ΑρχικήSecurityΑυστρία: Οι αρχές συνέλαβαν 20 άτομα που συνδέονταν με πειρατικό δίκτυο IPTV

Αυστρία: Οι αρχές συνέλαβαν 20 άτομα που συνδέονταν με πειρατικό δίκτυο IPTV

Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε 20 άτομα που συνδέονται με ένα πειρατικό δίκτυο IPTV. Το δίκτυο αποκρυπτογραφούσε εκπομπές που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και τις μετέδιδε σε χιλιάδες πελάτες. Αυτό γινόταν από το 2016 έως το 2023.

πειρατικό δίκτυο IPTV

Τι είναι ένα πειρατικό δίκτυο IPTV;

Ένα πειρατικό δίκτυο IPTV είναι ένα δίκτυο που παρέχει πειρατικό περιεχόμενο IPTV σε χρήστες. Το IPTV αναφέρεται στη μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω του πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP). Στην περίπτωση των πειρατικών IPTV δικτύων, το περιεχόμενο που παρέχεται δεν έχει τη νόμιμη άδεια ή τα δικαιώματα για να το διανέμει η συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο που παρέχεται μπορεί να είναι πειρατικές ταινίες, σειρές, αθλητικά γεγονότα και άλλα τηλεοπτικά προγράμματα που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Δείτε επίσης: Ισπανία: Οι αρχές συνέλαβαν 34 κυβερνοεγκληματίες για κλοπή δεδομένων

Τα πειρατικά IPTV δίκτυα συνήθως λειτουργούν με τη χρήση ειδικού λογισμικού ή εφαρμογών που επιτρέπουν στους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο IPTV. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο αυτό σε διάφορες συσκευές, όπως τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλες συσκευές που υποστηρίζουν τη λήψη και αναπαραγωγή IPTV.

Σύλληψη δραστών

Η έρευνα για το δίκτυο ξεκίνησε μετά από μια καταγγελία στη Γερμανία, η οποία οδήγησε στην ανακάλυψη της παράνομης επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν 80 δράστες (όλοι Τούρκοι πολίτες).

Το κύκλωμα πειρατείας λειτουργούσε σε μια ιεραρχία προμηθευτών, οι οποίοι αποκρυπτογραφούσαν και παρείχαν τηλεοπτικά σήματα, ενώ υπήρχαν και μεταπωλητές, οι οποίοι αγόραζαν πρόσβαση στο σήμα για έως και 50 $/έτος και το μεταπωλούσαν στους τελικούς πελάτες για έως και 200 ​​$/έτος.

Οι δράστες προσπάθησαν να προωθήσουν το παράνομο δίκτυο IPTV και μέσω διαφημίσεων στο Facebook, αλλά για να μην γίνουν αντιληπτοί, αξιοποίησαν κυρίως την προσέγγιση “από στόμα σε στόμα“, με πολλούς πελάτες να μετατρέπονται σε μεταπωλητές, κάτι που τους έκανε μέλη στο κύκλωμα.

Δείτε επίσης: Επιθέσεις ransomware: Γιατί η σύλληψη των χάκερ παραμένει δύσκολη;

πειρατικό περιεχόμενο

Σύμφωνα με την αστυνομία, 15 μεταπωλητές και τρεις προμηθευτές εντοπίστηκαν στην Αυστρία. Καθένας από τους μεταπωλητές είχε από 300 έως 2.500 πελάτες, οι οποίοι τους πλήρωναν ετήσια συνδρομή για πρόσβαση στα παράνομα προγράμματα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Βιέννη, την Κάτω Αυστρία, το Σάλτσμπουργκ, το Φόραρλμπεργκ και το Τιρόλο. Οι αρχές κατέσχεσαν τα ακόλουθα:

  • 1,6 εκατομμύρια ευρώ από 60 τραπεζικούς λογαριασμούς
  • 35 διακομιστές που χρησιμοποιούνταν για αποκρυπτογράφηση σήματος και διανομή τροφοδοσίας IPTV
  • Ένα πολυτελές αυτοκίνητο Audi A7
  • 55 συστήματα υπολογιστών, σκληρούς δίσκους και smartphones

Οι κύριοι δράστες κατείχαν πολυτελή ακίνητα, σπορ αυτοκίνητα, καθώς και πολλές εταιρείες, clubs και ιδιωτικούς συλλόγους“, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αυστριακής αστυνομίας.

Μερικά από τα παράνομα κερδισμένα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για νόμιμες επενδύσεις και έτσι εισήχθησαν οι προμηθευτές στον υψηλότερο οικονομικό κύκλο“.

Δείτε επίσης: Οι Lazarus hackers στόχευσαν προμηθευτή λογισμικού χρησιμοποιώντας γνωστές ευπάθειες

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν την ενοχή τους για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και για παραβίαση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας βρίσκονται στη Γερμανία, όπου βρισκόταν και το κέντρο των παράνομων επιχειρήσεων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS