ΑρχικήinetOrqa: Ο κατασκευαστής γυαλιών drone λέει ότι firmware χαλάει τη συσκευή

Orqa: Ο κατασκευαστής γυαλιών drone λέει ότι firmware χαλάει τη συσκευή

Η εταιρεία Orqa, η οποία κατασκευάζει γυαλιά για τα αγωνιστικά drone First Person View (FPV), δηλώνει ότι ένας υπεργολάβος ενέκρινε ένα firmware των συσκευών της, που λειτουργούσε ως ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να τις ανατινάξει!

Δείτε επίσης: Amazon: Δοκιμάζει το delivery μέσω drone σε Καλιφόρνια & Τέξας
Orqa

Το πρωί του Σαββάτου, η Orqa άρχισε να λαμβάνει αναφορές από πελάτες που εξέφρασαν την έκπληξή τους καθώς είδαν ότι τα γυαλιά FPV.One V1 τους μπήκαν σε λειτουργία bootloader και αχρηστεύτηκαν.

“Αρχίσαμε να λαμβάνουμε αναφορές από τους πιλότους μας στην Ιαπωνία, πολύ νωρίς το πρωί ενώ όλοι κοιμόμασταν ακόμα. Μετά τις πρώτες πρωινές ώρες εδώ στην Ευρώπη, αρχίσαμε να λαμβάνουμε αναφορές“, ανέφερε η εταιρεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τις ώρες που παρατηρήθηκε ο προβληματικός χειρισμός των συσκευών λόγω ενός σφάλματος υλικολογισμικού, που προκλήθηκε από τη δυνατότητα ημερομηνίας/ώρας.

​”Μέσα σε 5 ή 6 ώρες σε αυτήν την κρίση, το Σάββατο νωρίς το απόγευμα, ανακαλύψαμε ότι αυτό το μυστηριώδες ζήτημα ήταν αποτέλεσμα ενός ransomware, το οποίο είχε τοποθετηθεί κρυφά πριν από μερικά χρόνια στο bootloader μας από έναν άπληστο πρώην εργολάβο, με πρόθεση να αποσπάσει λύτρα από την Εταιρεία“, είπε η Orqa.

Δείτε ακόμα: Amazon: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις προϊόντων με drones
drone

«Ο δράστης ήταν ιδιαίτερα ύπουλος, γιατί διατηρούσε περιστασιακές επαγγελματικές σχέσεις μαζί μας τα τελευταία χρόνια, καθώς περίμενε να «εκραγεί» αυτή η βόμβα, πιθανώς για να μην κινήσει υποψίες και ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να πάρει περισσότερα λύτρα καθώς η επιχείρησή μας και το μερίδιο αγοράς μας αυξανόταν».

Η Orqa αναφέρει ότι ο δράστης που βρίσκεται πίσω από την “επίθεση ransomware” φαίνεται να έχει δημοσιεύσει ένα “μη εξουσιοδοτημένο δυαδικό αρχείο” το οποίο επρόκειτο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούσαν τα γυαλιά FPV.One από το πρωί του Σαββάτου.

Η εταιρεία προειδοποιεί τους πελάτες να μην εγκαθιστούν ανεπίσημο λογισμικό. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι μια επίσημη έκδοση που λύνει το πρόβλημα είναι υπό δοκιμή με μια μικρή ομάδα δοκιμαστών beta.

«Δεδομένου ότι ο δράστης δημοσιοποίησε αυτό που έκανε και δημοσίευσε αυτό που φοβόμαστε ότι είναι άλλο ένα παραβιασμένο υλικολογισμικό, αποφασίσαμε ότι είναι προς το συμφέρον των χρηστών μας να ενημερωθούν για την κατάσταση και να προειδοποιηθούν για τους κινδύνους εγκατάστασης ενός πιθανού παραβιασμένου υλικολογισμικού στις συσκευές τους».

Δείτε επίσης: Η Axon σταματά τα σχέδιά της για ένα αμφιλεγόμενο drone με Taser

Αναμένεται ότι θα είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση του σταθερού υλικολογισμικού μέχρι το τέλος της ημέρας, αφού πρώτα ελεγχθεί η ασφάλειά της για δημόσια χρήση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS