ΑρχικήinetΜεγάλοι κατασκευαστές Android σχηματίζουν μια συμμαχία για να διευκολύνουν την εναλλαγή τηλεφώνων

Μεγάλοι κατασκευαστές Android σχηματίζουν μια συμμαχία για να διευκολύνουν την εναλλαγή τηλεφώνων

Οι μεγάλοι κατασκευαστές Android έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να κάνουν τη μετάβαση μεταξύ τηλεφώνων πιο εύκολη από ποτέ. Με αυτή την ενοποιημένη προσπάθεια, η εναλλαγή συσκευών έχει γίνει μια απρόσκοπτη εμπειρία που ο καθένας μπορεί να διαχειριστεί με ευκολία.

Παρά τις πολλαπλές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, η αλλαγή από μια κορυφαία συσκευή Android σε μια άλλη εξακολουθεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το λογαριασμό σας Google και τα συνδεδεμένα δεδομένα μεταξύ των μοντέλων, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τις πληροφορίες των εφαρμογών. Παρόλο που μπορεί να μπορείτε να μετακινήσετε αρχεία και δεδομένα εφαρμογών από ένα τηλέφωνο Pixel σε ένα άλλο, δεν είναι πάντα αξιόπιστο, καθώς πολλές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών δεν υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία – μέχρι τώρα! Τρεις από τους κορυφαίους κινέζους κατασκευαστές του Android – Xiaomi, Oppo και Vivo – συνεργάστηκαν προκειμένου να κάνουν τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα δεδομένα των εφαρμογών τους μεταξύ των συσκευών τους με ευκολία.

Σε μια ανακοίνωση στο Weibo, οι τρεις εταιρείες αποκάλυψαν ότι το εργαλείο μετεγκατάστασης στα τηλέφωνά τους θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει τη μεταφορά δεδομένων εφαρμογών από τρίτους. Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάνετε εναλλαγή μεταξύ τηλεφώνων από Oppo, Vivo και Xiaomi, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να ανησυχείτε μήπως χάσετε δεδομένα εφαρμογών ή ότι χρειαστεί να ρυθμίσετε ξανά όλες τις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών σας.

Δείτε επίσης: Το Android malware “FakeCalls” στοχεύει χρηματοοικονομικές εταιρείες στη Νότια Κορέα

Προς το παρόν, η μεταφορά δεδομένων εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών είναι επιτυχής κυρίως κατά τη μετάβαση από μια συσκευή σε μια άλλη του ίδιου κατασκευαστή. Η μετάβαση σε ένα τηλέφωνο μιας εναλλακτικής μάρκας Android δυστυχώς δεν αποδίδει καμία επιτυχία σε αυτό το πεδίο.

Δυστυχώς, το εργαλείο μεταφοράς δεδομένων είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές στην Κίνα και δεν θα επεκταθεί στις διεθνείς αγορές. Αυτή θα είναι μια τεράστια βοήθεια για τους χρήστες Android που εδρεύουν στην Κίνα και δεν έχουν πρόσβαση στην ενσωματωμένη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων της Google, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το Google Photos και το Drive.

Δείτε επίσης: Το Android 13 QPR3 Beta 1 κυκλοφορεί σε συσκευές Pixel

Δεν είναι η πρώτη φορά που τρεις από τους μεγαλύτερους Κινέζους κατασκευαστές Android συγκεντρώνονται για να προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία στον τελικό χρήστη. Τον Ιανουάριο του 2020, η Oppo, η Vivo και η Xiaomi συνεργάστηκαν σε μια ενοποιημένη λύση κοινής χρήσης αρχείων για να διευκολύνουν την αποστολή αρχείων στις συσκευές τους. Ένα μήνα αργότερα, αυτές οι εταιρείες συνεργάστηκαν με την Huawei για να σχηματίσουν την Global Developer Service Alliance (GDSA). Αυτό επέτρεψε στους προγραμματιστές στην Κίνα να ανεβάζουν εφαρμογές στα καταστήματα εφαρμογών Xiaomi, Oppo και Vivo ταυτόχρονα.

Ας ευχηθούμε ότι η Google θα συνεργαστεί με τους κατασκευαστές συσκευών για να εξασφαλίσει μια πιο αξιόπιστη εμπειρία μεταφοράς δεδομένων εφαρμογών τρίτων για τους χρήστες Android σε όλο τον κόσμο.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS