ΑρχικήbusinessMicrosoft: Διερεύνησε την αγορά της Sega και της Bungie

Microsoft: Διερεύνησε την αγορά της Sega και της Bungie

Η Microsoft έχει διερευνήσει το ενδεχόμενο εξαγοράς των Sega, Bungie και IO Interactive τα τελευταία χρόνια.

Microsoft

Τον Νοέμβριο του 2020, το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, έστειλε email στον CEO της Microsoft, Satya Nadella, και στην οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, Amy Hood, ζητώντας την έγκριση να προσεγγίσει τη Sega Sammy με σκοπό την εξαγορά των στούντιο παιχνιδιών της.

Δείτε επίσης: Η Sega εξαγοράζει τη Rovio, τη δημιουργό του Angry Birds

“Πιστεύουμε ότι η Sega έχει δημιουργήσει ένα καλά ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών σε διάφορα τμήματα με παγκόσμια γεωγραφική απήχηση και θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε το Xbox Game Pass τόσο εντός όσο και εκτός κονσόλας”, έγραψε για την ιαπωνική εταιρεία σε ένα email που είδε το The Verge.

Ο Spencer πρόσθεσε: “Η Sega είναι ο πιο ελκυστικός επόμενος στόχος εξαγοράς λόγω του παγκόσμιου καταλόγου της για PC, της παρουσίας της στα κινητά στην Ασία και της παγκόσμιας συγγένειας με το εμπορικό σήμα στην κονσόλα μέσω της κλασικής IP της”.

Το μήνυμα περιλαμβανόταν σε εσωτερικά έγγραφα από την εν εξελίξει δικαστική υπόθεση της Microsoft κατά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, η οποία επιδιώκει να εμποδίσει την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από την κατασκευάστρια εταιρεία του Xbox ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και δεν είναι σαφές πώς απάντησε ο Nadella στο αίτημα του Spencer, η Sega περιλαμβανόταν επίσης σε ένα έγγραφο “M&A final watchlist” από τον Απρίλιο του 2021.

Πρόταση: FTC: Προσπαθεί ξανά να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Microsoft: Διερεύνησε την αγορά της Sega και της Bungie

Η Bungie, η οποία αργότερα αποκτήθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία του PlayStation Sony, και η Zynga, η οποία θα συγχωνευόταν με την ιδιοκτήτρια εταιρεία Rockstar Take-Two στη μεγαλύτερη ολοκληρωμένη συμφωνία της βιομηχανίας παιχνιδιών που έγινε ποτέ, εμφανίζονταν επίσης στη λίστα παρακολούθησης.

Το ίδιο έκανε και η IO Interactive, η κατασκευάστρια του Hitman, η Supergiant Games και το στούντιο Pokémon Go Niantic. Υπό εξέταση ήταν επίσης οι Thunderful, Playrix και Scopely.

Εάν η Microsoft κλείσει την εξαγορά της Activision Blizzard, η συμφωνία θα επισκιάσει τα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια που πλήρωσε η Take-Two για να αποκτήσει την κατασκευάστρια του FarmVille, Zynga.

Ο Spencer δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Microsoft ξόδεψε πολύ χρόνο σε συζητήσεις με τη Zynga προτού προχωρήσει σε άλλους στόχους.

“Στο τέλος, για τη δική μας ευκαιρία, σκεφτήκαμε ότι χρειαζόμασταν κάτι που να είναι ακόμη μεγαλύτερο από τη Zynga, δεδομένου του πολύ μικρού χώρου εκκίνησής μας στον τομέα των κινητών τηλεφώνων”, δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: Video games: Η Sony εξαγοράζει τη Bungie έναντι $ 3,6 δισεκατομμυρίων

πηγή πληροφοριών: videogameschronicle.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS