ΑρχικήinetΓερμανία: Το Twitter δέχτηκε αγωγή για το ότι δεν ελέγχει τα αντισημιτικά...

Γερμανία: Το Twitter δέχτηκε αγωγή για το ότι δεν ελέγχει τα αντισημιτικά post

Η Twitter Inc. δέχτηκε αγωγή στη Γερμανία από μια οργάνωση κατά της ρητορικής μίσους και μια ευρωπαϊκή ομάδα Εβραίων φοιτητών σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσουν την πλατφόρμα να αφαιρέσει αντισημιτικό περιεχόμενο.

Ο αντισημιτισμός αναφέρεται στην πεποίθηση ή τη συμπεριφορά που κάνει διακρίσεις εις βάρος των Εβραίων ως εθνοτικής, θρησκευτικής ή φυλετικής ομάδας. Έχει μακρά ιστορία που εκτείνεται αιώνες πίσω και παίρνει πολλές μορφές, όπως στερεότυπα, θεωρίες συνωμοσίας και ρητορική μίσους. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά ο όγκος του αντισημιτικού περιεχομένου που διατίθεται στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από tweets διανθισμένα με αντισημιτικούς χαρακτηρισμούς μέχρι ιστολόγια γεμάτα με ρητορική μίσους για τους Εβραίους. Επιπλέον, το πρόβλημα αυτό δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή- πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που απαιτεί επείγουσα προσοχή τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από τις εταιρείες τεχνολογίας.

Δείτε επίσης: Twitter: Δίνει ιδιαίτερη σημασία στους σελιδοδείκτες στο iOS

twitter
Γερμανία: Το Twitter δέχτηκε αγωγή για το ότι δεν διαγράφει τα αντισημιτικά post

Την Τετάρτη, η HateAid και η Ευρωπαϊκή Ένωση Εβραίων Φοιτητών μήνυσαν το Twitter για να διασφαλίσουν ότι πραγματοποιεί τα καθήκοντά του όσον αφορά το moderating του παράνομου περιεχομένου. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος όπου όλοι μπορούν να αλληλεπιδρούν χωρίς φόβο.

Στο Βερολίνο κατατέθηκε δικαστική υπόθεση σχετικά με έξι αντισημιτικές αναρτήσεις που αναφέρθηκαν αλλά δεν κατέβηκαν. Σε ένα παράδειγμα, υποστηρίζουν οι ενάγοντες, η αναφορά μιας ανάρτησης που αρνείται το Ολοκαύτωμα απορρίφθηκε ρητά. Στη Γερμανία, η άρνηση του ολοκαυτώματος είναι ποινικό αδίκημα.

Δείτε επίσης: Twitter: Μηνύθηκε για μη καταβολή ενοικίου στα κεντρικά γραφεία

Μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Elon Musk, περίπου 5.000 από τους 7.500 υπαλλήλους του Twitter είτε απολύθηκαν είτε έφυγαν. Κατά συνέπεια, μόλις τους τελευταίους τρεις μήνες μετά την εκδήλωση αυτού του σημαντικού γεγονότος συρρίκνωσης υπήρξαν πολυάριθμα παραδείγματα ρητορικής μίσους που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα.

Στις αρχές Ιανουαρίου, το Bloomberg αποκάλυψε ότι το Twitter προχώρησε σε δραστικότερες περικοπές στην ήδη μειωμένη ομάδα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση του global content moderation. Οι ομάδες που διαχειρίζονται την πολιτική πληροφοριών, τις παγκόσμιες προσφυγές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τόσο στις τοποθεσίες του Δουβλίνου όσο και στη Σιγκαπούρη επηρεάστηκαν από αυτές τις περικοπές – απολύθηκαν τουλάχιστον δώδεκα υπάλληλοι.

twitter Γερμανία

Μέσω αυτής της αγωγής, η HateAid και η EUJS ελπίζουν να εξακριβώσουν αν οι χρήστες του Twitter μπορούν να επιβάλουν νομικά τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας. Υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση επιτυχίας, τα άτομα θα έχουν τότε τη δυνατότητα να υποβάλλουν μήνυση για τη διαγραφή προσβλητικού περιεχομένου σε επερχόμενες περιπτώσεις.

Δείτε επίσης: Το Twitter σταματά να σας επιβάλει το timeline “For You” στο web

Στην ανακοίνωσή τους, οι οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα επεσήμαναν την έκθεση του 2021 του Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους, η οποία αποκαλύπτει ότι μόνο το 11% από τις 137 αναφερθείσες περιπτώσεις που αφορούσαν αντισημιτισμό στο Twitter λήφθηκε υπόψη.

Πηγή πληροφοριών: bnnbloomberg.ca

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS