ΑρχικήinetΚίνα: Μειωμένες οι πωλήσεις του iPhone 15 σε σχέση με το iPhone...

Κίνα: Μειωμένες οι πωλήσεις του iPhone 15 σε σχέση με το iPhone 14

Η νέα σειρά iPhone 15 της Apple δεν έχει τόση ζήτηση στην Κίνα, σύμφωνα με νέα έρευνα αναλυτών που αποκαλύφθηκε μέσω του Bloomberg.

Κίνα iPhone 15 14

Η συγκεκριμένη έκθεση δείχνει μείωση στις πωλήσεις του iPhone 15 τις πρώτες 17 ημέρες διαθεσιμότητας, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο για το iPhone 14 πέρυσι. Οι αναλυτές εκτιμούν πτώση 4,5%, το οποίο σημαίνει εκατομμύρια λιγότερες συσκευές.

Η πτώση των πωλήσεων αποδίδεται στη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης και στον έντονο ανταγωνισμό από εγχώριους ανταγωνιστές, όπως η Huawei. Αναλυτές υποδεικνύουν ότι η Huawei έχει ξεπεράσει την Apple και γίνεται ο κατασκευαστής με τις περισσότερες πωλήσεις smartphone στην περιοχή. Μάλιστα, πιστεύουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το 2024.

Δείτε επίσης: Apple: Θα ενημερώνει τα iPhone στο κατάστημα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Κίνα διαφημίζει την κυκλοφορία του τηλεφώνου Mate 60 Pro από την Huawei. Επίσης, το κράτος έχει απαγορεύσει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone στο χώρο εργασίας τους, επικαλούμενο κινδύνους για την ασφάλεια. Και αυτή η κίνηση μπορεί να επηρεάζει τις πωλήσεις iPhone.

Κίνα: Μειωμένες οι πωλήσεις του iPhone 15 σε σχέση με το iPhone 14

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ακόμη νωρίς για να κρίνουμε τις τελικές επιπτώσεις αυτής της κατάστασης. Η Apple εξακολουθεί να είναι ένα δυνατό brand με ισχυρή παρουσία σε όλο τον κόσμο και είναι δεδομένο ότι θα αναζητήσει περαιτέρω τρόπους για τη βελτίωση της απόδοσής της στην Κίνα. Ωστόσο, θα χρειαστεί χρόνος για να αποκαλυφθεί αν η στρατηγική αυτή θα αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δείτε επίσης: iPhone 16 Pro: “5G Advanced” με Snapdragon X75 της Qualcomm

Επίσης, το πρόβλημα στις πωλήσεις των iPhone 15 εντοπίζεται στην Κίνα, όχι παντού. Στην πραγματικότητα, οι μειωμένες πωλήσεις θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από τις ισχυρές εγχώριες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε σύντομα, αφού η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει τα τριμηνιαία αποτελέσματα των κερδών της στις 2 Νοεμβρίου. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται οι πωλήσεις για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, η οποία περιλαμβάνει και την πρώτη εβδομάδα των πωλήσεων του iPhone 15.

Δείτε επίσης: Apple: Επιδιορθώνει zero-day του iOS Kernel σε παλαιότερα μοντέλα iPhone

Οι επενδυτές σίγουρα ανυπομονούν να δουν πώς πήγε το νέο iPhone 15 και γενικά η επιχείρηση iPhone της Apple, σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS