ΑρχικήUpdatesTsubame Industries: Αναπτύσσει robot παρόμοιο με το "Gundam"

Tsubame Industries: Αναπτύσσει robot παρόμοιο με το “Gundam”

Η start-up Tsubame Industries, με έδρα στο Τόκιο, ανέπτυξε τετράτροχο robot ύψους 4,5 μέτρων που θυμίζει το “Mobile Suit Gundam” από την εξαιρετικά δημοφιλή ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων. Το robot αυτό μπορεί να γίνει δικό σας έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Robot Archax

Το robot ARCHAX πήρε το όνομά του από τον αρχαιοπτέρυξ των πτηνών δεινοσαύρων. Διαθέτει επίσης οθόνες πιλοτηρίου που λαμβάνουν εικόνες από εξωτερικές κάμερες, επιτρέποντας στον πιλότο να ελιχθεί με ακρίβεια, χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα joysticks από το εσωτερικό του κορμού.

Ένα robot βάρους 3,5 τόνων, που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Κινητικότητας της Ιαπωνίας αυτό το μήνα, διαθέτει δύο λειτουργίες: τη “robot mode” και τη “vehicle mode”, κατά την οποία μπορεί να μετακινηθεί με ταχύτητα έως 10 χιλιόμετρα ανά ώρα (6 μίλια).

Δείτε ακόμη: Η iRobot λανσάρει ένα premium Roomba αξίας 1.399 δολαρίων

“Η Ιαπωνία έχει ξεχωρίσει στον χώρο των κινουμένων σχεδίων, των παιχνιδιών, των robot και των αυτοκινήτων. Σκέφτηκα, ότι θα ήταν εκπληκτικό να δημιουργήσω ένα προϊόν που να συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία“, δήλωσε ο 25χρονος διευθύνων σύμβουλος της Tsubame Industries, Ryo Yoshida.

“Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα αποπνέει την ατμόσφαιρα της Ιαπωνίας και θα αναγνωρίζεται αμέσως.”

Ο Yoshida σχεδιάζει να κατασκευάσει και να πωλήσει πέντε από τα μηχανήματα για το robot ανεμιστήρα. Ωστόσο, ελπίζει ότι μια μέρα το robot θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των καταστροφών ή ακόμη και στο χώρο της διαστημικής βιομηχανίας.

Ο Yoshida έχει εξελιχθεί στον χώρο της κατασκευής από μικρή ηλικία, αποκτώντας δεξιότητες στη συγκόλληση στο σιδηρουργείο του παππού του. Αργότερα, ίδρυσε μια εταιρεία που παράγει τεχνητά μυοηλεκτρικά χέρια. Ο Yoshida δήλωσε, ότι είναι αποφασισμένος να διατηρήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ιαπωνίας στον τομέα της μεταποίησης.

Robot Archax

Εκφράζοντας την επιθυμία του, δήλωσε: “Ανυπομονώ να αποκτήσω γνώσεις από τις προηγούμενες γενιές και να συνεχίσω την παράδοση”.

Πηγή: reuters.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS