ΑρχικήsecurityDarknet drug markets: Έχουν μετακινηθεί σε custom Android apps για αυξημένο απόρρητο

Darknet drug markets: Έχουν μετακινηθεί σε custom Android apps για αυξημένο απόρρητο

Αποφεύγοντας την επιβολή του νόμου και ενισχύοντας την ιδιωτικότητα τους, οι darknet drug markets έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένες εφαρμογές Android για να διακινούν τις παράνομες ουσίες τους.

Darknet drug markets: Έχουν μετακινηθεί σε custom Android apps για αυξημένο απόρρητο

Αυτές οι εφαρμογές όχι μόνο κάνουν την παραγγελία ποιοτικών φαρμάκων παιχνιδάκι, αλλά δίνουν και τη δυνατότητα στους πελάτες να συνομιλούν με τους πωλητές και να παρέχουν ειδικές οδηγίες αποστολής για την παράδοση.

Δείτε επίσης: Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν κατά 38% το 2022

Στις αρχές του τρίτου τριμήνου του 2022, οι ειδικοί της Resecurity εντόπισαν ένα νέο μοτίβο σε κίνηση. Εικάζεται ότι προκλήθηκε από τις περσινές εκτεταμένες παρεμβάσεις στην αγορά darknet, ιδίως στην Hydra Market.

Τον Απρίλιο του 2022, οι γερμανικές αρχές κατέσχεσαν τους servers της Hydra – στερώντας της τη θέση της ως του κατεξοχήν παγκόσμιου ηγέτη στις πωλήσεις φαρμάκων. Αυτή η τολμηρή κίνηση ταρακούνησε τον κλάδο και άφησε 19.000 εγγεγραμμένους εμπόρους και 17 εκατομμύρια πελάτες σε αβεβαιότητα.

Δείτε επίσης: EvilQuest: Το ransomware που συνεχίζει να στοχεύει Mac

Οι drug dealers μετακινούνται στο Android

Όπως μας ενημερώνει σήμερα η Resecurity, διάφορες μικρότερες εταιρείες έχουν αδράξει την ευκαιρία να κατακτήσουν τη χαμένη βάση χρηστών της Hydra μετά την απότομη πτώση της.

Μερικές από τις γνωστές εταιρείες που έχουν δημιουργήσει APKs εφαρμογών Android για να έχουν οι πελάτες τους πρόσβαση στα καταστήματα και τις υπηρεσίες τους είναι οι παρακάτω:

  • Yakudza
  • TomFord24
  • 24Deluxe
  • PNTS32
  • Flakka24
  • 24Cana
  • MapSTGK

Καθώς καθένα από τα επτά προϊόντα που αναφέρονται παραπάνω χρησιμοποιεί μια κοινή μηχανή M-Club CMS για την κατασκευή των APKs τους, φαίνεται λογικό να αξιοποιήσουν παρόμοιες υπηρεσίες προγραμματιστών.

Η Resecurity απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι οι εμπειρογνώμονές της έχουν βρει πολλαπλές εφαρμογές για κινητά σε κατασχεθείσες συσκευές που ανήκαν σε υπόπτους οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε εγκληματικές δραστηριότητες όπως η διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την έκθεση της Resecurity, οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα προσφέρουν έναν τρόπο χωρίς άγχος για τη μεταφορά λεπτομερειών παραγγελίας φαρμάκων και παρέχουν ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες για το πού άφησαν οι ταχυμεταφορείς τα πακέτα προς παραλαβή.

Αυτός ο τύπος πληροφοριών αποστέλλεται με τη μορφή εικόνας για να αποφευχθεί το πιθανό indexing. […] οι σημειώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο βαθιά έχει θαφτεί αυτό το “πακέτο” κάτω από τη γη ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο απαιτείται για την ανεύρεσή του.

Όταν τα δεδομένα μεταφέρονται σε διάφορες εφαρμογές, οι πληροφορίες κατακερματίζονται και εμποδίζουν την ικανότητα των αρχών επιβολής του νόμου να παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες και να προβαίνουν σε συλλήψεις.

Η Resecurity προβλέπει ότι μέχρι το 2023, η πλειονότητα των νεοσύστατων αγορών θα υποστηρίζεται από εφαρμογές Android, παρέχοντας μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα μη προστατευμένα φόρουμ και τα συστήματα ανοικτών αγορών.

Ανερχόμενες δυνάμεις

Οι πιο εξέχουσες πλατφόρμες της αγοράς drug δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα με την υιοθέτηση της τάσης των εφαρμογών Android και αντ’ αυτού επικεντρώνονται στη νέα μάχη για την υπεροχή στον τομέα, που μπορεί να δώσει σε μία από αυτές ένα μονοπώλιο παρόμοιο με αυτό που έχει επιτύχει η Hydra.

Δείτε επίσης: Air France και KLM ενημερώνουν για παραβιάσεις λογαριασμών

Από το κλείσιμο της Hydra, αυτοί που κέρδισαν περισσότερο ήταν οι RuTor, WayAway, Legalizer, OMG!, Solaris και Nemesis σύμφωνα με το Resecurity.

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν μια αξιοσημείωτη περίοδος για τις αγορές αυτές, καθώς υποδέχθηκαν έναν εντυπωσιακό αριθμό 795.000 νέων χρηστών!

drug markets
Darknet drug markets: Έχουν μετακινηθεί σε custom Android apps για αυξημένο απόρρητο

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας, όπου δεν υπάρχει ξεκάθαρος ηγέτης της αγοράς και όλοι οι πωλητές έχουν αμφισβητούμενη φήμη, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να αγοράσετε φάρμακα από το dark web. Η αγορά αυτών των ειδών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή σας!

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS