ΑρχικήgamingNBA All-World: Επιστρέφει το Street basketball gaming

NBA All-World: Επιστρέφει το Street basketball gaming

Το Ingress και το Pokémon Go είναι δύο από τα πιο γνωστά παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που έχει βγάλει η Niantic –  ωστόσο, αυτή την εβδομάδα θα κυκλοφορήσει το NBA All-World, το οποίο μπορεί να είναι η καλύτερη αξιοποίηση της AR τεχνολογίας μέχρι στιγμής.

Για όσους έχουν παίξει κάποιο από τα προηγούμενα παιχνίδια της Niantic, το NBA All-World προσφέρει μια παρόμοια εμπειρία παιχνιδιού.

Δείτε επίσης: GoldenEye 007 έρχεται σε Nintendo Switch και Xbox την Παρασκευή

Μετά τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο σε Android όσο και σε iOS, οι παίκτες λαμβάνουν έναν αρχικό παίκτη και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χάρτη του παιχνιδιού για να πηγαίνουν σε πραγματικές τοποθεσίες για να συλλέξουν αντικείμενα, να κερδίσουν μετρητά ή να πολεμήσουν άλλους παίκτες.

Η βασική διαφορά στο NBA All-World είναι ότι, αντί να επισκέπτονται τυχαίες τοποθεσίες για να πολεμήσουν άλλους, οι παίκτες πρέπει να επισκέπτονται γήπεδα μπάσκετ του πραγματικού κόσμου για να ανέβουν στους τοπικούς πίνακες κατάταξης και να συλλέξουν μεγάλα ονόματα παικτώνς όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Paul George.

Αν και μπορεί να μη φαίνεται σημαντική προσαρμογή, έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο που παίζετε το παιχνίδι.
Ο πρώτος είναι ότι το NBA All-World μοιάζει πιο ρεαλιστικό, αφού πρέπει να επισκέπτεστε τα τοπικά γηπεδάκια αντί να περιφέρεστε τυχαία στο δρόμο, όπως συχνά γινόταν όταν γινόντουσαν τα raids στο Pokémon Go.

Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι η Niantic ισχυρίζεται ότι οι παίκτες των άλλων παιχνιδιών της και οι πιο συμβατικοί παίκτες αθλητικών παιχνιδιών δεν αλληλεπιδρούν στην πραγματικότητα τόσο πολύ (μόλις το 10% σύμφωνα με τον ανώτερο παραγωγό της Niantic, Marcus Matthews).

Η Niantic βλέπει στο All-World την ευκαιρία στους παίκτες να σηκωθούν από τον καναπέ μετά από χρόνια που έπαιζαν σειρές παιχνιδιών μπάσκετ όπως το NBA2K στο σπίτι.

Δείτε επίσης: Δείτε το Developer Direct showcase των Xbox και Bethesda!

Niantic κυκλοφορία NBA All-World AR gaming

Επειδή οι χρήστες πρέπει να πάνε φυσικά σε γήπεδα μπάσκετ του πραγματικού κόσμου για να συμμετάσχουν σε μάχες, το NBA All-World αισθάνεται πιο «συνδεδεμένο» με την κοινότητα του μπάσκετ.

Αυτό επιτρέπει στους παίκτες να συμμετάσχουν ενδεχομένως σε ένα παιχνίδι pickup ενώ επισκέπτονται ένα πάρκο ή ένα γήπεδο για να παίξουν All-World και να κάνουν ένα διάλειμμα από το παιχνίδι και να επιστρέψουν σε αυτό, διεκδικώντας μια θέση στα leaderboards ή παίζοντας μίνι παιχνίδια.

Επιπλέον, η Niantic έχει καταβάλει προσπάθεια να ενσωματώσει τη μπασκετική φιλισοφία σε όλες τις πτυχές της εφαρμογής, όπως συνεργασίες με εταιρείες όπως η Adidas και η Puma, για να προσφέρει εικονικά ρούχα ή παπούτσια που ταιριάζουν με αυτά που φορούν οι επαγγελματίες παίκτες στην πραγματική ζωή.
Οι χαρακτήρες των παικτών στο παιχνίδι έχουν μοντελοποιηθεί σύμφωνα με την  πραγματική ζωή, οπότε οι σέντερ όπως ο Domantas Sabonis είναι καλύτεροι στο μπλοκάρισμα, ενώ οι μικρότεροι guard είναι ταχύτεροι και καλύτεροι στο κλέψιμο της μπάλας.
Παρά το γεγονός ότι πολλά στοιχεία του gameplay είναι απλά, το παιχνίδι προσφέρει ένα εκπληκτικό επίπεδο βάθους μέσω της δυνατότητας να κινείστε, να ντριπλάρετε, να σουτάρετε ή να πηγαίνετε προς το καλάθι.

Το νέο παιχνίδι της Niantic, το NBA All-World, θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιανουαρίου και θα προσφέρει στους παίκτες ένα μοναδικό μείγμα από πραγματικές τοποθεσίες και λειτουργίες εντός του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι βασίζεται στην εμπειρία της εταιρείας από τα άλλα AR παιχνίδια της και είναι γεμάτο με μεγάλο αριθμό τοποθεσιών και hot spots εντός του παιχνιδιού. Ωστόσο, η δημιουργία μιας νέας κοινότητας και μιας βάσης παικτών για το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση για την εταιρεία ανάπτυξης, καθώς είχε προηγούμενες αποτυχίες με παιχνίδια όπως το Harry Potter AR και το spinoff του Catan (διακόπηκαν και τα δύο).
Παρόλα αυτά, το NBA All-World φαίνεται να προσφέρει το καλύτερο «μείγμα σύνδεσης» της πραγματικής ζωής και AR για όσους θέλουν να «βουτήξουν» βαθύτερα στην κοινότητα του μπάσκετ.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS