ΑρχικήgamingSuper Mario Bros Wonder: Ένα side-scrolling της νέας εποχής

Super Mario Bros Wonder: Ένα side-scrolling της νέας εποχής

Έχουν περάσει 11 χρόνια από το τελευταίο κανονικό side-scroller Mario και ο Takashi Tezuka, βετεράνος στέλεχος της Nintendo, εξεπλάγη όταν του επισημάνθηκε αυτό το γεγονός. Ο λόγος για τη μεγάλη αναμονή είναι ότι η επιθυμία της Nintendo να διατηρήσει φρέσκια την κλασική φόρμουλα side-scrolling παρέμεινε πρωταρχικής σημασίας. Μετά την κυκλοφορία πολλών παιχνιδιών 2D Mario και αφήνοντας τους παίκτες να ξεσαλώσουν με τη δική της εργαλειοθήκη Mario της εταιρείας, η Nintendo ήθελε να κάνει κάτι που να μοιάζει και πάλι πραγματικά καινούργιο.Στο Super Mario Bros Wonder, οι παίκτες μπορούν να γίνουν ένας Mario που εκτοξεύει φυσαλίδες και μεταμορφώνεται σε κάποια μορφή νοήμονος goomba.

Δείτε επίσης: Η Nintendo ανακοινώνει το Super Mario Bros. Wonder Direct

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός νέου Mario βασίστηκε στο μυστήριο και τα μυστικά, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του Super Mario Bros Wonder, Shiro Mouri. Η πρόκληση ήταν να δημιουργηθεί ένας side-scrolling Mario που να ταιριάζει στην εποχή που ζούμε τώρα, όπου τα μυστικά και οι εκπλήξεις έχουν γίνει πιο φυσιολογικά για τους παίκτες.

Το Super Mario Bros Wonder είναι μια εξαιρετικά πρωτότυπη εκδοχή της κλασικής φόρμουλας Mario της Nintendo, όπου ο Mario και οι φίλοι του εξερευνούν το Flower Kingdom, έναν νέο κόσμο που ζωντανεύει μέσα από εκφραστικά κινούμενα σχέδια χαρακτήρων και εντυπωσιακά φόντα.

Πρωταγωνιστής της παράστασης είναι ο Elephant Mario, μια ογκώδης εκδοχή του ήρωά μας που μπορεί να περπατάει και να κρατάει νερό στον κορμό του και να το ρίχνει στους εχθρούς για να τους ζαλίσει. Ο Elephant Mario γεννήθηκε από την επιθυμία να αποκτήσει ο Mario μια μεγαλύτερη μορφή, ώστε οι παίκτες να μπορούν εύκολα να χτυπούν μπλοκ ή να παίρνουν νομίσματα, καθώς και από την ιδέα να μπορεί να ψεκάζει νερό. Αλλά το Wonder είναι πολύ περισσότερο από το Elephant Mario. Για παράδειγμα: το στοιχείο Wonder στις πίστες, που προκαλείται με την ενεργοποίηση ενός Wonder Seed, ενός συχνά κρυμμένου αντικειμένου που επιφέρει μια ξαφνική trippy αλλαγή στο gameplay.

Super Mario Bros Wonder

Ο Mouri και η ομάδα του ξεκίνησαν τις εργασίες για το Super Mario Bros Wonder σκεπτόμενοι μια εξέλιξη της παραδοσιακής ιδέας του Mario, όπου μεταφέρεστε κάπου αλλού σε ένα επίπεδο, όπως μέσω ενός σωλήνα ή μιας κληματαριάς. Αυτά ενσάρκωναν τα μυστήρια και τα μυστικά που ήθελε να επαναφέρει η Nintendo στο Mario για να κάνει τη σειρά πιο εκπληκτική για τους παίκτες.

Πρόταση:Η φωνή του Mario αποσύρεται, ανακοινώνει η Nintendo

Το Super Mario Bros Wonder εισάγει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Badges, η οποία δίνει εφέ σε χαρακτήρες ή επίπεδα. Τα Badges επιλέγονται πριν από την έναρξη μιας πίστας και μπορούν να δώσουν στους παίκτες ικανότητες όπως ένα υψηλότερο άλμα ή ένα αλεξίπτωτο. Άλλες επιλογές Badge σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε τα επίπεδα ώστε να προσφέρουν περισσότερα νομίσματα ή ανταμοιβές.

Ο World Map μπορεί πλέον να εξερευνηθεί ελεύθερα, επιτρέποντας στους παίκτες να αποκαλύψουν μεταγενέστερα επίπεδα ή στάδια τύπου μπόνους για να δοκιμάσουν αντί αυτών. Αν έχετε κολλήσει, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο με μια πορεία Break Time – ένα μίνι επίπεδο Mario που μοιάζει με σύντομο απόσπασμα μιας λαμπρής ιδέας. Μια άλλη μεγάλη αλλαγή στο gameplay είναι η δυνατότητα να παίξετε σε τοπικό ή online co-op, με το τελευταίο να σας επιτρέπει να σχηματίσετε μια ομάδα 12 παικτών. Ένας εχθρός που ξεχωρίζει είναι το νέο πλάσμα Maw Maw, ένα γιγάντιο στόμα σε δύο κοντόχοντρα πόδια που μπορεί να τεντωθεί προς τα πάνω για να καταβροχθίσει οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα του. Τα Maw Maws αποτελούν επίσης μέρος του stealth gameplay του παιχνιδιού, το οποίο μπορείτε να βρείτε όταν ενεργοποιείτε έναν Wonder Seed και παίζετε ως goomba έκδοση του χαρακτήρα σας.

Super Mario Bros Wonder

Το Super Mario Wonder εισάγει άλλα δύο νέα power-ups εκτός από τον Elephant Mario. Ο Drill Mario σας επιτρέπει να κάνετε ζημιά στους εχθρούς ή να κρύβεστε σκάβοντας σε δάπεδα, ξεκλειδώνοντας νέα μονοπάτια και συλλεκτικά αντικείμενα σπάζοντας μπλοκ χαλαζία σε σπηλιές. Ο Bubble Mario μπορεί να εκτοξεύσει φυσαλίδες στους εχθρούς για να τους παγιδεύσει και να τους στείλει στον ουρανό. Μετά από 11 χρόνια, φαίνεται ότι η ομάδα 2D Mario της Nintendo επέστρεψε επιτέλους. Οι παίκτες που έπαιζαν τα αρχικά παιχνίδια Super Mario εξερευνούσαν πιο ενεργά το παιχνίδι, σύμφωνα με τον Tezuka. Με το Wonder, οι παίκτες θα βρουν λόγους να επισκεφθούν ξανά περιοχές.

Ο Mouri έχει συμπεριλάβει πολλά στοιχεία στις πίστες όπου, αν επιστρέψετε ξανά στο παιχνίδι, θα βρείτε νέα πράγματα ή πρόσθετα στοιχεία που επιτρέπουν την επανάληψη των διαδρομών. Ο Tezuka είναι βετεράνος της σειράς Pikmin και πρόσφατα διετέλεσε παραγωγός στο Pikmin 4. Μετά από 10 χρόνια αναμονής για ένα νέο παιχνίδι, ελπίζει ότι το Pikmin 5 δεν θα αργήσει τόσο πολύ.

Διαβάστε επίσης:Barbie και Super Mario έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο!

πηγή πληροφοριών:Eurogamer.net

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS