ΑρχικήinetΗ Google θα επιτρέψει στο Find My Device να εντοπίζει χαμένες ή...

Η Google θα επιτρέψει στο Find My Device να εντοπίζει χαμένες ή κλεμμένες συσκευές Android

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η Google έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο Find My Device που ανταγωνίζεται το δημοφιλές και εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα εντοπισμού της Apple. Το Find My Device της Google παρακολουθεί μόνο τηλέφωνα που έχουν συνδεθεί στον λογαριασμό σας Google. Η πλατφόρμα επίσης δεν μπορεί να βοηθήσει άλλους να βρουν τις χαμένες ή κλεμμένες συσκευές τους. Ωστόσο, το έργο της Google για την επέκταση των δυνατοτήτων της λειτουργίας Find My Device συνεχίζεται. Οι σημειώσεις έκδοσης της Google για την ενημέρωση του Play Store του Δεκεμβρίου 2022 περιλαμβάνουν την ακόλουθη αναφορά: “Το Find My Device υποστηρίζει πλέον κρυπτογραφημένες αναφορές τελευταίας γνωστής τοποθεσίας για συσκευές Android, χρησιμοποιώντας ένα νέο πλαίσιο με επίκεντρο το απόρρητο”.

Οπότε ετοιμαστείτε να γνωρίσετε μια νέα επαναστατική μέθοδο εντοπισμού της χαμένης ή κλεμμένης συσκευής Android και των συμβατών αξεσουάρ σας, ακόμη και αν δεν είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο. Χάρη στην κρυπτογράφηση και τις δυνατότητες αποθήκευσης της Google για την αποθήκευση της πιο πρόσφατης θέσης της συσκευής σας, σύντομα θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το διακόπτη “Store recent location” μέσω της λειτουργίας Find My Device!

Δείτε επίσης: Πώς να θολώσετε το σπίτι σας στο Street View του Google Maps;

google Find My Device

Όπως υποδηλώνει το όνομα του toggle, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επιτρέψετε (ή να αποτρέψετε) την Google να αποθηκεύει την τελευταία γνωστή τοποθεσία των τηλεφώνων σας και των συμβατών αξεσουάρ. Τα δεδομένα θα κρυπτογραφηθούν διασφαλίζοντας ότι κανείς εκτός από εσάς δεν μπορεί να δει τις συντεταγμένες τοποθεσίας της συσκευής σας.

Δείτε επίσης: Google Ads invitations: Γίνονται abuse για την διάδοση κακόβουλων link

Η λειτουργία Find My Mobile της Samsung για τις συσκευές Galaxy διαθέτει ένα διακόπτη “Send last location”, παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιεί η Google για να αποθηκεύσει ή να αποτρέψει την αποθήκευση των τοποθεσιών των τηλεφώνων σας και των συμβατών αξεσουάρ. Η δυνατότητα εξασφαλίζει ακόμη ότι όταν τα επίπεδα της μπαταρίας πέσουν κάτω από ένα καθορισμένο επίπεδο, η συσκευή στέλνει αυτόματα την τελευταία γνωστή τοποθεσία της στους servers της Samsung.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Google αναμένεται να βελτιώσει τις δυνατότητες εντοπισμού του Find My Device για αξεσουάρ Fast Pair μέχρι το τέλος του έτους. Προς το παρόν, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν τα αξεσουάρ τους μόνο όταν αυτά είναι ακόμη συνδεδεμένα σε ένα τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής. Ωστόσο, η Google θέλει να προωθήσει αυτή τη λειτουργία και να προσφέρει εντοπισμό και εκτός σύνδεσης.

Δείτε επίσης: DEV-0569: Χρησιμοποιεί Google ads για να παραβιάσει το δίκτυο σας

Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα μια καθυστερημένη ενημέρωση για την εφαρμογή Find My Device, με το Material You redesign. Η κυκλοφορία του υπερτροφοδοτούμενου δικτύου Find My Device θα μπορούσε να συνδεθεί με αυτό. Αναμένετε λοιπόν από την εταιρεία να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το αναβαθμισμένο δίκτυο νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS