ΑρχικήsecurityΠρώτοι στην πώληση των φαρμάκων στο διαδίκτυο το Ηνωμένο Βασίλειο

Πρώτοι στην πώληση των φαρμάκων στο διαδίκτυο το Ηνωμένο Βασίλειο

Οι έμποροι φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο κερδίζουν περισσότερα από τους Ευρωπαίους ομολόγους τους και έχουν τεράστια κέρδη από την παγκόσμια αγορά φαρμάκων στο διαδίκτυο. Σε μια έρευνα από Rand Europe, οι έμποροι ναρκωτικών από το Ηνωμένο Βασίλειο έβγαλαν 1,7 £ σε πωλήσεις στο διαδίκτυο και είχαν 16 τοις εκατό σε μερίδιο από την παγκόσμια αγορά φαρμάκων. Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 35,9 τοις εκατό.
Η ολλανδική κυβέρνηση ανέθεσε στη Rand Europe να ψάξει τις οκτώ μεγαλύτερες αγορές των κοινών φαρμάκων στο dark web. H Rand εκτίμησε ότι το πιο κοινό φάρμακο που πωλείται στο dark web είναι η κάνναβη, η οποία αντιπροσωπεύει το 33 τοις εκατό των πωλήσεων. Ακολουθείται από συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως είναι το Xanax, διεγερτικά, έκσταση και φάρμακα ψυχεδελικού τύπου.

φαρμάκων
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές που έχουν την κυριαρχία έχουν να κάνουν με ναρκωτικά που συνήθως αγοράζονται μόνο για ψυχαγωγική χρήση σε πάρτι, με την ηρωίνη και το κρακ να μην είναι δημοφιλής στο διαδίκτυο.
Αναφέρουν:

“Μια πιθανή εξήγηση για αυτές τις διαφορές μεταξύ των online και των offline αγορών μπορεί να είναι ότι οι αγορές στην κρυφή αγορά συνήθως απαιτούν ένα στοιχείο σχεδιασμού, που μπορεί να μην ταιριάζει με την καθημερινή χρήση των εξαρτημένων χρηστών, όπως για παράδειγμα, η ηρωίνη.”

Το online παζάρι των ναρκωτικών το ξεκίνησε τοSilk Road, το οποίο έκλεισε το 2013. Οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα δύσκολο πρόγραμμα κρυπτογράφησης ώστε να δυσκολέψουν τον εντοπισμό τους όπως και Bitcoin για να αγοράσουν ένα ευρύ φάσμα ναρκωτικών και άλλων αγαθών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS