ΑρχικήinetMercedes-Benz USA: Θεαματική αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Mercedes-Benz USA: Θεαματική αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Η Mercedes-Benz USA δημοσίευσε τα αποτελέσματα των πωλήσεών της για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αφού καταγράφηκε αύξηση άνω του 600% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Με βάση αυτά τα νούμερα, τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν πλέον το 15% των συνολικών πωλήσεων επιβατικών οχημάτων της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές αμερικανικές εταιρείες αυτοκινήτων είδαν μειωμένες πωλήσεις στα ηλεκτρικά τους οχήματα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, αλλά τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz φαίνεται να είχαν υψηλή ζήτηση στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Mercedes-Benz: Υιοθετεί το πρότυπο φόρτισης NACS της Tesla

Mercedes-Benz USA

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 11.927 ηλεκτρικά οχήματα το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το οποίο σημαίνει αύξηση κατά 608% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους. Συνολικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Mercedes έχει πουλήσει 19.268 ηλεκτρικά οχήματα.

Η Mercedes έχει πέντε ηλεκτρικά οχήματα (EQ): EQS sedan, EQS SUV, EQB, EQE sedan και EQE SUV.

Το EQS SUV είναι το πιο “περιζήτητο” αυτοκίνητο της εταιρείας με 3.077 πωλήσεις. Αλλά και το EQS sedan είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 25% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με την εταιρεία, 2.456 μοντέλα πουλήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο.

O Δημήτρης Ψυλλάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz USA, δήλωσε σχετικά με τις αυξημένες πωλήσεις της εταιρείας:

Μας ενθαρρύνει πολύ η εκθετική ζήτηση της σειράς ηλεκτρικών οχημάτων και των κορυφαίων προσφορών μας. Ειδικά, το EQS SUV και το EQE SUV, που κατασκευάζονται και τα δύο στην Αλαμπάμα, συνεχίζουν να καλωσορίζουν νέους πελάτες στη μάρκα Mercedes-Benz“.

Δείτε επίσης: Η Mercedes-Benz φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητά της

Mercedes-Benz ηλεκτρικά οχήματα EV

Όπως είπαμε και παραπάνω, η Mercedes-Benz USA είδε αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και με άλλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford και η GM που είδαν πτώση στις πωλήσεις EV σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η General Motors πούλησε 15.652 EV το δεύτερο τρίμηνο, ενώ τους πρώτους τρεις μήνες του έτους είχε πουλήσει 19.700. Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα θέμα με την παραγωγή μπαταριών εμποδίζει την παραγωγή οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όσον αφορά στη Ford, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της μειώθηκαν κατά 2,8% στις ΗΠΑ. Η Ford πούλησε συνολικά 14.843 EVs, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2023 είχε πουλήσει 15.273 αυτοκίνητα. Η Ford είπε ότι η μείωση στις πωλήσεις οφείλεται σε ένα βαθμό στο ότι γινόταν ανακαίνιση στο εργοστάσιό της στο Μεξικό για να αυξήσει την παραγωγή Mustang Mach-E.

Παρά τα μικροπροβλήματα των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, η Mercedes-Benz φαίνεται να τα πηγαίνει μια χαρά και να αυξάνει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της με σταθερό ρυθμό.

Δείτε επίσης: Mercedes: Πουλά πρώτη οχήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 στην Καλιφόρνια

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz είναι μια καλή επιλογή, αφού συνδυάζουν καλές επιδόσεις, βιωσιμότητα, μειωμένο κόστος και πολυτέλεια, όλα σε ένα πακέτο. Τα αυτοκίνητα της εταιρείας διατίθενται σε διαφορετικά μοντέλα και σχέδια, καλύπτοντας τις διαφορετικές προτιμήσεις των οδηγών.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον των μεταφορών. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, οικονομικά αποδοτικά και τεχνολογικά προηγμένα. Είναι σημαντικό να αγκαλιάσουμε αυτήν την τεχνολογία και να κατανοήσουμε πώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να συμβάλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον. Συνδυάζοντας τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων με την πολυτέλεια της Mercedes-Benz, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα για τους πελάτες.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS