ΑρχικήinetH Apple εξαγόρασε μια startup AR headset εταιρία, την Mira

H Apple εξαγόρασε μια startup AR headset εταιρία, την Mira

Apple buys Mira
Mira’s Prism headset

Η Apple εξαγόρασε την Mira, μια νεοσύστατη εταιρεία AR με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία κατασκευάζει headsets για άλλες εταιρείες και τον αμερικανικό στρατό, σύμφωνα με μια ανάρτηση από τον ιδιωτικό λογαριασμό Instagram του CEO χθες που είδε το The Verge και ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η Apple επιβεβαίωσε την εξαγορά.

Δείτε επίσης: Vision Pro: Η Apple παρουσίασε επίσημα το mixed reality headset

Η είδηση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την παρουσίαση του Vision Pro από την Apple, ενός headset μικτής πραγματικότητας αξίας 3.499 δολαρίων, το οποίο η εταιρεία έχει χαρακτηρίσει ως μια νέα “χωρική” υπολογιστική πλατφόρμα. Δεν είναι σαφές πόσα πλήρωσε η Apple για την Mira, η οποία συγκέντρωσε περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση μέχρι σήμερα. Ο Jony Ive, ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, ήταν σύμβουλος της startup κάποια στιγμή, σύμφωνα με δύο πρώην υπαλλήλους που ζήτησαν ανωνυμία για να μιλήσουν χωρίς την άδεια της εταιρείας.

Η Apple μοιράστηκε με το The Verge την τυπική δήλωση που δίνει όταν αγοράζει μια εταιρεία: “Η Apple αγοράζει κατά καιρούς μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας και γενικά δεν συζητάμε το σκοπό ή τα σχέδιά μας”. Δεν είναι σαφές αν η Apple θα συνεχίσει τα στρατιωτικά συμβόλαια της Mira, αλλά γνωρίζοντας πώς λειτουργεί η εταιρεία, είναι εξαιρετικά απίθανο να συνεχιστεί η εργασία.

Πρόταση: xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset

Οι στρατιωτικές συμβάσεις της Mira περιλαμβάνουν μια μικρή συμφωνία με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και μια συμφωνία ύψους 702.351 δολαρίων με το Ναυτικό, σύμφωνα με κυβερνητικά αρχεία και δελτία τύπου. Το συμβόλαιο της Πολεμικής Αεροπορίας αφορά στρατιωτικούς πιλότους στην αεροπορική βάση Travis Air Force Base, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν το headset Prism Pro της startup για την εμφάνιση πραγμάτων όπως οι οδηγίες του εξοπλισμού heads-up. “Η Mira κατασκευάζει τις πιο κλιμακούμενες λύσεις υλικού + λογισμικού επαυξημένης πραγματικότητας στην αγορά- δίνοντας τη δυνατότητα στα εργατικά χέρια πρώτης γραμμής να διαθέτουν εργαλεία επικοινωνίας και πληροφορίες όταν τις χρειάζονται περισσότερο”, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Mira 's Nintendo World headset for Mario Kart
Mira’s Nintendo World headset for Mario Kart

Ένα άλλο μεγάλο συμβόλαιο της Mira είναι με τη Nintendo World, η οποία χρησιμοποιεί τα headsets της για τη βόλτα με το Mario Kart στα θεματικά πάρκα της στην Ιαπωνία και στα Universal Studios του Λος Άντζελες. Τα headset της Mira εμφανίζουν εικονικούς χαρακτήρες και αντικείμενα από το παιχνίδι για να ενισχύσουν τη διαδρομή καθώς προχωράτε μέσα σε αυτήν.

Η Apple έχει προσλάβει τουλάχιστον 11 από τους υπαλλήλους της Mira στο πλαίσιο της εξαγοράς, σύμφωνα με μια ιδιωτική ανάρτηση στο λογαριασμό Instagram του CEO Ben Taft, η οποία εμφάνιζε μια σειρά από σήματα εργαζομένων. “Ενθουσιασμένος για το επόμενο κεφάλαιο της Mira, στην Apple :)”, έγραψε στη λεζάντα. “Ταξίδι 7 ετών από το δωμάτιο του κοιτώνα μέχρι την εξαγορά”.

Διαβάστε επίσης: Οι developer beta της Apple είναι πλέον δωρεάν για λήψη

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS