ΑρχικήReviewsHP Spectre Fold: Το πιο λεπτό πτυσσόμενο PC 17 ιντσών

HP Spectre Fold: Το πιο λεπτό πτυσσόμενο PC 17 ιντσών

Το HP Spectre Fold αποτελεί τον πιο λεπτό πτυσσόμενο υπολογιστή 17 ιντσών στον κόσμο.

HP Spectre Fold

Τα τελευταία χρόνια, εταιρείες σε ολόκληρο τον χώρο των υπολογιστών έχουν εμπλακεί σε έναν αργό, αλλά σταθερό αγώνα για τη δημιουργία ενός πτυσσόμενου laptop, που οι άνθρωποι θα ήθελαν πραγματικά να αγοράσουν. Πολλές εταιρείες έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν σε αυτό τον αγώνα. Η Lenovo δημιούργησε ένα πτυσσόμενο ThinkPad, η Asus ένα πτυσσόμενο Zenbook, και η HP, για να μην μείνει πίσω, παρουσιάζει έναν φορητό πτυσσόμενο υπολογιστή, εμπνευσμένο από την παλιά εποχή.

Δείτε ακόμα: Η HP θα διορθώσει σημαντικό σφάλμα στους εκτυπωτές LaserJet εντός 90 ημερών

Η εταιρεία ανακοίνωσε το HP Spectre Fold, έναν φορητό υπολογιστή Windows με μια οθόνη OLED 17 ιντσών που μπορεί να διπλωθεί στη μέση. Φημίζεται ως ο πιο λεπτός πτυσσόμενος υπολογιστής 17 ιντσών στον κόσμο. Παρόλο που η αγορά προσφέρει ελάχιστες επιλογές για αυτούς τους πτυσσόμενους υπολογιστές 17 ιντσών, ο HP Spectre Fold φαίνεται να ζυγίζει λιγότερο από τρία κιλά, κάτι που είναι εντυπωσιακά ελαφρύ για μια συσκευή 17 ιντσών.

Αν εξετάζατε την αγορά αυτού του προϊόντος, πρέπει να γωρίζετε, ότι η τιμή εκκίνησης είναι στα 4.999,99 δολάρια (περίπου 4.692€). Αυτός ο υπολογιστής ανήκει στην κατηγορία των ακριβότερων και ξεπερνά ακόμα και τα ThinkPad X1 Fold που κοστίζουν 2.499 δολάρια (περίπου 2.346€) και τα Zenbook Fold που κοστίζουν 3.499 δολάρια (περίπου 3.284€). Αναμένουμε να δούμε, αν το Spectre Fold είναι εξίσου εντυπωσιακό. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να το μάθουμε.

Παρότι το Spectre Fold έχει το διάσημο όνομα και τον σχεδιασμό Spectre της HP, φαίνεται παρόμοιο με προηγούμενα πτυσσόμενα μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει. Σε επίπεδη θέση, λειτουργεί ως ένα tablet 17 ιντσών. Απλώνοντας την ενσωματωμένη βάση στην πίσω πλευρά, μετατρέπεται σε φορητό υπολογιστή με 17 ιντσών οθόνη. Διπλώνοντας το tablet σε γωνία 90 μοιρών και συνδέοντας ένα ασύρματο πληκτρολόγιο Bluetooth στο κάτω μέρος, μετατρέπεται σε μια συσκευή με 12,3 ιντσών οθόνη. Ο σκοπός αυτών των συσκευών είναι να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία από έναν παραδοσιακό φορητό υπολογιστή ή tablet με Windows, καθώς και να συνδυάζουν μεγάλη οθόνη με ευκολία μεταφοράς.

Δείτε ακόμα: Έρχεται ο νέος υπολογιστής Alienware Aurora R16!

Τι προσφέρει λοιπόν το Spectre Fold που το καθιστά διαφορετικό από το ThinkPad ή το Zenbook; Η απάντηση είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Η HP ισχυρίζεται, ότι το Spectre Fold είναι “ο πρώτος αναδιπλούμενος υπολογιστής στον κόσμο με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη για έλεγχο ασφάλειας, ευεξίας και χειρονομιών”. Αυτό θα επιτρέψει λειτουργίες όπως η “εξατομικευμένη εμπειρία υπολογιστών που εστιάζει σε εσάς”. Θα περιλαμβάνει υπενθυμίσεις χρόνου οθόνης και τη δυνατότητα “έλεγχου περιεχομένου χωρίς αφή”, καθώς και ανίχνευση παρουσίας που θα κλειδώνει τον υπολογιστή όταν φεύγετε από τον χώρο εργασίας σας και θα τον ξεκλειδώνει όταν επιστρέφετε. Κανένα από αυτά δεν είναι καινούργια λειτουργία για έναν φορητό υπολογιστή, κυρίως όχι στις συσκευές με τιμή πολλών χιλιάδων δολαρίων, οπότε αυτά πρέπει να αναλυθούν περαιτέρω.

Ας δούμε και κάποιες λεπτομέρειες. Το Spectre διαθέτει επεξεργαστή Core i7-1250U της Intel, 16 GB RAM και 1 TB αποθηκευτικό χώρο. Η οθόνη είναι OLED 3:4 με ανάλυση 1920 x 2560. (Η σειρά Spectre διακρίνεται για τις εκπληκτικές οθόνες της).Η GlamCam της HP, που εκτελεί ακριβώς αυτό που περιγράφει, βρίσκεται στη διάθεσή σας.

Τόσο το ThinkPad X1 Fold όσο και το Zenbook Fold ήταν εντυπωσιακές συσκευές, αλλά και οι δύο αντιμετώπιζαν προβλήματα. Το αρχικό X1 Fold είχε εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας, ενώ το πληκτρολόγιό του ήταν τόσο μικρό που η πληκτρολόγηση σε αυτό ήταν σχεδόν αδύνατη. Η Lenovo παρουσίασε ένα Fold δεύτερης γενιάς, το οποίο φάνηκε έτοιμο να διορθώσει ορισμένα από τα προβλήματα του προκατόχου του. Ωστόσο ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει. Το Zenbook της Asus ήταν ένα πιο βιώσιμο προϊόν, με μια εντυπωσιακή οθόνη 17 ιντσών. Ωστόσο, δυστυχώς υπήρξαν διάφορα προβλήματα λογισμικού κατά τη διάρκεια της χρήσης. Η βάση του εξαφανιζόταν, ενώ η επιφάνεια εργασίας συχνά δε γυρνούσε αυτόματα όταν αλλαζόταν ο προσανατολισμός του φορητού υπολογιστή, οπότε ο χρήστης βρισκόταν πάντα πλάγια κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων.

HP Spectre Fold

Δείτε ακόμα: Starfield: Nvidia και Microsoft συνεργάζονται για να κατασκευάσουν έναν «τεράστιο» AI supercomputer

Θα ήταν υπέροχο αν η HP κατάφερνε να επιτύχει την ομαλή λειτουργία των Windows στην αναδιπλούμενη μορφή τους και να προσφέρει εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας (η εταιρεία ισχυρίζεται ότι φτάνει έως και 12 ώρες).

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS