τα άτομα που θέλουν να δοκιμάσουν τις μετακινήσεις με τα αυτόνομα οχήματα μπορούν, επίσης, να αυξήσουν τις πιθανότητες να τους τύχει ένα τέτοιο, αν ενημερώσουν τις προτιμήσεις τους στην εφαρμογή. Υπάρχει και γραμμή βοήθειας πελατών 24/7 για επιβάτες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο Waymo.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πότε θα επεκταθεί αυτή η υπηρεσία σε άλλες περιοχές.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2024;

Αυτόνομα οχήματα

Η εισαγωγή των αυτόνομων αυτοκινήτων Waymo στις υπηρεσίες της Uber θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον των μεταφορών.

Ενώ η τεχνολογία για τα αυτόνομα αυτοκίνητα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η ιδέα ενός Uber που δεν έχει οδηγό δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία. Με την αυτοματοποίηση να αλλάζει τον τρόπο ζωής μας, αυτόνομα οχήματα μεταφοράς έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν τις μετακινήσεις μας. 

Τα αυτόνομα οχήματα αναμένεται να έχουν μια σειρά από οφέλη που ξεπερνούν την απλή αυτοματοποίηση της οδήγησης. Αυτά περιλαμβάνουν γρήγορη και αποτελεσματική μετακίνηση και εξοικονόμηση χρόνου και κόστους καθώς η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, καταργώντας την ανάγκη για μόνιμες θέσεις εργασίας και τα σχετικά έξοδα. 

Δείτε επίσης: Η DS Automobiles ενσωματώνει το ChatGPT στα αυτοκίνητά της

Ωστόσο, οι πιθανές προκλήσεις της χρήσης αυτόνομων αυτοκινήτων για τις μετακινήσεις πελατών της Uber μπορούν να περιλαμβάνουν την ανεπάρκεια της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων στον δρόμο. Αν και τα αυτοκίνητα έχουν προγραμματιστεί να αντιδρούν σε ποικίλες καταστάσεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα σε ακραίες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία για την ασφάλεια των επιβατών.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS