ΑρχικήUpdatesCrackdown Spurs: Καταγράφει απεγκαταστάσεις Ad Blockers

Crackdown Spurs: Καταγράφει απεγκαταστάσεις Ad Blockers

Στο ετήσιο συνέδριο κατασκευαστών Ad Blockers προγραμμάτων, η Google προχώρησε σε αλλαγές που επηρεάζουν τον Chrome, δημιουργώντας ανησυχίες.

Ad Blockers

Παράλληλα, δοκίμασε σιωπηρά μια πιο επιθετική προσέγγιση στο YouTube της Google, χρησιμοποιώντας αναδυόμενα παράθυρα διαλόγου που παροτρύνουν τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν, διαφορετικά θα χάσουν την πρόσβαση στο YouTube.

Αυτό οδήγησε σε έναν “πόλεμο Ad Blockers” που οδηγεί στην απεγκατάσταση αυτών των προγραμμάτων. Οι χρήστες φαίνεται να ανταποκρίνονται στην προσπάθεια της Google για τον περιορισμό των προγραμμάτων.

Δείτε ακόμα: Το YouTube προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα “Ad Blockers”

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του YouTube, ο Christopher Lawton, τα Ad Blockers προγράμματα παραβιάζουν τους όρους παροχής υπηρεσιών του YouTube. Η εταιρεία υποστηρίζει το YouTube Premium, μια υπηρεσία που προσφέρει περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις έναντι 13,99 δολαρίων το μήνα. Υποστηρίζει ότι οι διαφημίσεις στηρίζουν την παγκόσμια κοινότητα των δημιουργών και επιτρέπουν σε εκατομμύρια χρήστες να απολαμβάνουν περιεχόμενο στο YouTube.

Ad Blockers

Το YouTube προειδοποιεί επανειλημμένα τους χρήστες που χρησιμοποιούν προγράμματα τέτοιου είδους ότι αυτό αντιβαίνει στους όρους χρήσης του. Αν δεν τα απενεργοποιήσουν, θα χάσουν την πρόσβαση στο YouTube. Τα δεδομένα, μεταξύ των άλλων, δείχνουν ότι πολλοί χρήστες ανταποκρίνονται στην προσπάθεια της Google να τα περιορίσει, με εκατοντάδες χιλιάδες απεγκαταστάσεις τον Οκτώβριο. Πάνω από το 90% των χρηστών που συμμετείχαν σε έρευνα ανέφεραν ότι απεγκατέστησαν Ad Blockers προγράμματα εξαιτίας αυτής της ενέργειας του YouTube.

Πηγή: wired.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS