ΑρχικήsecurityΗ ομιλία του Putin διακόπηκε λόγω hack στο site της ρωσικής κρατικής...

Η ομιλία του Putin διακόπηκε λόγω hack στο site της ρωσικής κρατικής TV

Την Τρίτη, η μετάδοση της ετήσιας ομιλίας του προέδρου Vladimir Putin διακόπηκε αιφνιδιαστικά λόγω πιθανού μεγάλου hack, αναφέρουν πολλαπλές πηγές.

putin hack
Η ομιλία του Putin διακόπηκε λόγω hack στο site της ρωσικής κρατικής TV

Καθώς ο Vladimir Putin μιλούσε στους νομοθέτες στο ρωσικό κοινοβούλιο, μια μαζική κυβερνοεπίθεση έπληξε όλα τα πρωτογενή κρατικά κανάλια της All-Russian State Television and Radio Broadcasting Company [VGTRK]. Στο στόχαστρο βρέθηκαν τα web links τους.

Αντί για την ομιλία του Putin, στην οθόνη αναβόσβησε μια ειδοποίηση που έγραφε “Error 500” και ενημέρωνε τους θεατές για τεχνικά σφάλματα που βρίσκονται υπό επιδιόρθωση.

Δείτε επίσης: Χάκερ έχουν διεισδύσει στα κέντρα δεδομένων των Apple και Microsoft

Άμεση επίσημη επιβεβαίωση του hack δεν αναφέρθηκε, ωστόσο φάνηκε ότι ένα σημαντικό πρόβλημα είχε επηρεάσει τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα και στις 11 ζώνες ώρας σε όλη τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, ένα πρακτορείο ειδήσεων που διαχειρίζεται το κράτος, η διακοπή που σημειώθηκε οφείλεται σε επίθεση DDoS.

Η ομάδα του Alexei Navalny δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Putin είπε ότι οι ιστότοποι των ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών υπέστησαν επίθεση DDoS κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

putin hack

Το Radio Mayak δεν αποτελεί εξαίρεση στην κυβερνοεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι στα διαδικτυακά κανάλια του διείσδυσαν κακόβουλοι χάκερ.

Δείτε επίσης: Νέο Stealc malware εμφανίζεται με ένα ευρύ σύνολο δυνατοτήτων κλοπής

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, ο Πούτιν διακήρυξε ότι η Δύση ξεκίνησε έναν πόλεμο στην Ουκρανία με σκοπό να τον κλιμακώσει σε μια παγκόσμια σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας για τη δική της επιδίωξη “απεριόριστης ισχύος”.

Πηγή πληροφοριών: dailymail.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS