ΑρχικήsecurityΗ πρόταση της Ταϊλάνδης για μια ειδική κάρτα SIM

Η πρόταση της Ταϊλάνδης για μια ειδική κάρτα SIM

Η Ταϊλάνδη εξετάζει μια πρόταση για την έκδοση μιας ειδικής κάρτας SIM για τους ξένους τουρίστες που θα επιτρέψει στις αρχές να παρακολουθεί τα κινητά τους τηλέφωνα. Τα σχέδια έχουν εγκριθεί κατ ‘αρχήν από την National Broadcasting & Telecommunications Commission της χώρας, η οποία προτίθεται να πιάσει αυτούς που έχουν υπερβεί την ημερομηνία της visa τους.
Η επιτροπή δήλωσε ότι το σχέδιο θα ισχύει μόνο για τους τουρίστες, η δήλωση αυτή ακολούθησε μια προηγούμενη ανακοίνωση ότι θα καλύψουν όλους τους αλλοδαπούς, συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων που έχουν μακροπρόθεσμη visa, όπως ανέφερε η Bangkok Post και άλλα μέσα ενημέρωσης.

SIM
The Khao San Road, Bangkok, Thailand.

Ο γενικός γραμματέας της επιτροπής, Thakorn Tanthasit, πρότεινε ότι το σχέδιο δεν θα βοηθήσει μόνο για τον εντοπισμό των τρομοκρατών και των εγκληματιών, αλλά επίσης θα βοηθήσει στο να βρεθούν ταξιδιώτες οι οποίοι ήταν σε μπελάδες ή είχαν εξαφανιστεί.
Ο Tanthasit δήλωσε:

“Εμείς δεν θα περιορίσουμε τα δικαιώματα. Η National Broadcasting & Telecommunications Commission δεν θα έχει την εξουσία να ελέγχει την τοποθεσία των χρηστών, αλλά αν οι τουρίστες διαπράξουν ένα λάθος ή υπάρχει κάποιο δικαστήριο ένταλμα, θα διαβιβάσουμε το ένταλμα σε μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας και θα επιδιώξουμε συνεργασία.”

Η επιτροπή ωστόσο,δεν είπε πως ακριβώς οι ειδικές κάρτες sim θα διαφέρουν από τις συνηθισμένες , οι οποία μπορούν ήδη να παρακολουθούνται. Ούτε εξήγησε πώς θα ξεπεράσει τα υλικοτεχνικά εμπόδια, όπως τη διανομή σε τέτοιο τεράστιο αριθμό ανθρώπων ή πως θα βρουν τους επισκέπτες που έχουν πρόσβαση σε κάρτες που είναι καταχωρημένες σε υπηκόους της Ταϊλάνδης.
Ενώ η πρόταση έχει ήδη εγκριθεί από την NBTC, ο Tantasith δήλωσε ότι η οργάνωση θα διαβουλεύεται με την αστυνομία, τις τουριστικές αρχές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες πριν αποφασίσει εάν θα την εφαρμόσει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS