ΑρχικήinetSTAT: Η νέα συσκευή αυτιού υπόσχεται να προβλέπει λιποθυμίες και ζάλη

STAT: Η νέα συσκευή αυτιού υπόσχεται να προβλέπει λιποθυμίες και ζάλη

Η STAT Health, μια startup στο χώρο της ψηφιακής υγείας, έχει αναπτύξει μια συσκευή που βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους που προκαλούν συμπτώματα όπως ζαλάδες, λιποθυμίες και θόλωμα στον εγκέφαλο.

Δείτε επίσης: Πώς να βρείτε ένα χαμένο iPhone μέσω μιας συσκευής Android;

STAT

Την Τρίτη, η εταιρεία STAT Health ανακοίνωσε την καινούρια της wearable συσκευή για το αυτί, με την ονομασία STAT, η οποία μετράει τη ροή του αίματος στο κεφάλι. Όταν οι χρήστες είναι όρθιοι, το ακουστικό αποκτά αυτόματα πληροφορίες για τις αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τη ροή του αίματος. Αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες για ασθενείς που πάσχουν από συχνή ζάλη και λιποθυμίες λόγω ασθενειών όπως ο μακροχρόνιος Covid και το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας (POTS), μεταξύ άλλων.

Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις μετρήσεις τους σχετικά με την υγεία τους σε μια εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο και να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ζωής τους και το πώς αυτός επηρεάζει τα συμπτώματά τους. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στο Journal of the American College of Cardiology, το ακουστικό STAT έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση λιποθυμίας λίγα λεπτά πριν συμβεί.

Δείτε ακόμα: Orqa: Ο κατασκευαστής γυαλιών drone λέει ότι firmware χαλάει τη συσκευή

Ο Daniel Lee, ο διευθύνων σύμβουλος της STAT Health, εξήγησε ότι το wearable δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάγνωση ή θεραπεία, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση των συμπτωμάτων εκείνων των ασθενών που συχνά δηλώνουν ότι τα συμπτώματά τους δεν είναι πραγματικά.

λιποθυμίες

Ο Lee εξήγησε πως το STAT θα παρέχει στους ασθενείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν πότε θα πρέπει να πιέσουν τον εαυτό τους και πότε όχι.

Το φορητό STAT είναι ένα μικρό ακουστικό που τοποθετείται στην πάνω γωνία του αυτιού. Η τοποθέτησή του σημαίνει ότι είναι συμβατό με τις περισσότερες άλλες συσκευές όπως ακουστικά ή γυαλιά που κάθονται μέσα ή γύρω από το αυτί. Ο Lee ανέφερε ότι η συσκευή είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει άνεση και οι χρήστες μπορούν να τη χρησιμοποιούν ακόμα και κατά τη διάρκεια του ντους ή του ύπνου.

Δείτε επίσης: Ανακοινώθηκε η προσιτή συσκευή Moto G Power 5G

Το ακουστικό περιλαμβάνει έναν οπτικό αισθητήρα, ένα επιταχυνσιόμετρο, έναν αισθητήρα πίεσης και αισθητήρες θερμοκρασίας. Η μπαταρία διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες και επιπλέον έχει ένα μικρό ηλιακό πάνελ. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι χρήστες μπορεί να μην χρειάζεται καν να τη βγάλουν για να τη φορτίσουν. Η STAT Health ανακοίνωσε ότι στοχεύει να χρεώνει συνδρομή 50 $ τον μήνα για τη χρήση της συσκευής της και σχεδιάζει να μειώσει το κόστος στο μέλλον για τους συνδρομητές που θα είναι μακροχρόνια συνδεδεμένοι στην υπηρεσία της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS