Αρχικήbusiness5 tips για να αποκτήσεις την δουλεία των ονείρων σου το 2023

5 tips για να αποκτήσεις την δουλεία των ονείρων σου το 2023

Ανεξάρτητα από το αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά γιατί βρέθηκες ανάμεσα στις περικοπές είτε γιατί θέλεις να ταράξεις λίγο τα νερά σου και να βρεις κάποια άλλη πρόκληση, στέλνοντας ένα απλό βιογραφικό δεν θα κάνει τη διαφορά.

Με βάση το Zety μόνο το 10% των θέσεων περνάνε στην φάση της συνέντευξης και για να μπορέσουν να προσληφθούν τα άτομα πρέπει να στείλουν από 30-50 βιογραφικά. Με λίγα λόγια ένα απλό βιογραφικό δεν πρόκειται να καταφέρει να «περάσει» στην επόμενη φάση. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να εξασκείς τις ικανότητες σου στο στήσιμο βιογραφικών θέλοντας να ξεχωρίσεις για να σου επιφέρει την δουλεία που επιθυμείς.

5 tips για να αποκτήσεις την δουλεία των ονείρων σου το 2023
5 tips για να αποκτήσεις την δουλεία των ονείρων σου το 2023

Συνοδευτική επιστολή

Πολλοί δίνουν μεγαλύτερη βάση στα βιογραφικά τους και με αυτό το τρόπο θεωρούν ότι η αίτηση τους θα ξεχωρίσει, όμως μια συνοδευτική επιστολή (cover letter) μερικές φορές παραβλέπετε. Μια καλά γραμμένη επιστολή είναι σημαντική αν θέλεις να ξεχωρίσεις ανάμεσα στους πολλούς που έχουν κάνει αίτηση για την ίδια θέση. Μάλιστα το 46% των managers που αναλαμβάνουν την πρόσληψη λένε πως μια καλογραμμένη συνοδευτική επιστολή σχεδόν αμέσως διακρίνεται από τους υπόλοιπους αιτούμενους. Επιπλέον, μια συνοδευτική επιστολή κάνει μια αίτηση να είναι 50% πιο πιθανή να περάσει για συνέντευξη.

Πρόταση: Αυτές είναι οι απίστευτες ερωτήσεις που κάνουν στους υποψήφιους υπαλλήλους της Apple

Ξεπέρνα τα ATS bots

Η τεχνολογία έχει μπει σε όλες τις πτυχές της ζωής μας από τις καθημερινές μας ανάγκες έως και την δυνατότητα μας να βρούμε δουλειά.

Έρευνα δείχνει πως το 75% των recruiters ή των managers που είναι υπεύθυνοι για την πρόσληψη χρησιμοποιούν ATS (Applicant Tracking System) σύστημα είτε για την πρόσληψη είτε απλά για υποψήφιους υπαλλήλους. Πώς όμως «νικάς» και ξεπερνάς τα bots; Διαλέξτε λέξεις από την ίδια την αγγελία και ενσωματώστε τις μέσα στο βιογραφικό σας και την επιστολή.

5 tips για να αποκτήσεις την δουλεία των ονείρων σου το 2023

Χρησιμοποιήστε δυναμικές λέξεις

Δεξιότητες όπως κριτική σκέψη, επικοινωνία, συνεργασία και να έχεις ηγετικές ικανότητες ως προσέγγιση στα εργασιακά καθήκοντα είναι κρίσιμα για την επιτυχία στην επαγγελματική καριέρα. Σε πρόσφατα δεδομένα φαίνεται πως 7 στις 10 πιο περιζήτητες ικανότητες είναι οι δεξιότητες αυτές. Λέξεις όπως «αναπτυγμένος», «συντονισμένος», «προσαρμόσιμος» είναι λέξεις που μπορούν αν περιγράψουν τις durable ικανότητες και το πώς σε έχουν βοηθήσει στην πορεία σου.

Δυναμικός σχεδιασμός

Από τότε που έχει ανέβει η απήχηση του TikTok, τα βίντεο 60 δευτερολέπτων έχουν τραβήξει περισσότερο την προσοχή από τα κλασσικά πρότυπα των βιογραφικών, σε μορφή PDF ειδικά ανάμεσα στους νεότερους της Gen Z γενιάς.  Είναι ένα καλό παράδειγμα εφόσον επιδεικνύει και την δύναμη των social media και δείχνει και τις ικανότητες αλλά και την εμπειρία σε πιο ενεργό και προσωπικό επίπεδο. Επιπλέον, είναι και πιο ευχάριστες για τους υπεύθυνους για την πρόσληψη.

Δείτε επίσης: Tips για διαδικτυακές συνεντεύξεις εργασίας

Διεύρυνε τους κοινωνικούς ορίζοντες

Παρόλο που δεν είναι εγγυημένο πως θα λάβεις προσφορά για δουλεία, έρευνες δείχνουν πως ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών χτίζουν καλύτερες επαγγελματικές σχέσεις μέσω προσωπικών meeting. Άρα με το να βγαίνεις έξω και να δείχνεις τον εαυτό σου χρησιμοποιώντας τα ανεπίσημα meetings ώστε να κρατηθείς στην αγορά εργασίας είναι μια καλή ιδέα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS