ΑρχικήgamingNintendo Switch 2: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Nintendo Switch 2: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όταν το Nintendo Switch αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2016, ήταν σαφές από την αρχή, ότι η Nintendo ετοιμαζόταν να κάνει το μεγαλύτερο άλμα στην ιστορία της.

Nintendo Switch 2

Σχεδόν επτά χρόνια αργότερα, είναι πλέον προφανές ότι η επιλογή της εταιρείας “έπιασε τόπο”, καθώς το Nintendo Switch έχει γίνει η τρίτη πιο επιτυχημένη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών. Παρόλη την επιτυχία της, μπορεί να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Nintendo είναι έτοιμη να προχωρήσει. Το Nintendo Switch κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου 2017 και φέτος γιορτάζει την έβδομη επέτειό του.

Έχοντας αυτό στο μυαλό, έχουν συγκεντρωθεί όλες οι φήμες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες που μπορούσαμε να βρούμε για το Nintendo Switch 2, πριν από την αποκάλυψή του.

Nintendo Switch 2: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Σχεδόν όλοι θεωρούσαν ότι η νέα έκδοση του Nintendo Switch θα κυκλοφορούσε πριν το 2024, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της Nintendo στην κυκλοφορία νέων κονσολών. Η υπόθεση αυτή υποστηρίζεται από πολλούς, συμπεριλαμβανομένης μιας από το Video Games Chronicle που αναφέρει, ότι η εταιρεία πιθανότατα θα κυκλοφορήσει την επόμενη γενιά κονσόλας της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Δείτε ακόμα: Super Mario Bros Wonder: Ένα side-scrolling της νέας εποχής

Γενικά, μελετώντας τα οικονομικά της Nintendo, φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή για μια νέα αναβάθμιση το 2024. Αυτή τη δήλωση έκανε ο σύμβουλος της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών, Dr. Serkan Toto, στο VGC. Αναμένεται ήδη μείωση της hardware αναβάθμισης κατά 16,5% ετησίως την τρέχουσα οικονομική περίοδο, ενώ η πτώση για το software αναμένεται να φτάσει το 15,9%. Για να αποτραπούν αυτές οι απώλειες, χρειάζεται μία νέα συσκευή. Το δεύτερο μισό του 2024 ακούγεται μία ρεαλιστική περίοδος κυκλοφορίας.

Τέλος, η εταιρεία μετέδωσε την τελευταία της ζωντανή Nintendo Direct στις 14 Σεπτεμβρίου αφήνοντας μία εντύπωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας του Switch 2. Η Nintendo αποκάλυψε πληροφορίες για πολλά αναμενόμενα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του Luigi’s Mansion 2 HD, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2024.

Nintendo Switch 2: Η τιμή του

Πιθανότατα, η Nintendo δεν έχει ακόμη καθορίσει οριστική τιμή από το φθινόπωρο του 2023, αλλά αυτό δεν έχει εμποδίσει την κυκλοφορία διαρροών. Ο χρήστης Zippo, γνωστός για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του, μοιράστηκε το παρακάτω απόσπασμα από μια πηγή που έχει γνώση για τα σχέδια της Nintendo:

399$ (~373€). Αυτός είναι ο “χρυσός αριθμός” που έχουν στο μυαλό τους. Αντιπροσωπεύει την τιμή που σχετίζεται με τη δύναμη του νέου τους συστήματος, εξασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές κέρδος και παρέχοντας αξία στο κοινό που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν. Όμως, αυτό δεν ισχύει πλέον.

Εάν το Switch 2 ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που υπονοούν ορισμένες φήμες, τότε η τιμή των 399$ (~373€) φαίνεται να είναι πιθανή. Το αρχικό Switch κυκλοφόρησε το 2017 στην τιμή των 299$ (~280€) και το μοντέλο OLED κοστίζει 349$ (~327€). Η τιμή των 399$ για μια υβριδική κονσόλα με οθόνη LCD μπορεί να φαίνεται υψηλή, αλλά η πραγματική αξία θα καθοριστεί από τις λεπτομέρειες που θα αποκαλυφθούν.

Nintendo Switch 2: Προδιαγραφές και απόδοση

Στο άρθρο του VGC, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν δύο πηγές που ισχυρίζονται πως το Switch 2 θα κυκλοφορήσει με μια οθόνη LCD αντί για μια OLED, με στόχο να μειωθούν τα έξοδα. Οι ίδιες πηγές επίσης πιστεύουν, ότι η νέα κονσόλα θα διαθέτει υποδοχή για παιχνίδια σε μορφή φυσικών δίσκων.

Nintendo Switch 2


Τις πρόσφατες εβδομάδες, ο YouTuber RedGamingTech έχει κυκλοφορήσει επίσης βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς τις προδιαγραφές του Switch 2. Στο τελευταίο του βίντεο, που δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, αναφέρει ότι η κονσόλα θα περιλαμβάνει έναν 8-πύρηνο επεξεργαστή Cortex-A78, μια GPU με 12 ροές πολυεπεξεργαστές (SM), 12 GB LPDDR5 μνήμη RAM, 256 GB αποθήκευσης flash και υποστήριξη DLSS. Με βάση αυτές τις προδιαγραφές, η νέα κονσόλα θα πρέπει να επιτυγχάνει απόδοση περίπου στο 10-20% του Xbox Series S.

Δείτε ακόμα: Η Nintendo ανακοινώνει το Super Mario Bros. Wonder Direct

Επιπλέον, σύμφωνα με τα VGC και Eurogamer, η Nintendo παρουσίασε το Switch 2 στους προγραμματιστές κατά τη διάρκεια της φετινής Gamescom που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Αυγούστου. Αναφορικά με το περιεχόμενο, αναφέρεται ότι η Nintendo παρουσίασε “μια βελτιωμένη έκδοση του δημοφιλούς τίτλου του Switch, Zelda: Breath of the Wild“, καθώς επίσης και την εντυπωσιακή τεχνολογική επίδειξη του The Matrix Awakens Unreal Engine 5 από την Epic Games.

Όταν ρωτήθηκε, εάν το Matrix Awakens θα μπορούσε να τρέξει στο Switch 2, η Digital Foundry ανέφερε ότι, “Ίσως το Matrix Awakens να είναι εφικτό στο Switch 2, αλλά όπως συνέβη με το Doom 2016 και το The Witcher 3, η ρεαλιστική απόδοση θα εξαρτηθεί από τις δεξιότητες των έμπειρων προγραμματιστών και την αποτελεσματική χρήση των περιορισμένων πόρων που παρέχει το υλικό.

Nintendo Switch 2: “Backwards” συμβατότητα

Δεν υπάρχει ακόμα σαφής απάντηση για το εάν το Switch 2 θα είναι συμβατό με όλα τα παλιά παιχνίδια του Switch. Ωστόσο, η εταιρεία έχει υποδείξει με κάποια διακριτικότητα ότι δεν θα χρειαστεί να αποχωριστείτε τη βιβλιοθήκη σας κατά την αναβάθμιση στην επόμενη γενιά της κονσόλας.

Μέσω του Nintendo Switch, μπορούμε να συνδεθούμε άμεσα με πολλούς πελάτες, χρησιμοποιώντας το λογαριασμό Nintendo. Ο λογαριασμός Nintendo δεν είναι περιορισμένος μόνο στους κατόχους κονσολών παιχνιδιών, αλλά εξυπηρετεί επίσης πελάτες με κινητές συσκευές. Ο αριθμός των λογαριασμών έχει ξεπεράσει τα 290 εκατομμύρια.

Κατά τη μετάβαση από το Nintendo Switch στην επόμενη γενιά κονσολών, επιθυμούμε να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση των πελατών μας, παρέχοντας τη δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στο Nintendo, χωρίς δυσκολία.

Nintendo Switch 2: Παιχνίδια

Η Nintendo συχνά επιδεικνύει εξαιρετική επαγγελματική δεξιοτεχνία κρατώντας τα παιχνίδια της απόλυτα μυστικά από άλλους προγραμματιστές και εκδότες στον κλάδο. Γι’ αυτό, είναι καλό να προσεγγίζουμε όλες αυτές τις φήμες με δισταγμό.

Με αυτήν την προειδοποίηση ανεπαρκούς λειτουργίας, ο Zippo υποδείκνυε τον Αύγουστο ότι “ένας καινούργιος, σημαντικός τίτλος του Mario βρίσκεται υπό ανάπτυξη για το επόμενο σύστημα της Nintendo, χρησιμοποιώντας το Unreal Engine 4”. Αυτό θα είναι πιθανώς η συνέχεια του Super Mario Odyssey, το οποίο κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά το Switch.

Δείτε ακόμα: Η Nintendo καταργεί το Mario Kart Tour τον επόμενο μήνα

Nintendo Switch 2

Τον Σεπτέμβριο, ο χρήστης TheRealImAHeroToo ανήρτησε αρκετές φήμες στο Reddit. Σύμφωνα με αυτό τον χρήστη, το Final Fantasy 7 Remake έχει την εμφάνιση και την απόδοση ενός παιχνιδιού για το PS5 στο devkit του Switch 2 και είναι πιθανό να είναι έτοιμο για κυκλοφορία.

Πηγή: bgr.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS