ΑρχικήinetWhatsApp: Ακούει κρυφά τους χρήστες ενώ κοιμούνται

WhatsApp: Ακούει κρυφά τους χρήστες ενώ κοιμούνται

Ένας ειδικός ισχυρίστηκε ότι το WHATSAPP ακούει κρυφά τους χρήστες ενώ κοιμούνται. Το Σαββατοκύριακο, ο Foad Dabiri, μηχανικός του Twitter, δημοσίευσε μια φωτογραφία της οθόνης του Google Pixel τηλεφώνου του, που έδειχνε τη χρήση του μικροφώνου. Φάνηκε ότι το WhatsApp αντιλαμβανόταν ήχους μέσω της συσκευής για περίπου 26 λεπτά, ακόμα και όταν η εφαρμογή δεν ήταν ανοιχτή.

Δείτε επίσης: Wear OS 3: Η εφαρμογή του WhatsApp είναι εδώ σε beta έκδοση

WhatsApp

«Το WhatsApp χρησιμοποιούσε το μικρόφωνο στο παρασκήνιο, ενώ κοιμόμουν και από την ώρα που ξύπνησα στις 6 το πρωί. Τι συμβαίνει;», έγραψε στο Twitter.

Το αφεντικό του Twitter και εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Elon Musk ενίσχυσε την ανησυχία με μία ανάρτηση χθες το βράδυ, λέγοντας: «Το WhatsApp δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο». Η δήλωση προκάλεσε φρενίτιδα στους χρήστες της υπηρεσίας.

Η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο ανήκει στη Meta και χρησιμοποιείται από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, ο Yann LeCun, επικεφαλής επιστήμονας Τεχνητής Νοημοσύνης στη Meta, γρήγορα έσπευσε να καταπνίξει τις ανησυχίες ότι το WhatsApp κατασκοπεύει τους χρήστες του.

Πρόκειται για ένα σφάλμα του Android“, έγραψε.

Και η WhatsApp και η Google επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει ένα κενό ασφαλείας στον κυβερνοχώρο που επηρεάζει τις συσκευές Android.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα σφάλμα στο Android που αποδίδει εσφαλμένα πληροφορίες στον Πίνακα ελέγχου απορρήτου τους και έχουμε ζητήσει από την Google να ερευνήσει και να διορθώσει», έγραψε το WhatsApp σε δήλωση στο Twitter.

Δείτε ακόμα: Πώς να προωθήσετε φωτογραφίες με λεζάντες στο WhatsApp

Ακούει

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε: «Γνωρίζουμε το ζήτημα και συνεργαζόμαστε στενά με το WhatsApp για να το διερευνήσουμε».

Το σχόλιο του Musk έρχεται καθώς ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει κρυπτογραφημένα μηνύματα στο Twitter – μια δυνατότητα που ιστορικά ξεχώρισε το WhatsΑpp από άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η κρυπτογράφηση λειτουργεί όταν μηνύματα κειμένου συγχέονται σε έναν κωδικό για να αποτραπεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση – που στην περίπτωση του WhatsApp είναι όλοι εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Έτσι, ακόμα κι αν το WhatsApp κατέγραφε ήχο ενώ οι χρήστες κοιμόντουσαν, όλα τα κλιπ ήχου είναι κρυπτογραφημένα, επομένως δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά από το WhatsApp ή οποιονδήποτε άλλο.

Μπορείτε να αποκλείσετε αυτήν την πρόσβαση εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα μπορείτε να εγγράψετε κανέναν ήχο στο WhatsApp εάν το κάνετε.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Θα επιτρέπει τη μεταφορά συνομιλιών σε άλλο iPhone χωρίς χρήση του iCloud

Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Στο τηλέφωνό σας Android, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Πατήστε Εφαρμογές.
  • Πατήστε την εφαρμογή που θέλετε να αλλάξετε. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, πατήστε Εμφάνιση όλων των εφαρμογών. Στη συνέχεια, επιλέξτε την εφαρμογή σας.
  • Πατήστε Δικαιώματα.
  • Για να αλλάξετε μια ρύθμιση άδειας, πατήστε την και στη συνέχεια, επιλέξτε Να επιτρέπεται ή να μην επιτρέπεται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS