ΑρχικήinetΗΠΑ: Ξεκινούν οι κρατήσεις για το νέο ηλεκτρικό SUV EV9 της Kia

ΗΠΑ: Ξεκινούν οι κρατήσεις για το νέο ηλεκτρικό SUV EV9 της Kia

Η αναμονή τελείωσε. Οι κρατήσεις για το νέο ηλεκτρικό SUV EV9 της Kia ξεκινούν επίσημα αυτό τον μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα από τις 16 Οκτωβρίου.

Kia EV9 SUV ηλεκτρικό

Το Kia EV9 αντιπροσωπεύει το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας και αυτό το πρόγραμμα κρατήσεων θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους πελάτες να είναι μεταξύ των πρώτων στη σειρά για ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα νέα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά των ΗΠΑ“, είπε ο Steven Center, COO και EVP στην Kia America.

Η Kia παρουσίασε το μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV της τον Μάρτιο, προβάλλοντας το όραμα της εταιρείας για το μέλλον με ένα πρωτοποριακό νέο σχεδιασμό και προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Bo M e-scooter: Το κομψό ηλεκτρικό σκούτερ μπαίνει στην παραγωγή

Το EV9 θα ξεκινά από 54.900 $ και θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις: Light Long Range RWD, Wind AWD, Land AWD και σπορ GT-Line AWD.

Όσοι κάνουν κράτηση για το EV9 SUV πριν από τις 27 Νοεμβρίου, θα δικαιούνται κάποια προνόμια – δώρα συμπεριλαμβανομένου ενός φορητού φορτιστή EV Webasto Go Dual Voltage (αξία 549 $), ενός δωρεάν τριετούς προγράμματος συντήρησης Kia και ψηφιακών χαρακτηριστικών και υπηρεσιών ενός έτους.

Η Kia λέει ότι αναμένει “σημαντικό ενδιαφέρον” για το EV9 SUV.

Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επισκεφτείτε το Kia.com για να σχεδιάσετε και να κάνετε κράτηση για το EV9 σας.

Kia EV9 SUV

Το EV9, σύμφωνα με την Kia, “θα προσφέρει όλες τις επιθυμητές λειτουργίες συγκεντρωμένες σε ένα ισχυρό ηλεκτρικό SUV“.

Δείτε επίσης: Toyota: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αυτονομία 800 χλμ από το 2026

Με τη χρήση της πλατφόρμας E-GMP της Hyundai (η ίδια που χρησιμοποιείται για το IONIQ 5), το EV9 είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών τέταρτης γενιάς. Η πλατφόρμα 800V επιτρέπει γρήγορη φόρτιση DC από 10% σε 80% σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Το EV9 είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Kia Telluride, με μήκος 197.2 ίντσες, ενώ έχουν σχεδόν το ίδιο ύψος και πλάτος.

Η Kia είχε συμπεριλάβει την πιο προηγμένη τεχνολογία της σε αυτό το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος έκτης γενιάς Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Το νέο infotainment σύστημα περιλαμβάνει ταχύτερη επεξεργασία, εύκολη προσβασιμότητα, ενημερώσεις OTA, ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto.

Υπάρχει μια μεγάλη οθόνη και κάτω από αυτή υπάρχουν κρυφοί διακόπτες για λειτουργίες infotainment. Εν τω μεταξύ, έχουν προστεθεί φυσικά κουμπιά για την ένταση, τη θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Το EV9 θα κατασκευαστεί αρχικά στη Νότια Κορέα και θα αποσταλεί στις ΗΠΑ, με τα μοντέλα του 2024 να αναμένεται να βγουν στις εκθέσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται προς μια πιο βιώσιμη μορφή μετακίνησης. 

Η Kia, μια εταιρεία γνωστή για την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της, έχει ενισχύσει σημαντικά το ενδιαφέρον της για τα ηλεκτρικά οχήματα τα τελευταία χρόνια. Το EV9 είναι η νεότερη προσπάθειά της και αποσκοπεί στο να αλλάξει την άποψη των καταναλωτών για τα ηλεκτρικά οχήματα. 

Δείτε επίσης: X Shore: Το τρίτο ηλεκτρικό της σκάφος έχει επαγγελματικό χαρακτήρα

Το καινοτόμο design του Kia EV9 

Το EV9 της Kia διαθέτει ένα καινοτόμο και μοντέρνο design, που αν και είναι τολμηρό, ακολουθεί κατά πολύ τη φιλοσοφία της εταιρείας για απλότητα και λειτουργικότητα. Τα καθαρά γεωμετρικά σχήματα και ο άνετος χώρος συνθέτουν μια λεπτή αίσθηση πολυτέλειας, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα χώρο που είναι πρακτικός και άνετος για τις καθημερινές ανάγκες των ιδιοκτητών. 

Οι πραγματικές εντυπώσεις για το νέο ηλεκτρικό SUV της Kia θα γίνουν γνωστές τους επόμενους μήνες, καθώς οι πελάτες θα αρχίζουν να δοκιμάζουν το όχημα.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS