ΑρχικήinetNissan Leaf: Επείγουσα ειδοποίηση για ανάκληση 1700 οχημάτων

Nissan Leaf: Επείγουσα ειδοποίηση για ανάκληση 1700 οχημάτων

Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα μια επείγουσα ανάκληση για το ηλεκτρικό χάτσμπακ Leaf, λόγω ενός προβλήματος στο λογισμικό που θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπιθύμητη επιτάχυνση του αυτοκινήτου μετά την απενεργοποίηση του cruise control. Η εταιρεία, λαμβάνει άμεσα μέτρα για την επιδιόρθωση του προβλήματος, με σκοπό την εξασφάλιση της ασφάλειας των πελατών της.

Δείτε επίσης: Nissan North America: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων πελατών

Nissan Leaf

Περισσότερα από 1700 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2018 έως το 2023 επηρεάζονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και Τεχνών.

Μια προγραμματιστική δυσλειτουργία στα Nissan Leaf μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο cruise control, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να επιταχύνει ανεπιθύμητα όταν απενεργοποιηθεί το cruise control. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα σοβαρού ατυχήματος ή ακόμη και θανάτου για τους επιβάτες και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση ανάκλησης.

Η Nissan ζήτησε από τους κατόχους να επικοινωνήσουν με τον τοπικό αντιπρόσωπο για να οργανώσουν μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού.

Σύγχρονοι ανταγωνιστές, όπως η Tesla, έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν το λογισμικό των οχημάτων τους μέσω του αέρα. Αυτή η λειτουργία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που το smartphone σας ενημερώνει το λογισμικό του, προσφέροντας τη δυνατότητα ενημέρωσης οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Μπορεί να εκτελεστεί άμεσα, παρέχοντας άνεση και ευκολία στον χρήστη.

Το Nissan Leaf ήταν ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στην Αυστραλία. Το μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις: το standard Leaf και το Leaf e+.

Δείτε ακόμα: Nissan: Επενδύσεις για την παραγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο του Mississippi
ανάκληση

Τα αυτοκίνητα Nissan Leaf σε έκδοση Standard έχουν περιορισμένη αυτονομία μόλις 270 χιλιόμετρα, ενώ η έκδοση e+ την αυξάνει εντυπωσιακά σε 385 χιλιόμετρα.

Το Leaf ήταν πρωτοποριακό όταν κυκλοφόρησε και εισήγαγε τεχνολογίες όπως η οδήγηση με ένα πεντάλ, που επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το πεντάλ του γκαζιού για να επιταχύνουν και να φρενάρουν. Για να επιταχύνετε, πιέστε προς τα κάτω, και όταν τραβάτε το πόδι πίσω οδηγεί σε αυτόματο φρενάρισμα.

Επίσης, αποτελεί ένα από τα μοναδικά οχήματα στην αγορά που διαθέτουν ενσωματωμένη αμφίδρομη φόρτιση. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να τροφοδοτούν τα σπίτια ή άλλα κτίρια με την αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας, σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης της ενέργειας που έχει αποθηκευτεί στην μπαταρία για την τροφοδοσία του οικιακού ή επιχειρησιακού δικτύου όταν απαιτείται.

Οι φθηνότεροι Κινέζοι ανταγωνιστές αντικαθιστούν γρήγορα το Leaf, προσφέροντας αυξημένες επιδόσεις, μεγαλύτερη αυτονομία και εκτεταμένες λίστες εξοπλισμού, όλα αυτά με κόστος κάτω από 40.000 $. Η Nissan προετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Ariya, το πρώτο αυτοκίνητο της νέας γενιάς της που τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια, τον επόμενο χρόνο.

Δείτε επίσης: Η Nissan αποκαλύπτει το σχέδιο ηλεκτροκίνησης «Ambition 2030»

Το Nissan Ariya αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που σκεπτόμαστε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα SUV με επαναστατικό σχεδιασμό, που αποτελεί μια σαφή απόκλιση από την τυπική αισθητική της Nissan. Ξεχωρίζει για την κομψή, λεία εξωτερική του εμφάνιση, τα εύχρηστα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του και την απίστευτη ικανότητα του για αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Η Nissan ελπίζει ότι το Ariya θα θέσει νέα πρότυπα στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα διευρύνει την ελκυστικότητα της ηλεκτρικής κινητήριας ισχύος σε ένα ευρύτερο εύρος οδηγών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS