ΑρχικήyoutubeΣυντρίμμια Ρωσικού πυραύλου πέφτουν από το διάστημα πάνω από τη νότια Αυστραλία

Συντρίμμια Ρωσικού πυραύλου πέφτουν από το διάστημα πάνω από τη νότια Αυστραλία

Τα συντρίμμια ενός ρωσικού πυραύλου προσγειώθηκαν στην Γη κοντά στη νότια Αυστραλία το βράδυ της Δευτέρας (7 Αυγούστου), προκαλώντας την έκπληξη των κατοίκων της περιοχής.

Δείτε επίσης: NASA: Πυρηνικός πύραυλος θα φτάνει στον Άρη σε 45 ημέρες
Συντρίμμια Ρωσικού πυραύλου

Ο πύραυλος που συνετρίβη προκάλεσε μια έκρηξη και έναν θόρυβο που ταρακούνησε τα σπίτια σε όλη τη Βικτώρια, όπως αναφέρεται από το 7 News Australia. Η Βικτώρια είναι μια νότια πολιτεία της Αυστραλίας, και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά τη Μελβούρνη.

Τα συντρίμμια του ρωσικού πυραύλου βρίσκονταν για λίγο στο διάστημα. Πρόκειται για το τρίτο μέρος ενός πυραύλου Soyuz που είχε εκτοξευθεί νωρίτερα την ίδια μέρα, φέρνοντας έναν δορυφόρο πλοήγησης Glonass, σύμφωνα με τον αστροφυσικό και δορυφορικό ιχνηλάτη Jonathan McDowell.

Αυτή η αποστολή ξεκίνησε στις 9:20 π.μ. EDT (1320 GMT) τη Δευτέρα από το κοσμοδρόμιο Plesetsk στη βορειοδυτική Ρωσία και ακολούθησε μια νοτιοανατολική τροχιά κατευθυνόμενη προς το διάστημα. Η αποστολή ήταν επιτυχημένη.

Δείτε ακόμα: Ο πύραυλος SpaceX Starship του Elon Musk εκρήγνυται και παίρνει φωτιά

Το τρίτο κομμάτι του Soyuz επέστρεψε στην ατμόσφαιρα της Γης, νοτιοανατολικά της Τασμανίας, πάνω από τον απέραντο ωκεανό κοντά στις 10 π.μ.

Αυστραλία

Τα συντρίμμια του ρωσικού πυραύλου που έπεσαν στην Αυστραλία, δεν ήταν το τελευταίο κομμάτι του Soyuz, γνωστό ως Fregat. Το συγκεκριμένο όχημα συνεχίζει να μεταφέρει τον δορυφόρο Glonass προς την αναμενόμενη τροχιά του.

Η επίδραση του Soyuz στην ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, με την ταχύτητά του να φτάνει ακόμα και τα αρκετά χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δήλωσε ο Michael Brown, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Monash στη Μελβούρνη.

«Η επανείσοδος διαστημικών συντρμμιών μερικές φορές συγχέεται με μετεωρίτες, οι οποίοι είναι επίσης θεαματικοί, αλλά είναι συνήθως πολύ πιο σύντομα γεγονότα, καθώς πέφτουν στην ατμόσφαιρα με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», είπε ο Μπράουν σε μια δήλωση που εστάλη μέσω email για το γεγονός της Δευτέρας.

Δείτε επίσης: Πύραυλος της SpaceX δημιουργεί παράξενο φαινόμενο στη Νέα Ζηλανδία

«Είναι πιθανό μικρά κομμάτια του πυραύλου να συνετρίβη στη γη ή στη θάλασσα, αλλά είναι σπάνιο τα διαστημικά συντρίμμια να βλάψουν περιουσίες», πρόσθεσε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS